Mały powrót do lat 80. i 90., gdzie w Polsce prym wiodła dobra wódka i świeże mięso z cebulką, ogórkiem oraz jajkiem. Zresztą, dalej lubimy wypić sobie rozgrzewające, przeźroczyste trunki w towarzystwie przyzwoitej „zagryzki”. Taka okazja czeka mieszkańców Bolesławca i okolic już w nadchodzący weekend w restauracji Winestone.
Na tapecie zajdzie się tatar w mniej oczywistych wersjach, ale nie zabraknie również czegoś dla miłośników klasyki. Wszystko, bez dwóch zdań, w promocyjnych cenach!
Czym uraczy nas kuchnia pod okiem Szefa Kuchni Władysława Turbaka?
Świeży filet z kaczki z marynowaną marchwią i imbirem, piklowaną rzodkiewką, prażonym chilli, a to wszystko podrasowane sosem sojowym. Dla miłośników ryb znajdzie się tatar z łososia z ogóreczkiem piklowanym, tapioką cytrynową, szalotką, chilli i mascarpone limonkowym. Oczywiście wegetarianie nie są dyskryminowani podczas eventu w Winestone – na fanów dań bezmięsnych został zaproponowany tatar z kalafiora, z tofu, ratatouille, oliwą i grzankami.
A co z klasyką...? Kilka propozycji dla tych, którzy mają ochotę na prawdziwą, dobrą, polską wołowinę: Polędwica, ligawa, a może udziec? Posmakuj i wybierz swój ulubiony rodzaj mięsa.
Nie zapominajmy o najlepszym towarzyszu tatara – „ognistej wodzie”!
W kieliszkach do wyboru wiele NASZYCH, POLSKICH trunków. Od klasycznego w dwóch wersjach, przez ekskluzywne, po kolorowe, smakowe trunki.
Festiwal „Tatary&Wódka”. Przekonaj się i zarezerwuj stolik w Winestone pod numerem tel. 573 207 972.
Zapraszamy do restauracji Winestone, przy placu Popiełuszki 2 (obok basenu "ORKA").