Przebrała się miarka! Głosuje na Jarka!
Wybory prezydenckie 2010 – druga tura
-
-
Tacy odwarzni to podpiszcie sie wlasnym imieniem i nazwiskiem wy POlitycy! Kaczynski to nasz przywotca i mamy nadzieje ze zwycierzy! Koniec obludy PO! PiS zwyciezry! Jarek to nasz kantytat na prezydenta! Taki pan jeden z radja tez go popiera! Za kaczynskim sa wrzelkie wladze nawet te koscielne! Co s tego ze niski i gruby! A ten wasz bronek ma wonsy haha! Juz nie moge sie doczekadz asz zostana opublikowane wyniki drogiej tury! Cale te PO schowa sie pod dyfan! Precz ze zlociejami! Jezeli macie argomenty tylko takie ze nie bedzie pierfszej damy to ja glosno was wysmiefam! Pseldo piltycy! Hahaha! Ide glosowac na Pana Jaroslawa pozdrawiam.
-
Ty sie najpierw polskiego naucz, wlasnie tacy jak Ty to elektorat PISu.
-
"Jaro" podpuścił "PiS w moim sercu", a "Pis w moim sercu" podpuścił "Jaro" :) Przynajmniej nie jest nudno :).
-
Oj Edgar. Jarek, po trrupach do celu. Taki wodz jaki elektorat. Manipulowany radiem i Pospieszalskim ;D.
-
Dlaczego mój głos nie został zaliczony i mam zagłosować jutro? O co tu chodzi?
-
"Cudowne przypadki z życia Kaczyńskich. 1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK, rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie, dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR. 2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce. 3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV. 4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany. 5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalkii, jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989. 6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji, ujawnia swoja teczkę dopiero po naciskach prasy. 7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków. I brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym? Kto wie? Czym aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej żołnierz AK Rajmund Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego żonę z AK i dzieci szczególna troską. Opowieściami o wykańczaniu bolszewików? Kto wie, czym mógł zaimponować oficerowi SB Jarosław Kaczyński, że ten po odmowie podpisania lojalki wypuścił go wolno i nigdy już nie nękał? ".
-
Jak cytujesz podaj źródło! http://www.polonica.net/Kim_sa_Kaczynscy.htm.
-
Ludzie, tak krótką macie pamięć. Czy już nikt nie pamięta np. afery ze stocznią i tzw. Partnera strategicznego z Kataru. Tusk z Komorowskim jeszcze nie tak dawno zarzekali się, że uratują stocznię tuz przed wyborami do Parlamentu i co? Jedno wielkie gó... o! Następna afera zamieciona pod dywan. Wstyd mi, że głosowałam wtedy na PO. Tyle ludzi straciło pracę. Kilka tygodni temu również rząd Tuska czyli PO twierdziło, że pracownicy polskiej filii Fiata mogą spać spokojnie i co? Znowu jedno wielkie G... Tak samo " odbędzie się komercjalizacja ZOZów" jak dawnych Pegeerów. Moznowładcy wykupią jak już nie wykupili - długi szpitali za bezcen i będziemy mieli powtórkę z rozrywki. Biedne Gminy przejmą zadłużone szpitale i zostaną postawione przed murem, albo oddadzą długi albo wierzyciele znowu przejmą majątek za bezcen( czyli posiadane weksle). Za kilka lat emeryci, renciści i ludzie biedni będą tak samo wyglądać jak dziś rzeczywistość mieszkańców dawnych pegeerów. PO straszy ludzi, że będzie musiała podnieść podatki i stracą najbiedniejsi, którzy przeważnie mają dwoje i więcej dzieci. Chciałabym rządzącym przypomnieć, że ulga na 1 dziecko wynosi ponad 1100zł i 70% ludzi pracy nawet nie odprowadza takiego podatku i bardzo często nie wykorzystuje z tego nawet 15%. Nie należę do żadnej partii, ale mam pamięć i rozum. Nigdy w historii Polski jednowładztwo nam się nie opłacało. Pan Tusk z Panem Komorowskim chcą m.in. prywatnej służby zdrowia, więc nic prostszego - każdy może wybudować szpital i wyposażyć go, podpisać umowę z NFZ i konkurować w lecznictwie- nie widzę problemu. Wiem również, że za czasów Premiera Kaczyńskiego płaciłam spłacając kredyt mieszkaniowy 2, 08-2, 30 za franka a dzisiaj 3, 07 PLN. Szkoda, że Pan Naperalski jest taki młody, jeżeli utrzyma swój sposób myślenia to w następnych wyborach zagłosuję na niego ale w chwili obecnej głosuję na Kaczyńskiego- ktoś z poza PO musi patrzyć na łapki rządzącym.
-
Ja pamiętam ,ze za czasów Jaruzelskiego byłem piękny i młody.Za Mazowieckiego przestałem być piękny, a za Kaczyńskich - młody.Teraz została mi tylko literka "i" , będę więc głosował na platformę bo pamięć mi podpowiada, ze za Kaczyńskich -już raz coś straciłem :-)
-
Majka -"... Wiem również, że za czasów Premiera Kaczyńskiego płaciłam spłacając kredyt mieszkaniowy 2, 08 - 2, 30 za franka a dzisiaj 3, 07 PLN. Szkoda, że Pan Napieralski jest taki młody, jeżeli utrzyma swój sposób myślenia to w następnych wyborach zagłosuję na niego ale w chwili obecnej głosuję na Kaczyńskiego- ktoś z poza PO musi patrzyć na łapki rządzącym. ". Kochana Maju, a ja za czasów kolegów z SLD pana Napieralskiego płaciłem za franka 2, 80 zł :) Co ma piernik do wiatraka? Co, Kaczyński ustalał kurs franka w kantorze, czy benzyny na stacji CPN? A, na łapki rządzącym patrzymy MY, WYBORCY i mamy 24 miesiące żeby cuda Tuskowe zweryfikować w wyborach do Sejmu, tak, czy nie? Maju, każda ekipa, która dotąd rządziła tym biednym łez padołem, miała zwykle jeden cel - zdawało jej się, że robi nam dobrze, a tu się okazywało, że robili dobrze sobie i najbliższej rodzinie i tyczy się to KAŻDEJ EKIPY w ciągu 21 lat. Tuskowe cuda niczym się nie różnią od 3 mln mieszkań Kaczora, 100 mln Wałęsy, czy innych cudów zapowiadanych przez Buzków, Millerów, Belków itp. A, Pan Napieralski po dojściu do władzy zmieni punkt widzenia na punkt siedzenia i po 2 lata wszyscy będą na niego psioczyć, na "komucha zasmarkanego" - założymy się?
-
I jeszcze jedno! "Woda płynie i przepłynie"- niech te słowa Pan Komorowski jeszcze raz powtórzy powodzianom! Widzimy tą wielką i obiecywaną pomoc w telewizji- kpina! Już nam Prezydent Wałęsa obiecał po 20. 000. -złotych - dostał ktoś je może? Szkoda ludzi, bo stracili dorobek całego życia. Jeszcze ciała ofiar pod Smoleńskiem nie ostygły a rządący już obsadzają intratne i doskonale płatne stanowiska swoimi ludźmi a pełniący obowiązki prezydenta z ochotą je zatwierdza. Ciekawi mnie też jakim cudem człowiek mający nie pracującą żonę i pięcioro dzieci, szykanowany za "komuny" dorobił się majątku ponad 3 milionów złotych? Jakie posiada wykształcenie i jakie i w jakim trybie ukończył szkoły i uczelnie? Starsi ludzie kiedyś mówili, że dożyjemy czasów, że do 90% Polaków będzie można powiedzieć " Fakt- Wasze ulice - Nasze kamienice"! W sondażach podają, że większość ludzi wykształconych w dużych miastach głosuje na Komorowskiego. Zauważyłam taką sytuację, że ludzie wstydzą się przyznać, że głosowali na Kaczyńskiego bo przez fanów PO sa wyśmiewani albo boją się, że uzna się ich za mniej wykształconych. Kpina! O inteligencji człowieka stanowi jego odwaga, uczciwość, rozum i kultura osobista a nie wykształcenie! Jeżeli jednak jeszcze człowiek inteligetny ukończył dobrą uczelnię to doskonale. Znamy przecież Wszyscy wielu wykształconych baranów.
-
Majko, Ty też wstydzisz się przyznać do głosowania na Kaczyńskiego i pod nickiem tu agitujesz :-)
-
Jak byś Edgar miał kredyt we frankach to byś doskonale wiedział, jak wazny jest dla nas kurs franka. Za rządów Kaczyńskiego płaciłam 2 lata temu ratę 1800. -złotych a dziś musiałam puścić ponad 2700. -PLN. Jak masz tak dużo kasy na zbyciu do z chęcią przyjmę każdą kwotę...2010-06-23, 10:31Nie wstydzę się człowieku, widzę że nie sumiennie czytasz moje wpisy. Do agitacji mi daleko- jeżeli to co napisałam nie jest zgodne ze stanem faktycznym to proszę mnie poprawić.
-
Bo Ty wzięłaś zbyt duży kredyt :-)2010-06-23, 10:34Też mam kredyt frankowy, ale zdawałem sobie sprawę z ryzyka kursowego.Ty widocznie -nie