No nagłówek trochę dziwny... "Czesi z -123 Min. byli gwiazdą koncertu finałowego BnB" Nie twierdzę, że ich występ był słaby ale nie oszukujmy się gwiazdą był DŻEM i każdy to wiedział. Nawet ilość ludzi pod sceną na to wskazywała i myślę że nie wiele by dało jakby nawet Czesi zagrali np: o 22:00 i tak Dżem by zebrał więcej publiczności. A dale w artykule piszą "Publiczność czekała jednak przede wszystkim na Dżem." więc po co taki nagłówek? :P
Czesi z -123 Min. byli gwiazdą koncertu finałowego BnB
Dyskusja dla wiadomości: Czesi z -123 Min. byli gwiazdą koncertu finałowego BnB.
-
-
Czesi Czechami a my i tak wiemy że najlepszy był, jest i bedzie DŻEM.....ich koncert był cudowny:D:D:D
-
Szkoda tylko, że Pan Gruszecki nie podziękował wolontariuszom za ich trud przy organizacji i pracy podczas festiwalu, ale jak się często zdarzało On "nie wie". Gdyby nie młodzież nie wiadomo jak by się to skończyło.
-
Ciekawy jestem skąd będą pieniądze w przyszłym roku, jak nawet na ten finał nie starczyło kasy...ehh, szkoda gadać. Darku zajmij się lepiej czymś innym, mniej odpowiedzialnym, takim żeby nie krzywdzić innych ludzi.
-
Mam wrażenie, że ten blues, święto gliny, jakiś kolejny festyn to tak trochę na siłę. Już nie wspomnę o dniach miasta, bo to zupełne nieporozumienie. Takie to wszystko wg zasady miało być i było. Prezydent znowu klatę nastawi, a po d...ie dostaną inni. Bllee.
-
Szkoda, że zapomniano przy wykładowcach wspomnieć o Arturze Lesickim - wybitnym muzyku i pedagogu. Warto też dodać Kasię Maliszewską - wieloletnią uczestniczką warsztatów, nagrodzoną w 2003 roku na warsztatach jako "Najlepiej zapowiadający się gitarzysta", Kasię, która zadebiutowała w tym roku jako wykładowca klasy początkujących adeptów gitary, którzy jej zajęcia ocenili naprawdę bardzo dobrze, cytując: "Kasia potrafi o trudnych rzeczach mówić niezwykle prostym i zrozumiałym językiem".Chcę tez przypomnieć o wieloletnim wykłądowcy - Romku Puchowskim ...Wiem, że napisano "m.in.".. Niemniej warto podać wszystkich, prawda ???Zwłąszcza tych, co z Bnb mają do czynienia nie od dziś.Pozdrawiam
-
Pani Aleksandra Sozańska-Kut, która przygotowała, tradycyjnie już Mszę w oprawie bluesowej...wykładała w klasie wokalu.Na kilka dni zagościł w Bolesławcu również Krzysztof Misiak, wykłądając w klasie gitary...
-
fajnie było,ale myślę że pomysł na przyszły rok z 2 dniowym finałem będzie lepszy,bo faktycznie będzie mogło przyjść więcej ludzi.Dziękuję organizatorom za reaktywacje mojego święta i czekam już na 18 finał.
-
Ciekawe, kto wymyślił dwie imprezy w tym samym dniu i o tej samej godzinie,BnB i koncert w z okazji święta wojska w parku Waryńskiego,a do tego koncert finałowy w środku tygodnia,nie można było w sobotę?
-
"świętujący swoje 25-lecie Sławek Wierzcholski".Młody ten Sławek Wierzcholski a już taki siwy!!
-
"świętujący swoje 25-lecie Sławek Wierzcholski i Nocna Zmiana Bluesa" - taki jest DOKŁADNY cytat, mała różnica, ale jednak :)
-
chciałbym poruszyć stan przygotowania amfiteatru na przyjęcie gości koncertowych. brudne siedziska i stan nawierzchni zaplecza gastronomicznego i sanitarnego /dziury i koleiny/ nie najlepiej świadczą o gospodarzach obiektu.
-
"Uciekło nam z półtorej godziny. Przez to nie zagrała jedna kapela – Bartek Gruszecki Band, ale taka jest niewdzięczna rola gospodarzy" mówi Dariusz Gruszecki"" to najlepiej syna wyrzucic z programu, juz nie wspomnę o muzykach z 59-700.gratulacje
-
do Techna, Jak dobrze to Ikona bluesa pani Krysia J. jak żle to Darek G. wolontariusze robili dużo niepowiem ale idąc dalej Darkowi też nikt nie podziękował za jego pracę a bez tego człowieka impreza była by pod dużym znakiem zapytania. Niech każdy sam zrobi rachunek sumienia ile zrobił dla festiwalu a ile mógł by zrobić, zanim zacznie wystawiać opinie innym.Pozdrawiam
-
To prawda; wykładowcy i młodzież to cisi bohaterowie tegorocznej edycji. Nie zapomnę jak Maciej Balcar i Roman Puchowski, i nie tylko, podczas koncertu, między wersami i bezposrednio, wypełniali lukę pozostawiona przez dyrektora organizacyjnego (jego slów bynajmniej moje głowa nie zarejestrowała), a mianowicie dawali do zrozumienia jak ważna jest troska o Bluesa... Gratuluję muzykom i innym prawdziwie zaangażowanym cierpliwości, poświęcenia, bo wierzę, że te "DROBNE POTKNIĘCIA" dały Wam w kość, oczywiście, nie z Waszej winy, a mimo to byliście tam i wspieraliście imprezę.