Jak przeżyć za 1200 zł na rękę

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    ~Anonim napisał(a): Jestem sama z 2 dzieci w wieku szkolnym, od pół roku bez pracy w wynajmowanym mieszkaniu z kredytem do spłaty-gdybym miała 1200 byłabym szczęśliwa-póki był mąż jakoś dawalismy radę-teraz koszmar, czasem zastanawiam się po co jeszcze żyję-gdyby mnie zabrakło dzieci przynajmniej miały by dach nad głowa zapewniony i regularne posiłki-łatwo sie niektórym pisze i mówi o niezaradności czy głupocie, ale czasem zastanówcie się o czym piszecie-ja pracę straciłam, po wypadku-pracowałam na czarno, bo to było jedyne miejsce gdzie nie musiałam pracowac na zmiany-przy dzieciach praca na trzy zmiany odpada. Teraz nie mam nic... moja wina? Być może-nie umiem dup lizać ani żebrać, więc mam ciężko.
    Na co bralas kredyt? Jak mieszkasz w wynajetym mieszkaniu, ciezko jest ale trzeba zanim si ekredyt wezmie dobrze sie zastanowic! Szybko forsa sie rozejdzie a co pozniej? Poszukaj w instytucjach pomocy, dzieci nie musza placic za doroslych, poz.
  • Cytuj Zgłoś nadużycie
    ~samo życie napisał(a): Śmieszy mnie jak ludzie płaczą, że mało zarabiają. Ale paczka fajek dziennie x2 osoby idzie, do tego pakiet NC+ lub kablówka, abonament na telefon wysoki, bo smartfon musi być, codziennie piwko, itp.

To tez prawda i tacy właśnie najbardziej wykrzykują najbardziej sie wściekają, bo na te papierochy i piwko brakuje. Są też i naprawde w trudnych sytuacjach ludzie jak na przykład matki z dziećmi.
    Może podam taki przykład: Mam znajomych którzy oboje palili papierosy co najmniej oboje po paczce dziennie i często narzekali do mnie, tobie to dobrze samochodem se jeździsz do roboty itd -my nie palimy, nie piwkujemy, nawet kawy nie bo po prostu nie lubimy, i z naszej strony odpowiedź była jedna rzućcie palenie[zarobki mieliśmy jednakowe], no i po pewnym czasie rzeczywiście rzucili, dziś jeżdżą pięknym samochodem, lepiej wyglądają, kupują lepsze, droższe rzeczy zarówno spożywcze jak i np ciuchy. Tak, ze opłacało sie rzucić to świństwo na które ludzie wydają mase pieniędzy a raczej wyrzucają, marnują kosztem lepszego wyżywienia i ogólnie lepszego życia.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Po wielu latach spotyka się dwóch znajomych. Popiją piwko. Jeden co chwile zapala papierosa. Drugi pyta. Ile dziennie palisz? Około 2 paczek od 30 lat. Chłopie, przecież za te przepalone pieniądze kupiłbyś w salonie nowego wypasionego Mercedesa. Nie żal ci? Pierwszy pyta - a ty palisz? Nie. No to gdzie masz tego Mercedesa.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Konik, ale to suche, że aż zachrzęściło.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Tak nasz rżąd daje takie pensje żeby przeżyć nic nie odłożyć aby nie umrzeć bez jedzenia takie są realia w polski.

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    ~Anonim napisał(a): Nie, nie potrafię, cieszysz się? Biedota no, wiele słów nie istnieje w słowniku, lecz potocznie sie ich używa, jak na przykład niedawno "odkryty", "bolesławczanin" według słownika a każdy mówi i pisze bolesławianin i jest to także prawidłowość wg prof. Miodka, choć słownik tak nie podajeSama jesteś jak ten gad co kąsa za byle co bo nie ma sie już czego przyczepić to głupstwa. Żenada. Jedno ę w tekście nie ma ogonka i brak kropki, specjalnie dla twojej uciechy, bawisz mnie doskonale :D

Boże czemu świat takiego młota nosi? Do garów babolu, używaj potocznie czego chcesz tylko pisz to poprawnie garkotłuku ale twojej wiedzy podaję: ŻEŻ a nie ŻESZ, a żenada to twoje imie czy nazwisko?
    2014-01-27, 16:34Acha i nic mnie bardziej nie bawi jak ta sieczka w twojej głowie :) ) dzieki tobie ubaw ma większość czytelników tej strony.

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    ~Anonim napisał(a): Boże czemu świat takiego młota nosi? Do garów babolu, używaj potocznie czego chcesz tylko pisz to poprawnie garkotłuku ale twojej wiedzy podaję: ŻEŻ a nie ŻESZ, a żenada to twoje imie czy nazwisko? 2014-01-27, 16: 34. Acha i nic mnie bardziej nie bawi jak ta sieczka w twojej głowie :) dzieki tobie ubaw ma większość czytelników tej strony.

Baran!

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    ~desperaci napisał(a): A co 1200 to mało w dupach wam sie przewraca. 1200mąż+1200 żona +na dwoje dzieci 300 zasiłkiu i mamy 2700. 4 osobowa rodzina przeżyje za tyle, a mówimy o najniższej krajowej, czyli tak żyje najbiedniejsza rodzina w polsce zapraszam na Ukrainę. PS można się kształcić to na pewno i więcej wpadnie.

O jakim zasiłku 300 zlotych piszesz? Zapraszasz na Ukrainę? A ja zapraszam do Niemiec.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

A weź żesz się od p, ol półgłówku wariacki, czy myślisz, że nie wiem jak się co pisze, niemoto, przecież głupi nawet widzi jaką bekę z ciebie pociskam, a najbardziej bawi mnie jak wściekłą pianę toczysz z powodu głupstw, jak byś miał/a równo pod sufitem, to byś milczał/a. Teraz to już muszę się litować nad tobą, weź coś mocnego na uspokojenie, np. Relanium, końską dawkę, bo ci żyłka pęknie i jak się potem podetrzesz? :D.

• Jedz więcej tłuszczu Anonimie 78xx205 to będziesz miał lepsze smarowanie i nie będzie ci chrzęściło. Dobranoc.

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    konik polny napisał(a): Jedz więcej tłuszczu Anonimie 78xx205 to będziesz miał lepsze smarowanie i nie będzie ci chrzęściło. Dobranoc.

Sam się opychaj smalcem to Ci niewątpliwie wpłynie na jakość Twoich "sucharów". Smacznego.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Pani gospodarna co za 20 zł cały tydzień przeżyje no w porywach do 40. Piszesz że za 40 zł masz zapasów mięsa i warzyw na cały tydzień ale przecież później napisałaś że masz swoje warzywa więc chyba nie kupujesz. Podobnie jak kupujesz chleb jak to napisałaś dla dwóch osób na trzy dni jak się okazuje sama go pieczesz i co ciekawsze nie dla dwóch osób tylko trzech co najmniej bo na drugiej stronie piszesz że jesteś żona i matka. Więc albo bujną masz fantazję albo ktoś w tym domu nie je.
    2014-01-28, 00:41Też mam wszystko swoje warzywa i kurczaki ale to żeby je zjeść muszę je najpierw sama nakarmić.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Albo wsuwa te koty co ich właściciele później szukają i ogłoszenia na istotnych dają.

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    ~tom77 napisał(a): Albo wsuwa te koty co ich właściciele później szukają i ogłoszenia na istotnych dają.

[…].

• Cytuj Zgłoś nadużycie

A dziękuje i również pozdrawiam.
    2014-01-28, 02:31Kulko co ją te żuczki toczą.