Wybory prezydenckie 2010 – druga tura

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Majka masz po prostu racje.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Coraz bardziej widać, że Komorowski kręci na wszystkie strony i jest miałki jak kilo mąki. Nie chce przyznać że platforma rzeczywiście jest partią liberalną, że głosiła takie hasła, że chciała prywatyzować służbę zdrowia (przynajmniej dopuścić nieco czynnika prywatnego). Wiadomo, że jest myśliwym, ale on twierdzi że nie strzela do zwierzątek. To trochę tak jak palenie trawy bez zaciągania. Różnica jest taka, że myśliwstwo jest w Polsce legalne i jest to całkiem fajne hobby, przy tym społecznie pożyteczne... Ale cóż Komorowskiemu trudno dzisiaj przechodzi przez gardło słowo prywatyzacja, bo jest ona równie niepopularna jak myśliwstwo. Komorowski nie chce już bronić tych idei na których platforma była fundowana - obniżanie podatków, eliminowanie przywilejów, a nie ich mnożenie, ograniczanie wydatków budżetowych, ograniczenie rozdawnictwa publicznych pieniędzy, prywatyzacja. Jeżeli takich wartości nie chce dzisiaj platforma i Komorowski bronić, to proszę mi powiedzieć jaka dzisiaj jest platforma i czego tak na prawdę ja mogę dzisiaj po tych ludziach się spodziewać?

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Rudy - masz 100 % racji i gdyby kontrkandydatem nie był Kaczor ludzie wysłali by Komora w kosmos.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Rudy i obiektywny. To co, ze macie rację ale my musimy wybrać między dzumą a cholerą. Z dwojga złego wolę tego bez zaciśniętych zębów.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Dla czego nie mozna zaglosowac na Pana Kaczynskiego klikajac na glosuj prubowalam od kilku osub z komputera i zawsze to samo wyskakiwalo! Ale wiem ze Pan redaktor tego portalu jest bardzo zwiazany z polityka PO wiec wszystko jasne (-.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Do Rudego: Platformy wizytówką dzisiaj jest Palikot! Widać, czego można się w tych czasach spodziewać.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Palikot jest na ręke przede wszystkim Tuskowi. Palikot zawsze powie to, czego innym nie wypada, a poza tym Tusk zawsze może go skarcić pokazując swoją pryncypialność. Jednocześnie oczywiście wielkoduszny tato, wybacza najbardziej niesfornemu dziecku... Scenariusz odgrywany już wielokrotnie. Mogliby coś nowego... Do ~R Co do zaciśniętych zębów, to otwórz oczy :) Palikot, Niesiolowski, Bartoszewski. Widywano takie równiez u samego Bronka, jak przez wszystkie przypadki odmienia wyrażenie "czwarta rzeczpospolita" z wypiekami na twarzy i potem splywającym po zbrużdżonym czole.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Moim zdaniem kaczynski to czlowiek bez pszyszlosci! Co innego komorowski ten to wie co robi ;p.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Niestety trzeba będzie Polskę zaorać bo PO ją sprzeda zachowując dla siebie udziały Potem powstanie i budowa od zera.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Czytając takie pierdoły jakie wypisuje Rs216, żałuję, że prezydenta nie wybiera parlament tylko fundujemy sobie co 5 lat ogólnopolski kabaret.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Ludzie ja nie jestem jakims politykiem ale pomyslcie co robicie. PO rzadzi w sejmieo Jak wybierzecie Komorowskiego na prezydetnta to PO bedzie rzadzilo nami wszystkimi. Zwlaszcza ze Komorowski chce wycofac nas z NATO. Kaczynski nie jest jakims idolem ale przynajmniej bedzie mogl jakies glupie ustawy PO wetowac. Otworzcie ludzie oczy na swiat...

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Lud oczu nie otworzy, bo Polak mądry jest po szkodzie.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

No ja tesz uwaszam, ze kaczynski to gosciu bez pSZyszlosci. Bo ten drugi Kaczyński, rysuje całkiem ciekawą pRZyszłość :P
    Kto ma zacisniete usta? I czemu do cholery musze dwa razy wpisywać kod? :/ Zawsze tak jest w tematach "politycznych".

• Cytuj Zgłoś nadużycie

PERO - masz rację. Miałam zamiar nie uczestniczyć w wyborach w II turze, bo to nie "moi" kandydaci. Przeczytałam, co napisałeś. Przekonałeś mnie i moich znajomych. Idziemy. I zagłosujemy na Jarosława. Musi być przeciwwaga. Niech się między sobą kłócą. Ale niech będą przy korycie dwa różne ugrupowania. Bo wyłącznie jedno, to dla Polaków i Polski - katastrofa!

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Pero i Gala - a nie przeszkadzało wam jak prezydentem był Lech a premierem Jarosław? Nie tylko z tej samej partii, ale i z tej samej rodziny! Wtedy była przeciwwaga?