Jak przeżyć za 1100 zl miesięcznie

• ~Anonim napisał(a): Wszystko byscie chcieli za darmo! Co to znaczy ze "pomaga panstwo"? To znaczy ze sie komus zabiera, zeby dac temu co jest mniej zaradny i mniej umie. To jest komunizm i niesprawiedliwosc. Nauczcie sie ludzie ze pieniadze nie rosna na drzewach! >.

Czym mniej państwo będzie rozdawało tym większa jest szansa na niższe podatki a co za tym idzie na wyższe pensje i więcej miejsc pracy.
    Od nas zależy jak będzie dalej.

Kliknij w obrazek, aby powiększyć.
  • Cytuj Zgłoś nadużycie
    ~. Napisał(a): Lazankowy ktoś ci coś odebrał?

Panstwo mi odbiera w postaci haraczu zwanego PODATKAMI zeby oddac innym i tak samo to dziala w Anglii ": ci co pracuja i zarabiaja dobrze placa ogromne podatki zeby utrzymac niezaradnych ktorzy zarabiaja minimum.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Nie wszyscy ludzie są tacy zaradni jak ty. Tym, ktorzy nie umieją sobie poradzić trzeba pomóc. Jestes strasznym egoistą.

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    ~Anonim napisał(a): Panstwo mi odbiera w postaci haraczu zwanego PODATKAMI zeby oddac innym i tak samo to dziala w Anglii ": ci co pracuja i zarabiaja dobrze placa ogromne podatki zeby utrzymac niezaradnych ktorzy zarabiaja minimum.

Tobie gnoju? To wypierdalaj egocemtryku. Byle daleko stąd łysy fiucie :D.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Dupek jeden. Jak już ktoś zarabia mało to jest niezaradny. A co? Ma iść kraść? Skoro jesteś taki zaradny to aż tak cię boli "pomoc dla biednych"? Jak ktoś pracuje za 1500 zł w okolicznych fabrykach to jest niezaradny? ZARADNY idż się lecz, bo nie masz miejsca w naszym społeczeństwie!

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Tak Izan dobrze to określiłeś ;-)...

... Tobie gnoju? To wypierdalaj egocemtryku. Byle daleko stąd łysy fiucie :D.
    2012-06-09, 00:16"Wszystko byscie chcieli za darmo! Co to znaczy ze "pomaga panstwo"? To znaczy ze sie komus zabiera, zeby dac temu co jest mniej zaradny i mniej umie. To jest komunizm i niesprawiedliwosc. Nauczcie sie ludzie ze pieniadze nie rosna na drzewach! ".

Nie wypowiadaj się więcej znikaj z horyzontu nie będę komentować.
    Lalusiu/laluniu twej wypowiedzi bo żal tyłek ściska i serce boleść czuje :-].

• Najlepiej się dowiesz lazan, jak przeżyć za 1100 zł miesięcznie wtedy, gdy po prostu zatrzymasz sobie w portfelu powyższe 1100 zł a całą resztę schowasz w skarpecie lub też pozostawisz na swoim koncie. Korzystając z 1100 zł, które aktualnie masz w portfelu, będziesz sobie żył przez miesiąc, robił wszystkie opłaty i w ten oto sposób dowiesz się w jaki sposób wielu ludzi żyje za te pieniądze. Bardzo proste, yes?

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    ~Anonim napisał(a): Nie wszyscy ludzie są tacy zaradni jak ty. Tym, ktorzy nie umieją sobie poradzić trzeba pomóc. Jestes strasznym egoistą.[/blockquote]
    To im pomagaj z wlasnej kieszeni a nie wkladasz lape do mojej i zmuszasz do tego mnie. Od pomagania sa organizacje charytatywne, ktore lepiej to robia niz panstwo pomimo iz dysponuja mniejszymi funduszami. Ja tez mam w zyciu swoje cele i swoja rodzine i nie chce placic na obcych ludzi. To jak sie konczy "pomoc panstwa" widac w Niemczech, gdzie pomimo dobrej edukacji i infrastruktury "rozwoj" jest na poziomie od -1 do 1 %. W jednym z najbardziej zaawansowanych krajow swiata! A wiesz dlaczego? Bo zaradni ludzie sa gnebieni podatkami ktore ida na utrzymanie nierobow i ludzi bez kwalifikacji. Zamiast te pieniadze reinwestowac w nowe bizesy utrzymuja cala zgraje ciamajd. Lapy precz od moich pieniedzy. Chcesz pomagac to pomagaj ale nie zmuszaj innych. Ja czasami pomagam charytatywnie, ale z wlasnej woli a nie przymusu!
    2012-06-09, 09:09
    ~big napisał(a): Tak Izan dobrze to określiłeś ;-). ... Tobie gnoju? To wypierdalaj egocemtryku. Byle daleko stąd łysy fiucie :D[/blockquote]
    Ale kulturka, widac matka nie przykladala sie specjalnie do wychowania cie na normalnego czlowieka. Owszem, tacy jak ja wyjezdzaja i zakladaja firmy np na Cyprze a tacy jak Ty w koncu zdechna z glodu jak wyjada wszsyscy pracodawcy i specjalisci. Szkoda, ze nei rozumiesz prostych rzeczy. W zyciu nic ci sie nie nalezy: na wszystko trzeba pracowac. Ja pracuje i nie zycze sobie zebys wkladal lape do mojej kieszeni.
    2012-06-09, 09:12[blockquote]Diana J. Napisał(a): Najlepiej się dowiesz lazan, jak przeżyć za 1100 zł miesięcznie wtedy, gdy po prostu zatrzymasz sobie w portfelu powyższe 1100 zł a całą resztę schowasz w skarpecie lub też pozostawisz na swoim koncie. Korzystając z 1100 zł, które aktualnie masz w portfelu, będziesz sobie żył przez miesiąc, robił wszystkie opłaty i w ten oto sposób dowiesz się w jaki sposób wielu ludzi żyje za te pieniądze.

A czy ja komus zabraniam zarabiac wiecej niz 1100 zl? Czy ja komus zabraniam znalezienia lepszej pracy? Ja tez kiedys pracowalem za male pieniadze ale udalo mi sie z tego wyrwac. I moja ciezka praca a nie uzalaniem sie i wyciaganiem lapy do panstwa. I nie byla to droga uslana kwiatami. Tylko ze sa na swiecie ludzie ktorzy chca sie wykazac, zdobywaja doswiadczenie, ucza sie jezykow, koncza kursy i sie specjalizuja i sa tacy, ktorzy nie znaja nawet za dobrze jezyka polskiego, g#$%^ potrafia i jecza, ze im zle. Ja naleze do tej pierwszej grupy i kazdy kto zarabia troche lepiej tez do niej nalezy. Tylek w troki i bedzie wiecej niz 1100. A to ze pensje sa takie niskie to wlasnie wina obciazen podatkowych bo pracodawca dalb wiecej ale by zabieraja, zeby rozdzac nieudacznikom.

• ~lazan napisał(a): Tobie gnoju? To wypierdalaj egocemtryku. Byle daleko stąd łysy fiucie :D.

Panuj nad swoimi emocjami i sposobem wyrażannia myśli!!

• Temat ten budzi duże emocje. Jednak smutne jest to że większość piszących dowodzi że nie da się przeżyć za 1100 zł. I to jest oczywiste. Są żale do pracodawców. Mało natomiast się pisze o prawdziwej przyczynie takiego stanu rzeczy. Mianowicie o zbyt wysokich podatkach, Które w sumie przekroczyły 80 %. Każdy podatek nałożony na bogatszych wywołuje radość biedniejszych, którzy nie zdają sobie sprawy że to uderzy najbardziej ich samych. Rozdawnictwo nigdy nie było i nie będzie ani dobre ani sprawiedliwe. Rozdawnictwo zniechęca do pracy a zachęca do kombinacji.
    Należy drastycznie ograniczyć wydatki administracji / tak jak w Bolesławcu jest wszędzie / nabudowano sporo inwestycji a każda na kredyt. Na dodatek wszystkie będą produkowały długi. / Jaka gospodarka wytrzyma coś takiego? Czy władze miasta zapraszając inwestorów do stref ekonomicznych zawarły w warunkach umowy przynajmniej minimalną stawkę godzinową dla pracowników na godnym poziomie?
    Nie -- zaprasza się inwestorów tak " Przyjeżdżajcie inwestujcie my wam oferujemy tanią siłę roboczą "
    Czy ktoś obcy lepiej zaopiekuje się Waszymi zarobkami niż Wy sami?

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Otoz wszyscy mysla, ze zarabiaja 1100 zl. A prawda jest taka, ze zarabiaja duzo wiecej, ale panstwo im zabiera. Nie zdaja sobiet ez sprawy, ze wyciaganie lapy po panstwowe pieniadze spowoduje zwiekszenie podatkow (trzeba te pieniadze na socjal gdzies znalezc! ) i gospodarcze zalamanie. W efekcie pensje beda mniejsze i mniejsze. No ale ktos gdzies uslyszal, ze "w Anglii pomagaja". Otoz w Anglii tak pomagaja, ze kraj jest na skraju wyplacalnosci i jest tylko w nieco lepszej sytuacji ekonomicznej niz np Wlochy. Dlaczego? Bo przez lata rozdawalo sie pieniadze na lewo i prawo a teraz okazuje sie ze system finansowy jest niewydolny. Wykaz pozadluzanych krajow na granicy wyplacalnosci: http://pl.wikipedia.org/wiki/PIIGS.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

LZANEK. ". Ale kulturka, widac matka nie przykladala sie specjalnie do wychowania cie na normalnego czlowieka. Owszem, tacy jak ja wyjezdzaja i zakladaja firmy np na Cyprze a tacy jak Ty w koncu zdechna z glodu jak wyjada wszsyscy pracodawcy i specjalisci. Szkoda, ze nei rozumiesz prostych rzeczy. W zyciu nic ci sie nie nalezy: na wszystko trzeba pracowac. Ja pracuje i nie zycze sobie zebys wkladal lape do mojej kieszeni.

Przede wszystkim to NIE był mój tekst ale w pewnym sensie się z nim zgadzam. Ty natomiast jesteś wspaniale wychowanym wszech-rozumnym, zaradnym operatywnym, najmądrzejszym. Na dodatek jasnowidzem który twierdzi że "tacy jak ja zdechną z głodu"! Uważaj bo nikt nie wie kto zdechnie pierwszy, jutro może nie należeć do ciebie albo do mnie i skończą sie twoje przechwałki. Ja tez pracuje i cała moja rodzina pracuje, więc nie pierdziel tu i mnie nie uświadamiaj, żeś ty najbardziej pracowity na świecie i lepszego nie znajdziesz, i nie wkładam łapy do twojej kieszeni!

A tak na marginesie, czy ty wiesz jak wygląda śmierć głodowa? Wiesz jak to w życiu jest?
    Ano tak że życie lubi być przewrotne. Dziś się chwalisz jakiś to zaradny, i przedsiębiorczy, a jutro może cię dopaść życie, czyli choroba, śmierć lub inne nieszczęścia. W jednej chwili możesz stać się dziadem zdanym na łaskę i pomoc państwa. Nie cierpie poprostu takiego cwaniactwa. Nie wrzucaj wszystkich do jednego kotła, i nie pierdziel że ci coś zabieram. To o czym piszesz jest wiadome i wielu ludzi o tym wie, tylko powiedz co z tej twojej wiedzy? Piszesz precz łapy z mojej kieszeni, kurde goń sie facet i tak samo moge powiedzieć do ciebie "łapy precz" - to tak na zapas jak bys kiedyś się przymierzał.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Ale bredzisz, niezly grafoman z ciebie :) socjalizm to system niewolniczy ktory charakteryzuje sie tym ze zaradni pracuja na gamoni i dlatego zawsze musi upasc. Ja do twojej kieszeni lap nie wsadzam, napisalem o tym bo ktos napisal ze w anglii "panstwo pomaga". Otoz tak pomaga ze ludzie biznesu przenosza firmy na cypr a samo UK jest w bardzo kiepskiej kondycji finansowej. Wlasnie przez to ze ludzie wyciagaja po pieniadze rece do panstwa.
    Ja dziadek zdanym na laske panstwa nie bede bo mnie brzydzi wkladanie rak do kieszeni podatnikow. Sam sobie w zyciu radze i nie potrzebuje pomocy w przeciwienstwie do nierobow i nieudacznikow.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Big mam prośbę mógłbyś dać namiar jak przenieść firme na cypr?

• Winę za ten stan rzeczy ponosi ustawodawca. Władza centralna oraz samorządy. Wielość ośrodków decyzyjnych i podatkowych. Brak spójnej polityki gospodarczej
    Każdemu małemu lokalnemu Burmistrzowi wydaje się że zbawia świat. W rzeczywistości w imieniu prawa / przez samego siebie stanowionego / pogrąża lokalne środowisko w zapaść gospodarczą. Samorządy otrzymały władzę bez pieniędzy. Same więc wymyśliły jak zdobywać środki. Brną coraz dalej i dalej Niebawem dla ratowanie się zacznie się wyprzedaż tych cudów. Ponieważ Bolesławian nie będzie na nie stać mogą pójść w ręce obcego kapitału. Jest jeszcze jedna opcja -- przejmą to za psie pieniądze ci którzy dzisiaj rządzą. I tak dorobek kilku pokoleń mieszkańców pójdzie w cudze posiadanie. Pieniędzmi podzielą się urzędy -VAT do centrali a reszta do ratusza. Przez jakiś czas starczy na swoje utrzymanie. To nie jest czarny scenariusz to nieuchronna rzeczywistość. Identycznie było w komunie. Nie ma potrzeby aby Panowie się sprzeczali - najjaśniej nam panujący czytając to śmieją się do rozpuku. Niestety mają rację -- sobie przyszłość zabezpieczą.
    Urban kiedyś powiedział " Rząd się sam wyżywi " -- Czyż nie miał racji?