Dni bolesławca 2009

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Do, Mydlik, -. Nazwa to tylko reklama! Mój śp. Ojciec byl Serb, ale mieliśmy jedną prababcię z Galicji, to chyba Polka, ale to nie ma znaczenia. Wszyscy mile widziani, wszystkie narody na równi. Cele robocze już mamy, ale chcemy skrzyknąć sporo ludzi i wspólnie te robocze cele przetworzyć na ostateczne, przed rejestracją sądową. Będziemy 30 maja przy stoliku i oficjalnie bedziemy zapraszać do współpracy. Mam od 20-30 lat przyjaciół z Bułgarii, Nigerii, Serbii, Chorwacji, Macedonii, Czarnogóry, Niemiec, Ukrainy, wszyscy chcą się zapisać. To Stowarzyszenie będzie wielonarodowościowe. Nazwa ma tylko reklamować, ale można jeszcze inaczej to nazwać, trzeba wspólnie do tego przystąpić, nas jeszcze zbyt mało. Nazwa reklamuje to, co jest atrakcyjne, ponieważ unikalne. Tylko w Bolesławcu i okolicy są osadnicy z Bałkan. Osadnicy ze wschodu są w wielu terenach ziem odzyskanych. np. w woj. Zachodniopomorskim, słynna akcja WISŁA... Dopiero teraz mówi się o tej akcji prawdę. Przesiedleni z Bieszczad nawet nie wiedzieli dlaczego ich wywieziono na siłę, przeżyli gehennę. To jest Polska... A tych z Bałkan wyzywano od titowców i na siłę wysyłano do kopalń, by szybko i po cichu wyzdychali. Zapytaj starszych wiekiem, to Ci opowiedzą. POZDRO!2009-05-23, 14:58Masz rację, ela, ale niestety, takich jak ja była większość, nie w kwestii wykształcenia, ale w kwestii chowania głowy w piasek... w kwestii zgadzania się na polski chaos. A co do młodzieży, wiem że mają świetne pomysły, ale boją się, wstydzą, nie mają oparcia w dorosłych, którzy powinni wspierać, a nie pozostawiać na pożarcie dla samolubnych cwanych dorosłych... Znamy życie i układy... prawda... ? Młody- to głupi, nic nie zrobi, bo nie wie jak... [ tak uważa wielu dorosłych na stołkach... ]. Osobiście jestem od dawna niezależna od tych na stołkach, a wręcz na ich papu daję kasę, ale też rozsądnie... P. S. Co do niepokornych, to Zomowiec w stanie wojennym, na moich oczach zabił mojego kolegę [ zmarł po pobiciu ], tym kończyła się odwaga i przeciwstawienie polskiemu rządowi... A co się teraz zmieniło? PO - wykluwający się totalitaryzm, jak za komuny, tylko teraz UE nie dopuści do buntu ze strony biedaków, jesteśmy dla zachodu tanią siłą roboczą i tarczą przed wschodem. Rynkiem zbytu używanych ciuchów i plastikowych przedmiotów wszelkiego rodzaju, terenem składowania odpadów itp. W woj zachodniopomorskim Niemcy wykupili swe dawne ziemie za grosiki symboliczne, wiem z racji mojego zawodu, budują domy od dawna. Tu już teren należy do Niemiec, za zgodą polskiego rządu.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Agnieszko, życzę sukcesów! Tyle wiary, żarliwości jest w Twoich słowach. Jak w moich, kiedyś... Ala maszyna, zwaną polityką, zmiotła to wszystko na proch. Byłam zbuntowana jak Ty. Słuchałam Rozgłośni Polskiej Radio Wolna Europa, Kuronia, Modzelewskiego... I wierzyłam. Dziś wiem, że wierzyć można jedynie w Boga. Działałam też. Były więc i czyny. Ale co z tego? Widzisz, kiedy nie jesteś z nimi, nie przebijesz głową muru.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Witaj, Loczek, - Może mi się na coś wrodzona serbska zawziętość przyda... Radio Wolnej Europy też pamiętam, no i The Beatles :)
    Co do wiary w Boga, to podstawa wszystkiego co ostatnimi laty robię... ale na kościoły nie pracuję. Biblie znam, tam nie ma nic o handlu w domu Bożym, nawet Jezus rozwalił kiedyś handlarzom stoliki z towarem, w kościele... ! W Kołobrzegu, w katedrze w centrum miasta, jest sklep z pamiatkami itp. TO GRZECH! Albo ktoś złodziejem jest, albo nie jest. A co do przebijania głową muru, uskładałam przez wiele lat sporo, brudów, tych zza muru, a wyprać mogę, bez problemu i z radością... Sami otworzą mi bramę, bym nie musiała ich brudów prać osobiście, potrafią być samodzielni i robić pranie... Jestem praczką bardzo już doświadczoną i pracowitą!

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Dni Nowogrodźca będzie - DŻEM. . Dni Lwówka będzie - KULT. . Dni Bolesławca będzie - TERCET EGZOTYCZNY! Jakie władze takie święta, i jak tu młodzież ma nie uciekać. Niedługo zostaną tylko mohery i Romulus przydomek kulawy.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

:).

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Widać, ze "kryzys" rowniez dopadl dni boleslawca! Co racja to racja: jaka wladza, takie swieto! Zenujace strasznie!

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Nie rozumiem co macie do Tercetu Egzotycznego? Nie każdemu się przecież musi podobać muzyka Dżemu czy Kultu. Cudze chwalicie swego nie znacie sami nie wiecie co posiadacie. Troszeczkę bardzie tolerancyjnie spójrzcie na ten temat. Każda muzyka ma swojego zwolennika i taka jest prawda. Prawdopodobnie przyjechałby chiński zespół grający na koto i też znalazłby słuchaczy.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

"Stoję przy mikrofonie, niech mnie któryś przegoni... ". Gusta i poziom odbiorców są różne. Ale istnieją kryteria wartości artystycznej i dla wszystkich trzeba stanąć ponad gustami i wybrać program wysokiej jakości.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Do czarek, jeśli jesteś moherowym beretem to cie rozumiem, jeśli zaś młodym człowiekiem to lepiej się nie wypowiadaj. Nie chodzi mi, ze to maja być akurat te zespoły! Tylko gwiazdy tego pokroju, jak się ruszy mózgownica to można znaleźć wykonawce który wszystkich, albo chociaż zdecydowana większość zadowoli, a nie tylko mohery. Ale niektórych z naszych możnych to myślenie boli! . Kiedyś na dniach bolesławca było dużo atrakcyjniej, był. np. Rysiu Rynkowski - lubią go cale pokolenia, był big cyc - muzyka lekka i przyjemna, blue cafe - muzyka taneczna. Kilka dni i każdego dnia było co innego, od kiedy romullus kulawy się dopadł do koryta jest tylko jakaś kupa nazywana przez niego dniami bolesławca!

• Cytuj Zgłoś nadużycie

No to powinni zaprosić i jednych i drugich, żeby wszyscy byli zadowoleni. Jeśli chodzi o mnie to nie jestem moherem, a wypowiadać sie jest wolno każdemu. Nawet babkom moherowym. Powtarzam trochę więcej tolerancji.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

A tak wogule kto gra w sobote lub niedziele wieczorem?

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Witam. Nazywają mnie Prezes i od jaiegoś czasu gram na rynku w Bolesławcu. Pochodzę ze Szczecina i tam udało mi się zrobić dużo pozytywnych imprez. Ale do rzeczy. Taka sytuacja nie jest tylko w Bolesławcu. Każdy samożąd boryka się z problemami typu kasa. Recepta jest prosta. Za miast płacić jakiemuś Tercetowi, który się już wszystkim (jak wynika z komentarzy) znudził, może przekierowąć te same środki na promocje młodych nieznanych artystów. Dla czego Bolesławiec nie chce promować dość ciekawej swojej kapeli "Sumptuastic"? Dlaczego w większych miastach Polski bardzo mało występuje kapel z danego regionu a wydaje się kupę kasy na sprowadzanie gwiazd? Rozumiem, że gwiazda przyciąga tłumy ale wiecie ile taka gwiazdeczka wywozi kasy z regionu? Te same pieniądze mogą zapełnić scenę na trzy dni bez przerwy a kasę dostaną zespoły z tąd i tu je wydadzą. Jak by co to jeżeli pogoda pozwoli to dzisiaj też będę grał w Bolesławcu. Szukajcie kolesia z gitarą :) Agnieszko, piszę się na to stoważyszenie. Jedno już w Szczecinie zakładałem i do póki miałem poparcie regionalnej telewizji "Bryza" wszystko szło ok. Ale telewizja padła i stoważyszenie szlag trafił. Moje pomysły jednak i doświadczenie myślę że powinny się przydać. Pozdrawiam.2009-05-30, 10:25JA GRAM o ile nie będzie padać :)
    Zapraszam na moją stronę www. Prezes_rock. Republika. Pl.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

PREZESIE "Dla czego Bolesławiec nie chce promować dość ciekawej swojej kapeli "Sumptuastic"? Dlaczego w większych miastach Polski bardzo mało występuje kapel z danego regionu a wydaje się kupę kasy na sprowadzanie gwiazd?" Bo za organizowanie biorą się ci co nie potrafia i nie czują tematu.Potrafią sie tylko o stołki wykłócać

• Tak jest Olo. Trzeba to zmienić :).

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Witam, Zapraszam w niedziele 31. 05 na godz. 21 do Złotoryi (zalew złotoryjski) na koncert zespołu Dżem! Pozdrawiam.