Sanktuarium otrzyma 250 tys. zł dotacji z ministerstwa

Dyskusja dla wiadomości: Sanktuarium otrzyma 250 tys. zł dotacji z ministerstwa.

• Do Starego Satyra - Ta szopka poprostu strasznie się rozwleka, akcja nie jest zbyt wartka no i aktorzy pozostawiają wiele do życzenia. Na deskach dostało by sie to wszystko w małej streszczonej pigułce :). Coś w stylu uczniowskiego bryku o rzeczywistości.Teraz mam pytanie do wszystkich tych, którzy krytycznie odnoszą sie do sprawy.Pewnie nie jeden z was chwalił się dalekimi wyjazdami do wspaniałych miejsc typu Rzym, Paryż, St. Petersburg, Istambuł itd. itp. jestem ciekaw co zwiedzaliście co zatkało wam dech w piersiach? Obojętnie czy oglądaliście Prawosławne, Protestanckie, Chrześcijańskie, Muzełmańskie świątynie to właśnie one nadały uroku tym waszym wycieczką. I taka jest prawda, że człowiek robiacy coś w imię wiary potrafi stworzyć coś ponad czasowego i fajnie by było mieć coś takiego w naszym mieście.

• Masz, oczywiście, rację co do potrzeby restaurowania perły w koronie naszych zabytków, mnie natomiast ciekawi to, o czym wspomniał Korsykanin - zmiana decyzji ministerstwa, sądzę, że mamy tu do czynienia z polityką krótkiej kołdry, bo teatr nam się wali :-(.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Lolka a jasełka w kościele to nie teatr? No może teatrzyk :).

• Ostatnio to jasełka w ratuszu były najciekawsze :-).