Walka z nieuczciwymi mieszkańcami! „Mam nadzieję, że wszystkich wyłapiemy”. Wpadło aż 127 osób

Dyskusja dla wiadomości: Walka z nieuczciwymi mieszkańcami! „Mam nadzieję, że wszystkich wyłapiemy”. Wpadło aż 127 osób.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Całkiem tą parkingową bolszewię porypało.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Dobrze rozumiem, 30% podwyżka za śmieci wprowadzona przez p. Romana, to wina Ukraińców, którzy się nie meldują, ha?

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    xsenia (eltCD7) napisał(a):

znam przypadek na wiosce, gdzie nie zglosili członka rodziny. gdzie zlglosic?

Pokaż cytat

W swoim du… e

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Niech wprowadza opłatę od opróżnionego kubła a nie od osoby. Ja płacę za 3 osoby a co drugi tydzień zabierają mi pół worka śmieci, bo segreguje. A są osoby samotne, ktore wszystko wyrzucają i płacą tylko za jedną osobę a pojemniki co tydzień przepełnione. Czy tam, gdzie jest więcej osób panowie opóźniający pojemniki, więcej paliwa spalają

• Cytuj Zgłoś nadużycie

A skąd oni wiedzą że osoba jest nie zgłoszona? Od zarządcy czy MZGK? Czy daliście im zgodę na przekazywanie waszych danych osobowych innym podmiotom?

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Na przykład mamy zakaz palenia węglem w piecach poniżej pewnej klasy spalania i za takie coś jest mandat.
    Dlaczego nie biorą danych mieszkańców od zarządcy, który wysyła do nich kominiarza na przegląd i ten wie czym pali lokator?
    A ze śmieciami znowu już mogą sobie dane brać i karać.
    Jeżeli karzecie za jedno to karzcie za drugie, tylko na jakiej podstawie?

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Bez przesady, nie ma nakazu sądowego, do domu nie ma prawa nikt wejść i sprawdzać. Zgłaszać takie zajście do prokuratury. Ludzie zacznijcie myśleć.

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    ~ (1n2zo) napisał(a):

Łażą po domach i się czepiają, a krzyż pewnie nadal wisi na komendzie! To jest chore! Niech się zajmą pomaganiem ludziom, a nie jakieś kontrole, bo oni z naszych podatków są opłacani, a zapominają, że nie ma miejsca w sferze publicznej na krzyże – symbol zaścianka, niewolnictwa i poddaństwa facetowi w białej sukience! Niech się przeniosą do Watykanu i tam robią kontrole! Polska laicka, nie katolicka. Już niedługo pozbędziemy się ze sfery publicznej tej religijnej fantazji i fikcji. Twórzmy nową historię z której będziemy dumni, a to co jest wstydem i hańbą w historii tego narodu wyrzućmy na śmietnik historii! Nie będzie tutaj rządzić religia i im szybciej zapomnimy o tym co było tym lepiej!

Pokaż cytat

Krzyż ci przeszkadza, co jeszcze? Powieś sobie bałwana a mnie to będzie guzik obchodzić.

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    ~ (1n2zo) napisał(a):

Łażą po domach i się czepiają, a krzyż pewnie nadal wisi na komendzie! To jest chore! Niech się zajmą pomaganiem ludziom, a nie jakieś kontrole, bo oni z naszych podatków są opłacani, a zapominają, że nie ma miejsca w sferze publicznej na krzyże – symbol zaścianka, niewolnictwa i poddaństwa facetowi w białej sukience! Niech się przeniosą do Watykanu i tam robią kontrole! Polska laicka, nie katolicka. Już niedługo pozbędziemy się ze sfery publicznej tej religijnej fantazji i fikcji. Twórzmy nową historię z której będziemy dumni, a to co jest wstydem i hańbą w historii tego narodu wyrzućmy na śmietnik historii! Nie będzie tutaj rządzić religia i im szybciej zapomnimy o tym co było tym lepiej!

Pokaż cytat

Lecz się na nogi, bo na głowę już za późno.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Fest się pofatygowali – ta brama jest na przeciwko ich komendy.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Szanowny Panie prezydencie, może być 5 tysięcy mandatu, pod warunkiem że będzie Pan zarabiać najniższą krajową i jako pierwszy pan spróbuje opłacić otrzymany mandat w takiej kwocie.

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    ~ (1n2zo) napisał(a):

Pokaż cytat

Mówisz o opłacaniu kogoś, tudzież jakichś służb z naszych podatków (jak dla mnie to sm jest do zlikwidowania, nie przedstawia dla mnie żadnej wartości moralnej czy jakiejkolwiek innej pozytywnej strony..) ale zaprzeczasz po chwili sobie, kiedy mówisz, że sciąganie należności za śmieci jest złem. Właśnie twoje podatki idą na to aby zapłacić za tych, którzy nie płacą, którzy się ukrywają jak ostatni szmaciarze, abyś ty i inni za nich zapłacili. A może sam jesteś jednym z nich?

• Cytuj Zgłoś nadużycie

jeb… straż miejską śmiecie! pisowski spasiony burak nasyła na ludzi tych frajerów!

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Mój sąsiad wszystko pali w piecu cały rok i nie musi płacić

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    emm (ALxcFN) napisał(a):

Fest się pofatygowali – ta brama jest na przeciwko ich komendy.

Pokaż cytat

I najwieksza patola naprzeciwko.