Słońce peru - odpowiadam na pytanie dlaczego Komorowski daje taką gwarancję: Jaki koń jest, każdy widzi. A jeśli chodzi o pytanie "po kiego grzyba w ogóle prezydent? " to faktycznie potrzebny on jest jak zeszłoroczny śnieg. Wybieramy go tylko dlatego, że taką mamy Konstytucję.
Wybory prezydenckie 2010 – druga tura
-
-
Panie Radku Iwicki. Te bzdety i hymny pochwalene które Pan wypisuje o Kaczyńskim to ekonomia dla przygłupów. Nie kompromituj się pan bo zacznę wątpić w polską naukę.
-
Bartku - no to jest najmniej konkretny argument jaki widziałem :) Właśnie o to chodzi, że nie widzi: widzi natomiast, że PiS udało się deficyt obniżyć trzykrotnie, co natychmiast PO zmarnowała zwiększając deficyt ponad trzykrotnie pomimo braku recesji (spowolnienie owszem, ale nie recesja). Widzi, że PiS zajęty był kopaniem po kostkach z kolegami politykami i montowaniem ukrytych kamerek w hotelu, a PO zajęta jest cenzurowaniem internetu, montowaniem specsłużby mającej uprawnienia do inwigilowania każdego obywatela bez pozwolenia sądu, odbieraniem rodzicom praw do wychowywania dziecka. Itepede... Widzi też, że przed 10. 04 nikt nic o Komorowskim nie słyszał - co lepsi wiedzieli, że jest marszałkiem - i nagle staje się kandydatem z ponad 40% poparciem, o którym nikt nie potrafi nic powiedzieć. To żałosne... A przede wszystkim widzi, że obaj kandydaci są beznadziejni, a skład drugiej tury jest chyba najgorszy z możliwych. Co jest niesamowicie przygnębiające :(
Co do potrzebności prezydenta - pełna zgoda. W ogóle nie wiem dlaczego wytworzyliśmy taką "dworskość" dookoła - uwaga! - urzędników państwowych. Jakby nie patrzeć premier, prezydent i cała reszta są tylko u nas zatrudnieni - a nie po to zatrudniamy pracownika żeby bujał się drogimi limuzynami i nami rządził. Ass - heh, pokaż mi proszę gdzie napisałem jakiś hymn pochwalny dla JarKacza? To smutne, że ciągle jest wielu którzy nie potrafią zrozumieć, że niepopieranie Bronka i PO nie równa się popieraniu PiS i Jarka. Więcej - nie równa się nawet popieraniu JKM i WiP! Jak mi wyjaśnisz w jaki sposób doszedłeś, że jako liberał popieram Jarka-socjalpopulistę stawiam piwo :) I proponuję zmniejszyć poziom agresji w wypowiedziach, to nie przystoi... Pozdrawiam, r. -
Jak to zwykle bywa, system uznał moją wypowiedź za godną przejrzenia, tak więc pojawi się później. Póki co: Ass, gdzie znalazłeś w moich wypowiedziach hymny pochwalne nt. Jarka? Bzdurzysz i nieudolnie próbujesz pozamerytorycznej dyskredytacji. Cieniutko...
-
Super gotuje się na maksa ale kabaret.
-
Coś ty chłopie do tej pory napisał merytorycznego? Zwykłe bzdety. Chcesz to głosuj na JarKacza. Jego program jest rzeczywiście porywający i ma jedną wspólną cechę z Twoim idolem JKM. Nosi przy sobie taki mały pistolecik.
-
Ass - strasznie agresywny koleś z Ciebie. 1. "Coś ty chłopie do tej pory napisał merytorycznego? ". Całe tomy nt. zadłużenia oraz polityki finansowej PO tutaj: http://www.istotneinformacje.pl/boleslawiec,forum10546.php
Tyleż samo o wyższości liberalizmu nad socjalizmem (także w ujęciu wyborów) oraz o wadach waluty euro tutaj: http://www.istotneinformacje.pl/boleslawiec,forum10564.php?pn=1
Dużo więcej pisałem (nt. Broni, liberalizmu, JKM, prywatnej służby zdrowia, etc. ) na portalu na którym redakcja nie zwykła obrażać użytkowników i dyskutować za pomocą panelu administracyjnego. Poszukaj postów "Starszego Glinoluda", lektury znajdziesz od groma. Śmiem twierdzić, że napisałem bardzo dużo, bardzo merytorycznie i bardzo uzasadniając swoje stanowisko. A Ty? 2. "Chcesz to głosuj na JarKacza. " - nie chcę i nie głosuję. Zrozum, że to, że Bronek jest kandydatem kompletnie tragicznym, a PO jest partią niebezpieczną nie oznacza, że PiS jest jakiś super. Jest tylko odrobinę mniej tragiczny... Wiem, że ciężko Ci pojąć że można być jednocześnie przeciwnikiem polityki PO i nie być zwolennikiem PiS, ale to już Twój problem. 3. "Jego program jest rzeczywiście porywający i ma jedną wspólną cechę z Twoim idolem JKM. " - tzn. program Jarka ma coś wspólnego z JKM? Sensu nie widać :) Abstrahuję zupełnie od tego, że JKM moim idolem nie jest, JarKacz tym bardziej. Bo widzisz - można krytykować PO jednocześnie krytykując PiS, a także zgadzać się z częścią pomysłów jedynego liberała w wyborach krytykując inne. Potrafię nie być bezkrytycznie zaślepiony, a Ty? 4. "Nosi przy sobie taki mały pistolecik. " - czyli typowa, pozamerytoryczna głupotka. I kto ten pistolecik nosi: JKM, program Jarka Kaczyńskiego czy (jak wynika z wypowiedzi) oni obaj (znaczy JKM i program) :) Dyskusja z Tobą nie sprawia mi żadnej radości - to jak kopanie leżącego :(
Podsumowując: udowodniłeś, że jesteś agresywny i nie masz zielonego pojęcia o kandydacie. Inaczej zamiast agresywnych ataków osobistych sypnąłbyś zaletami (w końcu JAKIEŚ musi mieć) i dowodami. Kiepsko :(
5. Pytanie wciąż brzmi: "Podaj zaletę Bronka Komorowskiego, w której nie występuje słowo "Kaczyński" albo "PiS". Odpowiedź uzasadnij". -
System znowu uznał wypowiedź za godną sprawdzenia. Strasznie ciężko się dyskutuje - trzeba się nakombinować żeby ominąć nie lubiane przez "system" słowa, a i tak nie zawsze wyjdzie. Nic dziwnego, że coraz mniej osób tu pisze :/
W każdym razie - odpowiedź na post Ass'a pojawi się kiedyś. -
Słońce Peru jaka jest liczba atomowa wodoru?
-
Sprawdź w wiki. Ile razy mam powtarzać, że gardzę takim zawistnym kłamcą jak ty i masz nie pisać w moją stronę? Idź obrzygiwać swoimi urojeniami jakiś inny internet. Redakcja już chyba posta nie odda, trudno. To nie pierwszy i nie ostatni zaginiony post, co tylko potwierdza tezę, że dyskutować tu nie warto. Pozdrawiam, r.
-
Liczba atomowa wodoru to 1 :-)
I tyle masz prawo oddać głosów w wyborach prezydenckich. Wodór wchodzi w skład wody więc po co ją moncisz? Słońce peru polecam długi spacer przed snem. -
Nie zawsze zgadzam się ze "Słońcem peru", sam kilka razy krytykowałem jego teksty, które, fakt, nie zawsze są łatwe do rozsupłania - ale jest też w nich sporo merytorycznych treści i widać, że autorowi chodzi o coś więcej niż, żeby sobie tylko popisać na forum. Nie atakujmy więc autorów tylko dlatego, że nie podobają się nam ich poglądy. To zresztą dotyczy również Słońca peru.
-
Niemim patrzył na debatę i kurde Jarek jakoś lepiej się zaprezentował od Bronka. Wzioł Bronka siłą spokoju. A Bronek jakiś nerwowy był i głos podnosił i panią Olejnik przekrzykiwał. Nie takiej debaty się spodziewałem!
-
A co to kogo obchodzi, czego się Niemim spodziewał.
-
Na poprzedniej stronie pojawił się mój post z 20: 22 będący odpowiedzią na post Ass'a. Debatę właśnie oglądam, póki co bardzo podoba mi się podejście OBU kandydatów do związków homoseksualnych. Cieszy, że przynajmniej w najbliższej przyszłości nie zniżymy się do poziomu Szwecji... Debatę można obejrzeć na http://www.tvp.pl/publicystyka/polityka/debaty-wyborcze-2010/wideo/debata-wyborcza-27062010/2032861.