GREGINFO napisał(a): Emika 1100? Nie przesadzasz?
Lubie niezaleznosc Greg a co w tym zlego?
GREGINFO napisał(a): Emika 1100? Nie przesadzasz?
Lubie niezaleznosc Greg a co w tym zlego?
Jezeli ktos ma pojecie niech odpowie za co z gory dziekuje, mam umowe o prace do porodu i przechodze na zasilek macierzynski z zus najnizsza krajowa czy komornik ma prawo zabrac mi ten zasilek? To bedzie jedyny moj dochod, jestem samotna matka.
Mojej siostrze ostatnio ZUS zabrał nadpłatę podatku za płatność z przed 13 lat. Zabrali wszystko.
Hm. My z mężem tez mamy 1200 miesięcznie i małe dziecko. Ja nie pracuje, bo wychowuje córcię, a rachunki mamy spore i na życie zostaje 100/200 zloty jak dobrze pójdzie, ale radzimy sobie i nikt z rodziny nam nie pomaga. Większość ludzi umie tylko narzekać, ale nie myślą, że są tacy, co mają gorzej i jakoś żyją. Fakt życie jest niesprawiedliwe, ale co zrobić? Trzeba wierzyć, że będzie lepiej, a nie załamywać się na każdym kroku... Ale jakby nasi posłowie, czy prezydent odjęli sobie z pensji na rzecz tych biedniejszych nasz kraj byłby na pewno lepszy. I nie byłoby takiej biedy. Oni wyliczają średnią 3000 zł, ale czyje pensje biorą pod uwagę? Bo na pewno nie nasze, tych z dolnych polek, bo wtedy taka średnią, by na pewno nie wyszła. A mówią, ze mało dzieci się rodzi. Tylko za co te dzieci chować. Dadzą 69 zl rodzinnego i utrzymaj z tego dziecko. Śmieszne to wszystko w tym naszym kraju.
Hm. My z mężem tez mamy 1200 miesięcznie i małe dziecko. Ja nie pracuje, bo wychowuje córcię, a rachunki mamy spore i na życie zostaje 100/200 zloty jak dobrze pójdzie, ale radzimy sobie i nikt z rodziny nam nie pomaga. Większość ludzi umie tylko narzekać, ale nie myślą, że są tacy, co mają gorzej i jakoś żyją. Fakt życie jest niesprawiedliwe, ale co zrobić? Trzeba wierzyć, że będzie lepiej, a nie załamywać się na każdym kroku...
Ale jakby nasi posłowie, czy prezydent odjęli sobie z pensji na rzecz tych biedniejszych nasz kraj byłby na pewno lepszy. I nie byłoby takiej biedy. Oni wyliczają średnią 3000 zł, ale czyje pensje biorą pod uwagę? Bo na pewno nie nasze, tych z dolnych polek, bo wtedy taka średnią, by na pewno nie wyszła.
A mówią, ze mało dzieci się rodzi. Tylko za co te dzieci chować. Dadzą 69 zl rodzinnego i utrzymaj z tego dziecko. Śmieszne to wszystko w tym naszym kraju.
~anonim napisał(a): Jezeli ktos ma pojecie niech odpowie za co z gory dziekuje, mam umowe o prace do porodu i przechodze na zasilek macierzynski z zus najnizsza krajowa czy komornik ma prawo zabrac mi ten zasilek? To bedzie jedyny moj dochod, jestem samotna matka.
Komornik ma prawo do zajecia 50% Twojego dochodu- niestety.
Mi zabrali 700 złotych renty i w orzeczeniu napisali nie jest pan niezdolny do pracy i tak od roku jestem bezrobotny bez zasiłku ale jakoś żyję.
~SLODKA napisał(a): Hm. My z mężem tez mamy 1200 miesięcznie i małe dziecko. Ja nie pracuje, bo wychowuje córcię, a rachunki mamy spore i na życie zostaje 100/200 zloty jak dobrze pójdzie, ale radzimy sobie i nikt z rodziny nam nie pomaga. Większość ludzi umie tylko narzekać, ale nie myślą, że są tacy, co mają gorzej i jakoś żyją. Fakt życie jest niesprawiedliwe, ale co zrobić? Trzeba wierzyć, że będzie lepiej, a nie załamywać się na każdym kroku... Ale jakby nasi posłowie, czy prezydent odjęli sobie z pensji na rzecz tych biedniejszych nasz kraj byłby na pewno lepszy. I nie byłoby takiej biedy. Oni wyliczają średnią 3000 zł, ale czyje pensje biorą pod uwagę? Bo na pewno nie nasze, tych z dolnych polek, bo wtedy taka średnią, by na pewno nie wyszła. A mówią, ze mało dzieci się rodzi. Tylko za co te dzieci chować. Dadzą 69 zl rodzinnego i utrzymaj z tego dziecko. Śmieszne to wszystko w tym naszym kraju. >.
Proszę Pani. Pani małżonek zarabia 1500 zł / minimalna krajowa/. Jednak nasze prorodzinne państwo uważa że z tego 300 zł należy się jemu. Te 300 zł Pan prezydent Bolesławca odda komuś jako nagrodę za to że pracuje. Pani mąż musi przez 30 miesięcy oddawać to co zapracował aby ktoś mógł spełnić swój kaprys.
~Anonim napisał(a): Zarabiam 1100 zł miesięcznie za mieszkanie płacę 350zł prąd 60 gaz 80 internet 50 z tv zrezygnowałam zostaje mi 560 zł na jedzenie środki czystości itp gdyby ni pomoc rodziców to by była tragedia.
Zapytaj pracowników przemysława oni sobie jakoś radzą.
Po lepsze pieniądze trzeba wyjechać do większego miasta. Niestety, taką mamy rzeczywistość :(.
~anonim napisał(a): Jezeli ktos ma pojecie niech odpowie za co z gory dziekuje, mam umowe o prace do porodu i przechodze na zasilek macierzynski z zus najnizsza krajowa czy komornik ma prawo zabrac mi ten zasilek? To bedzie jedyny moj dochod, jestem samotna matka.
KOMORNIK NIE MA PRAWA Z NIJNIŻSZEJ KRAJOWEJ ZABRAĆ NAWET ZŁOTÓWKI. Ludzie o tym nie wiedzą a komornicy zabierają wszystko.
Czy tym krajem ktoś kieruje. Jeśli tak to czy jest przytomny?
Zło wynika z " wielowładzy " której nikt nie ogarnia. Jest sporo ośrodków decyzyjnych które mają dostęp do pieniądza lub do decyzji o cenach. /rząd, prezydent, wojewoda, starosta, prezydent miasta, burmistrz, wójt, sejm, sejmiki wojewódzkie, rady starostwa, rady miast. /.
Przykładem na ten stan są ceny usług proponowane przez samorządy swoim obywatelom. Tylko proszę nie mówić że sami ich wybraliśmy.
ZŁO DZIEJE SIĘ TYLKO DLATEGO ŻE KTOŚ NA TO POZWALA
Samorządy zarżną Polską przedsiębiorczość w blasku słońca i reflektorów przy aplauzie popleczników. One przejmują inicjatywę inwestycyjną i one dysponują co raz to większą ilością miejsc pracy. Pracy budżetowej. Te miejsca pracy to żelazny ELEKTORAT
Więc koło się zamyka.
Podatki i ceny idą w górę. Nikt na tym nie panuje -- bo nikt tym nie rządzi. Polska przypomina zdezolowany autobus którym kieruje pijany kierowca. Na bardzo ostrych zakrętach pasażerowie wypadają przez wybite okna i niedomknięte drzwi.
Ci " szczęśliwcy którzy dojadą do celu zobaczą tak wysoki rachunek że atak serca pewny. NIESTETY WIZYTA U KARDIOLOGA ZA PÓL ROKU -- pacjent po cichutku umarł.