Dni bolesławca 2009

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Ale "pieją" bracia "Polacy" na pl. Popiełuszki... tylko słuchaczy brak.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

K-a jakieś stare baby śpewają.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Z tych "występów" na placu, jak słychać dookoła i widać wynika, że kultura południowosłowiańska czyt. bałkańska to jest takie cóś... takie cóś... że to się nawet w pale nie mieści.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Nie, pewnie kultura rockowa to jest coś. Zgroza!

• Cytuj Zgłoś nadużycie

CO TO MA BYĆ? Stoi jakiś grajek na scenie z akordeonem i banda tłustych bab coś tam wyjących! To ma być kultura bałkańska?2009-05-30, 19:58Kurde u sąsiada pod 33-cim jak śię nawalą to ładniej i głosniej śpiewają a czasem to grabarz na trąbce gra! Ale jaka to kultura jest to ja nie wiem?

• To Ci rzucił UM, BOK i MOSiR alternatywę, trza było skorzystać( choć odpust w Pcimiu Dolnym ciekawszy) :-(.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Niestety bak organizacji! Ciągle to samo... dni bałkańskie... Tylko tak naprawdę nikogo to nie interesuje! Przykład trzeba chyba brać z miast okolicznych (do organizatorów). Dlatgo też pogoda nie dopisuje... ;).

• A ja sobie zagrałem na chodniku między kukrydzą a wesołym miasteczkiem. Na BMW wprawdzie nie uzbierałem ale za to zatankowałem starego fordzika i wróciłem do domu aby tego nie słuchać :).

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Prezes to TY robisz kulturę więc dla czemu urząd nie płaci tobie tylko jakimś wyjcom z bałwanów sorki z bałkanów.

• Dobre pytanie, też chciałbym wiedzieć. Jak dojdę do urzędu to im je zadam. A mam zamiar do nich pójść i coś im zaproponować. Jak odrzucą to będzie wiadomo, że chodzi o stołki a nie o kulturę :).

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Ten "kulturalny" bałkański kicz wciskany jest na siłę mieszkańcom miasta przez tych co kiedyś mieszkali na Bałkanach i ich potomków poprzez wywieranie rożnych presji i wszelakich nacisków na władze miasta ( w których też zasiadają), na kościół i inne organizacje i instytucje w mieście od ponad 60 lat tak jakby w Bolesławcu oni byli sami - w większości. Stąd przy każdej okazji pełno tejże kultury na scenach i estradach w mieście, pełno w mieście ichnych wpływów i dominacji kulturalno-obyczajowej (także wulgaryzmów), nawet świętą patronkę miastu wcisnęły zakonnice, ongiś tu przesiedlone z Bałkanów. A zatem inna kultura w Bolesławcu się nie liczy i dlatego jej praktycznie nie ma. A więc MIŁEJ ZABAWY!

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Pani Agnieszko, z racji WYKSZTAŁCENIA troszkę więcej szacunku dla tych, co są jacy są. Też dla wyborów, jakich Polacy dokonują. 4 czerwca świętujemy, ale mam wrażenie, że wg Pani bajzel, bałagan, totalitaryzm PO i służbę UE. Wg postów jakie PAni umieszcza nie widzę możliwości stworzenia stowarzyszenia ponad "wyznaniami", bo już są wg Pani lepsi i gorsi [ Ci, co POpierają i ci sa biedni, bo głowy chowali w paisek, ale przynajmniej zakuwali]. Byli też tacy, co się dobrze uczyli, nie chowali głowy w piasek, wywalczyli dobrą Polskę, w której lepiej ludziom niż za komuny, bo nie ma ZOMO, dziś popieraja PO i do krajów UE jeżdżą na udane wakacje.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Jeśli są wywierane naciski tak jak piszesz to powiny zająć sie Tym ODPOWIEDNIE SŁUŻBY. BOLESŁAWIEC jest wielonarodowościowy więc co z grekami francuzami miszkancami dawnej polski wschodniej, centralnej czy choć by wielkopolski jak i niemcami. Dla czego tylko kultura jugosłowiańska?

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Prezesowi tryskala kultura z pijacko czerwonej gęby jak widzialem, a gdyby nie balkany to wielu polakow nie mialo by z czego zyc przed rokiem 90, bo w koncyu gdzie jezdzili na handel? To pieknego rozwijajacego sie regionu, w ktorym bylo wiele perspektyw wtedy gdy w ppolsce zalatywalo jeszcze komuna.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Jezdzili na handel repatrianci którzy często i gęsto powiązani byli z tak zwanym aparatem bezpieczeństwa. Za to mieli dobrą pracę dobre zarobki i w nagrodę paszporty. Tak było za prl-u i tego nie zmienisz.