Przecież była afera z licznikami tej firmy. Ludzie podostawali rachunki na ponad 2 000 zł.
Wpiszcie w internecie "Wzrost zużycia o sto procent. Liczniki przekłamują? Tauron zabiera głos".
Rachunki za prąd po 1000 zł na osiedlu socjalnym przy Kościuszki
Dyskusja dla wiadomości: Rachunki za prąd po 1000 zł na osiedlu socjalnym przy Kościuszki.
-
-
Prosty sposób na sprawdzenie czy ktoś jeszcze się podłączył do mojego licznika. Zaprosić kogoś z elektrowni, wyłączyć w domu wszystko co pobiera prąd i będzie widać co dzieje się z licznikiem, proste, proste, więc do roboty.
-
ZK Polska () napisał(a):
Pokaż cytatA jeżeli to mieszkanie komunalne to nie było tematu. Można skasować moje odpowiedzi.
A z tym licznikiem przedpłaconym to rozważ, dla własnego dobra.To każdy licznik inaczej liczy i przedpłatowy jest z bonifikatą ? Liczniki maja to do siebie że stare mają magnesy które napędzaja ale i hamują licznik gdy nie pracuje gdy magnes straci właściwości licznik mimo że nie pobiera prądu może się obracać
-
anonim (evKuXC) napisał(a):
Pokaż cytatPanie dyrektorze a może lepiej sprawdzić instalacje elektryczną? Łatwiej jest powiedzieć że grzeją się elektrycznym choć nie ma pan na to dowodów.
Każdy licznik w mieszkaniu ma plomby. U mnie ma dwie. Nie ma możliwości kradzieży prądu przed licznikiem odbiorcy na jego rachunek. A co ma instalacja do rachunków? Działa albo nie. A że ktoś kradnie prąd to też nie ma wpływu. Instalacja jest dobra albo się pali. 1kwh w Tauronie kosztuje około 86 gr. resztę sobie policzcie.
-
Nie chodzi o to. Jeżeli właściciel licznika zabiega o przedpłacony to raczej prądu nie kradnie, bo złodziej o przedpłacony nigdy nie będzie zabiegał, i to już powinno dać Tauronowi do myślenia. Właściciel za to może lepiej prądem zarządzać.
Druga sprawa że jeżeli ktoś podpiął się za licznikiem to straci zasilanie i zacznie szukać innego dawcy i zostawi cię w spokoju.
Ale lepiej poszukać elektryka żeby sprawdził każde gniazdo czy wcześniejszy lokator nie zrobił sobie wspólnej instalacji z sąsiadem. Po prostu dwa mieszkania mające dwa liczniki są połączone instalacją w jedno, a że prąd zawsze się zgadza dla elektrowni i ktoś za to płaci to ma to gdzieś.
Ja wiem że to jest głupie na pierwszy rzut oka, bo nikt nie da się podłączyć komuś do swojej instalacji aby mu prąd zabierał, ale jak to było niby socjalne osiedle to tacy giganci mogli mieć spółkę że jak jeden opuści lokal to nowy lokator nie będzie o tym wiedział i ten z mieszkania obok odłączy licznik swój i będzie leciał z licznika nowego lokatora sąsiedniego mieszkania.
Elektrownia sprawdza głównie lewe podłączenia przed licznikiem. -
Dziękujcie wspaniałej Unii i Zielonym aktywistom.
-
Będzie gorzej. Szykujcie się na 2 tysie za miesiąc.
-
jak to możliwe ,jak prąd z fotowoltaiki 0,25 gr za kW
-
Niczym coka nie dogrzewa ma piec kaflowy ,A do pracy nie może iść bo ma niepelnosprane dziecko ,które jest niedowidzące i grozi mu ślepota drugi syn też ma orzeczenie zamiast coś dzieciom kupić to całe 500 plus na dwoje dzieci idzie na prąd co pół tora miesiąca i proszę nie kometowac córka sprawuje opiekę na niedowidzą cym synem i jakby mogła iść do pracy to by poszla,z tym prądem to jakaś masakra
-
duży dom 4 osoby i 250 zl za prąd bez ogrzewania elektrycznego więc coś musi źle działać
-
Tu nie chodzi żeby prezydent zapłacił rachunek bo tachunek jest zapłacony tylko co się dzieje na tym osiedlu że tyle musimy płacić za prąd i to nie jest mieszkanie socjalne tylko komunalne i nikt nie żadnego grzejnika tylko pali codziennie w piecu żeby było ciepło i nie lepiej cicho siedzieć i niech Tauron nalicza po 2000 a każdy będzie płacił i cicho siedział
-
Tu nie chodzi żeby prezydent zapłacił rachunek bo tachunek jest zapłacony tylko co się dzieje na tym osiedlu że tyle musimy płacić za prąd i to nie jest mieszkanie socjalne tylko komunalne i nikt nie żadnego grzejnika tylko pali codziennie w piecu żeby było ciepło i nie lepiej cicho siedzieć i niech Tauron nalicza po 2000 a każdy będzie płacił i cicho siedział ciekawe jak by ktoś z was dostawał co miesiąca rachunek po 1600 zł to by cicho siedział
-
coś w tym jest
-
Ja tez idę do Pana Prezydenta , mam rachunek na 1702 zł , za 1 mc i zużywałam prądu tyle samo co każdego miesiąca . Również się załamałam
-
Może czas najwyższy żeby ktoś się zajął tym tauronem bo to jest niemożliwością żeby były takie rachunki wcześniej nabijało po 15 20 kW a teraz nabija po 8 dziennie i kogo to jest wina i trzeba płacić po 1000 zł za prąd najlepiej cicho niech wszyscy siedzą . Albo po 1600 jak inni płacą dodaj do tego mieszkanie 400 zł i jeszcze wodę około 150 zł a już nie mówię o innych rachunkach i innych opłatach tak się płaci na ul Kościuszki za mieszkanie komunalne. Ja nie ciągnę na lewo prądu albo wody tak jak inni to robią tylko płacę regularnie rachunki i nie włączam żadnych grzejników na prąd tylko palę codziennie dzieciom w piecu a ten opał i węgiel też muszę kupić za darmo go nie dostaję