Rachunki za prąd po 1000 zł na osiedlu socjalnym przy Kościuszki

Dyskusja dla wiadomości: Rachunki za prąd po 1000 zł na osiedlu socjalnym przy Kościuszki.

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    Dorota (AN0BRl) napisał(a):

Może czas najwyższy żeby ktoś się zajął tym tauronem bo to jest niemożliwością żeby były takie rachunki wcześniej nabijało po 15 20 kW a teraz nabija po 8 dziennie i kogo to jest wina i trzeba płacić po 1000 zł za prąd najlepiej cicho niech wszyscy siedzą . Albo po 1600 jak inni płacą dodaj do tego mieszkanie 400 zł i jeszcze wodę około 150 zł a już nie mówię o innych rachunkach i innych opłatach tak się płaci na ul Kościuszki za mieszkanie komunalne. Ja nie ciągnę na lewo prądu albo wody tak jak inni to robią tylko płacę regularnie rachunki i nie włączam żadnych grzejników na prąd tylko palę codziennie dzieciom w piecu a ten opał i węgiel też muszę kupić za darmo go nie dostaję

Pokaż cytat

8 dziennie, to 240 kW za miesiąc, a to wcale nie wychodzi 1000 złotych, nawet gdyby policzyć za dwa miesiące.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Jak dla mnie to głupota ten artykuł wogule. Każdy płaci wiecej jak przekroczy limit 3tys kilowatów. Ja panie piją kawę ciągle grzeją wodę elektrycznym czajnikiem . Dwa wodę na kompiel grzeje im bojler elektryczny. 3 niektóre z tych pań gotują na indukcji to i rachunki duże . Też miałem i jie leciałem do prezydenta . Wszyscy jakoś proboje oszczędzać tylko nie osiedlowe paniusie. Po za tym można sobie ściągnąć. Aplikacje mój Tauron i pilnować to na bieżącą . Rachunki też można mieć co miesiąc za dopłatą 5,60zl . Płaciłem po 500 zł za prąd czajnik wywaliłem bojler przykrecilem apke ściągnęłam i mam 300 zł . Wystarczy myśleć a nie patrzeć by dali . Macie komunalne ale jak czeba coś robić w mieszkaniu zasowacie do Ademu by wam zrobili naprawili . A ile wy tam płacicie max 500zl i płaczecie. W opiece też wam mieszkania dopłacają do prądu itd ciągnięcie z tamtad ile wlezie . Jak wam nie pasuję to tak jak inni ludzie pisali na wynajem lub do roboty .

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Jak mieszkania za darmo to prąd i woda też za darmo. Nieporozumienie. Do roboty! Moich rachunków nikt nie płaci za mnie, a żeby trafić na osiedle socjalne to też trzeba się postarać często.. Ludzie święci..

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Tam jeden ma Mercedesa i nie płaci

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Tauron to państwo w państwie. Mają na stronie możliwość wpisywania samemu stanu licznika, ale w ogóle nie biorą tego pod uwagę i tak wysyłają człowieka, który nie wiadomo co tam wpisuje...?

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Mój ostatni rachunek to 1200 PLN. Ciepła woda, piekarnik, kuchenka na prąd. Zużywam regularnie tyle samo prądu a faktura raz 700 PLN, raz 500 PLN a teraz 1200PLN. Zależy ile zniżek naliczą lub nie naliczą. Ogólnie rozbój w biały dzień. Ale co poradzę. Po ciemku mam siedzieć?

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Oczekuję od redakcji śledzenia tematu i artykułu co zrobił pan prezydent. Jeśli zapłaci im te rachunki to ja i 3/4 miasta też się wybierzemy ze swoimi zobowiązaniami.

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    Anonim () napisał(a):

Jak dla mnie to głupota ten artykuł wogule. Każdy płaci wiecej jak przekroczy limit 3tys kilowatów. Ja panie piją kawę ciągle grzeją wodę elektrycznym czajnikiem . Dwa wodę na kompiel grzeje im bojler elektryczny. 3 niektóre z tych pań gotują na indukcji to i rachunki duże . Też miałem i jie leciałem do prezydenta . Wszyscy jakoś proboje oszczędzać tylko nie osiedlowe paniusie. Po za tym można sobie ściągnąć. Aplikacje mój Tauron i pilnować to na bieżącą . Rachunki też można mieć co miesiąc za dopłatą 5,60zl . Płaciłem po 500 zł za prąd czajnik wywaliłem bojler przykrecilem apke ściągnęłam i mam 300 zł . Wystarczy myśleć a nie patrzeć by dali . Macie komunalne ale jak czeba coś robić w mieszkaniu zasowacie do Ademu by wam zrobili naprawili . A ile wy tam płacicie max 500zl i płaczecie. W opiece też wam mieszkania dopłacają do prądu itd ciągnięcie z tamtad ile wlezie . Jak wam nie pasuję to tak jak inni ludzie pisali na wynajem lub do roboty .

Pokaż cytat

Dopiero będzie te 3000, a teraz jak się przekroczyło 2000, to każda kilowatogodzina po ~1,25,-. Nic dziwnego, że im tyle wyszło.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Artykuł tragedia.

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    A b (hjJL1) napisał(a):

Wszyscy ludzie idą do pracy jak potrzebują na rachunki a panie idą do prezydenta. Jeżeli faktycznie było ogrzewane mieszkanie "elektryką" to co w tym dziwnego że taki rachunek przyszedł. Tym sposobem to każdy pod dźwi prezydenta a niech płaci.

Pokaż cytat

Dźwi:))))

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    ZK Polska () napisał(a):

A jak pracujesz to dlaczego w socjalnym mieszkaniu mieszkasz? Przecież możesz sobie wynająć/wziąć kredyt i kupić.
    Ja ma do redakcji prośbę - zapytajcie prezydenta dlaczego daje pracującym socjalne mieszkania?

Pokaż cytat

Ale co cię to obchodzi dlaczego tam mieszka. Nie rozumiem. Jest problem trzeba go rozwiązać a nie wtykać nosa gdzie kto i za ile mieszka

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Grzeją się prądem,to i rachunki wysokie ,a można założyć fotowoltaikę