W menu znajdą się takie pozycje jak idealnie rozpływająca się burrata na grzance z pesto bazyliowym z pieczonymi pomidorami, a to wszystko oprószone aromatycznym Grana Padano. Fani mięsa również nie będą zawiedzeni przystawkami, w których znajdzie się również carpaccio z polędwicy wołowej w towarzystwie oliwek, kaparów, pomidorów cherry z aromatyczną oliwą truflową.
Dania główne również zachwycą najbardziej wymagających gości. Do wyboru będą gnocchi, pikantne spaghetti, saltimbocca czy miecznik. Co niesamowitego znajdzie się w tych daniach?
Gnocchi z wybijającą się czarną truflą, suszonymi pomidorami, idealnie kremowym sosem i smakowitym parmezanem. Jak we Włoszech, tak i wyborna pasta – co powiecie na spaghetti z wyrazistą, pikantną Ndują, sosem z pieczonych pomidorów skąpanych w słońcu, parmezanem i odrobiną pietruszki? A może ślinka pocieknie Wam na myśl o idealnie wysmażonej cielęciny zawiniętej w prawdziwie włoską prosciutto crudo, przyprawioną szałwią z pierożkami culurgiones z serem owczym oraz pieczonymi pomidorkami cherry. Miłośnicy ryb nie zostali pominięci. Stek z miecznika z arancini i soffritto z pewnością przypadnie Wam do gustu.
Wszyscy wiemy, że Włosi uwielbiają słodkości. Co wybierzesz? Tradycyjne tiramisu czy ptysiowe kulki nadziewane kremem śmietankowym i kakaowym – profiterole?
Rozmarzyliście się? My też, dlatego nie możemy się doczekać „La Dolce Weekend – Włoskiego weekendu w Winestone!” Już od 12 do 14 kwietnia poczujemy odrobinę sycylijskiego słońca w sercu Bolesławca przy placu Popiełuszki 2 (Obok basenu „ORKA”).
Serdecznie polecamy!