Wszyscy ludzie idą do pracy jak potrzebują na rachunki a panie idą do prezydenta. Jeżeli faktycznie było ogrzewane mieszkanie "elektryką" to co w tym dziwnego że taki rachunek przyszedł. Tym sposobem to każdy pod dźwi prezydenta a niech płaci.
Rachunki za prąd po 1000 zł na osiedlu socjalnym przy Kościuszki
Dyskusja dla wiadomości: Rachunki za prąd po 1000 zł na osiedlu socjalnym przy Kościuszki.
-
-
Jaja sobie robicie?! Własne rachunki trzeba opłacać!
-
A b (hjJL1) napisał(a):
Pokaż cytatWszyscy ludzie idą do pracy jak potrzebują na rachunki a panie idą do prezydenta. Jeżeli faktycznie było ogrzewane mieszkanie "elektryką" to co w tym dziwnego że taki rachunek przyszedł. Tym sposobem to każdy pod dźwi prezydenta a niech płaci.
Ale nikt nie ogrzewa mieszkania elektrycznie tylko palimy w piecach do którego kupujemy opał i nie robimy z tym problemu . A skąd pani ma pewność , że nie pracujemy ?! Pracuje i nie będę wydawać 1600 zł na prąd. Głupio mądrzy ludzie , wstyd bo dyrektor mzgm napisał , że ogrzewane elektrycznie A skąd on może wiedzieć napisał tak by umyć ręce od problemu i od tego jak wadliwe i stara jest instalacja
-
Jeżeli z kominów mieszkańców nie wydobywa się dym, ani nigdy nie było tam wozu z węglem lub drewnem, to sprawa jest jasna :)
-
ZK Polska () napisał(a):
Pokaż cytatJeżeli z kominów mieszkańców nie wydobywa się dym, ani nigdy nie było tam wozu z węglem lub drewnem, to sprawa jest jasna :)
Iditoa potrafi napisać coś tak głupiego. A cie zdziwię bo wegiel kupujemy wysokokaloryczny i do tego drzewo dobrej jakości. Więc zamilcz
-
Dlatego powinno się montować na osiedlach socjalnych liczniki przedpłatowe.
Licznik przedpłatowy dla pracującego to żaden problem, bo posiada konto w banku i telefon, potrzebny do pre paid.
I tutaj należałoby sprawę zakończyć i niech to będzie pomysł dla prezydenta do którego idziecie :) -
A w ogóle kto pozwolił na to aby na osiedlach socjalnych były liczniki na których można zrobić dług?
-
Panie dyrektorze a może lepiej sprawdzić instalacje elektryczną? Łatwiej jest powiedzieć że grzeją się elektrycznym choć nie ma pan na to dowodów.
-
A jak pracujesz to dlaczego w socjalnym mieszkaniu mieszkasz? Przecież możesz sobie wynająć/wziąć kredyt i kupić.
Ja ma do redakcji prośbę - zapytajcie prezydenta dlaczego daje pracującym socjalne mieszkania? -
ZK Polska () napisał(a):
Pokaż cytatA jak pracujesz to dlaczego w socjalnym mieszkaniu mieszkasz? Przecież możesz sobie wynająć/wziąć kredyt i kupić.
Ja ma do redakcji prośbę - zapytajcie prezydenta dlaczego daje pracującym socjalne mieszkania?A kto ci człowieku powiedzial , że mam socjalne ?? Mam komunalne i płace za nie A to , że każdy myśli, że mieszkania są socjalne to są w błędzie większość mieszkan na tym osiedlu to komunalne . Sam Pan prezydent był w szoku jak się dowiedział, że mieszkania są komunalne i ile za nie płacimy. !!! Więc zamilcz bo dużo piszesz , mówisz A tak naprawdę nic nie wiesz . Starą instalacją i tyle powinni zobaczyc ja a nie ignorować a za mieszkanie też komunalne mało nie płacimy i do tego osobno wodę
-
.. () napisał(a):
Pokaż cytatA kto ci człowieku powiedzial , że mam socjalne ?? Mam komunalne i płace za nie A to , że każdy myśli, że mieszkania są socjalne to są w błędzie większość mieszkan na tym osiedlu to komunalne . Sam Pan prezydent był w szoku jak się dowiedział, że mieszkania są komunalne i ile za nie płacimy. !!! Więc zamilcz bo dużo piszesz , mówisz A tak naprawdę nic nie wiesz . Starą instalacją i tyle powinni zobaczyc ja a nie ignorować a za mieszkanie też komunalne mało nie płacimy i do tego osobno wodę
Każdy tak gada osiedle socjalne , osiedle socjalne aż mdli o tego i to jest nie zgodne z tym jaki status mieszkalny mamy .
-
ZK Polska () napisał(a):
Pokaż cytatA jak pracujesz to dlaczego w socjalnym mieszkaniu mieszkasz? Przecież możesz sobie wynająć/wziąć kredyt i kupić.
Ja ma do redakcji prośbę - zapytajcie prezydenta dlaczego daje pracującym socjalne mieszkania?W tych czasach brać kredyt brawo za pomysłowość
-
anonim () napisał(a):
Pokaż cytatW tych czasach brać kredyt brawo za pomysłowość
To jest opcja dla pracującego. Masz jeszcze opcję wynajmu.
W tytule jest że to osiedle socjalne dlatego posługuję się tym twierdzeniem. -
A jeżeli to mieszkanie komunalne to nie było tematu. Można skasować moje odpowiedzi.
A z tym licznikiem przedpłaconym to rozważ, dla własnego dobra. -
Ostatnio też ogrzewałam się prądem. Do tego indukcja, piekarnik, TV...
Rachunek za dwa tygodnie tego luksusu wyniósł 949 zł. Wiecie co zrobiłam? Zapłaciłam! A mogłam iść do prezydenta, ale ja jestem głupia!