Strach to lęk przed tym czego nie znamy,nie wiemy czego oczekiwać, tyczy się to osób, miejsc i zdarzeń nam obcych lub takich sytuacji,które kiedyś już nam się przydarzyły. Mamy złe doświadczenia, obawy, że będzie powtórka z rozrywki, że znowu będą nam towarzyszyć takie same emocje.Im doświadczenie bardziej negatywne tym emocje większe.Tylko człowiek jest w stanie do wielu rzeczy się przyzwyczaić.Z biegiem czasu pewne sytuacje przestają być "potworami spod łóżka".
Z każdej negatywnej sytuacji trzeba wyciągać wnioski,z tych pozytywnych podobnie.Uczymy się na błędach, czasem bardzo boleśnie.Każda lekcja jaką dostajemy od życia nie powinna przeminąć bez echa.Zdarza się tak,że po wielu latach wracamy do sytuacji, którą dopiero teraz potrafimy zrozumieć lub całkowicie zapominamy.
Ważne dla równowagi psychicznej, dla własnego spokoju jest to aby nie skupiać swojej uwagi na jednej rzeczy,"która nas gryzie" zbyt długo,ponieważ im więcej się w nią zagłębiamy tym więcej mamy wątpliwości.
Coś się wydarzyło- wyciągamy wnioski- idziemy dalej.
Życie jest ulotne, nie warto go tracić na komplikowanie, rozmyślania tysiąca aspektów.
Żyj- nie wegetuj bo życie ucieknie ci przez palce .
Dokąd na wakacyjny s..?
-
-
sama co ty wypisujesz, maniek to silny kolo, dał się owinać całkowicie nie tej osobie co powinien heh
tak się frajersko zakochać w kimś co zablokowało mu wszystko he he.
roko pomysl to tyko ladna okladka i to nie do konca a w glebi calkowicie brak jej ducha bynajmniej podziwiam cie ze dales rady taki czas w tym sztucznym swiecie sie tam probowac ogarniac.
kurcze maniek ty za fajny jestes aby byc tez takim sztucznym. -
Anonim- to co napisałam to była moja odpowiedź na pytanie dotyczącą strachu.To tylko moje zdanie i być może się mylę.
Cóż punkt widzenia zależy od punktu siedzenia;-) to tak tylko aby wyjaśnić;-) -
przepraszam nie zrozumiałam
-
Mariusz, ty nie potrafisz załatwić swoich spraw osobiście tylko wylewasz wszystko na forum. Jaki ty jesteś biedny i poszkodowany , pięknie to ty tylko piszesz a jak jest w życiu. Myślę że jeszcze nabierzesz kilka osób na swoje mądrości ...
-
Piękna rozmowa się nawiązała tu na forum, aż przyjemnie było poczytać. Chociaż to trochę tak, jakby zaglądać do czyjejś duszy, a nie każdy sobie tego życzy.
-
Asieńka to forum więc trzeba brać pod uwagę to,że inni przeczytają to co się napisało- czy to pozytywnie czy negatywnie;-) pozdrawiam;-)
-
siemasz roko28, ciesze sie, ze nieciekawy tenat w twoim życiu dobiegj konca. co prawda nic do rudej nie mam po za jej falszywej uprzejniści. może odwiedzisz parzyce ;-))
ps. załuke ze odrazu po O.W nie postaraam sie
--krevona--
-
roko28 odezwij sie prosze na komórke
-
Roko odpisz na moje smsy, czekam,,,czekam,,,czekam,,,niechcę spędzić świąt samotna.....
-
toko 29, wróciłam i wiesz co, chce cie zabrać i
pokazać wyższy pozim życia z odpowidnią grupą osób żyjących według zasad ... super, ze dales sobie spokoj z ,,nad kwisą,, rudą.czarna ;_0
-
a co proponujecie zimą? lampka wina, kominek i dobry sek
-
Marzę o takim wieczorku....;-)
-
(vrYfa) napisał(a):
Pokaż cytata co proponujecie zimą? lampka wina, kominek i dobry sek
"sek" ? a może sęk? sęk w tym ,że nie każdy ma z kim.
-
dokładnie;-( a było by miło czasem....