A czy w Polsce jest jakieś miejsce gdzie nie "spoczywają" zmarli? Faktem jest, że cmentarzem/parkiem na Garncarskiej miasto powinno się zająć, bo coraz więcej fragmentów nagrobków wyłania się z ziemi - na jednym z nich nawet napis szwabachą daje się odczytać. Niestety wszystko to jest obsrywane przez pieski, którym pańcie z taką ochotą dają pobrykać. Wiem, że sprawa jest kontrowersyjna, ale myślę, że można by przynajmniej te fragmenty wykopać, zebrać w jedno miejsce, ogrodzić płotkiem i postawić stosowną tabliczkę informacyjną. Dziury przysypać, zagrabić i obsiać trawą. Pewnie stowarzyszenie ex-bunzlowian z Niemiec nie poskąpiłoby paruset euro na takie przedsięwzięcie. Poddaję to także pod rozwagę Towarzystwu Miłośników Bolesławca - dobra okazja zrobić coś konkretnego.
Jan Paweł II pochowany w piątek 8 kwietnia 2005 r
-
-
~a glupi facet z ciebie. Ja dzis sie pomodle za papieza i zapale lampke w domu za niego.
-
"A ty pieprzysz o wrażliwości katolickiej, chyba, że tej naszej polskiej". Glupota przekroczyla nawet normy UE.
-
Kinga, --, - w swoim mniemaniu jesteście mądrzejsi, tylko prostak i ostatni cham używa epitetów nie umiejąc ich uzasadnić. Spróbujcie, posrane, relewantne ćwoki.
-
Nigdy nie zrobił na mnie najmniejszego wrażenia, papież i co z tego?
-
Byl kochanym i cudownym czlowiekiem wielkim w swojej prosyocie, dzis pomodle sie za niego i zapale znicz na cmentarzu.
-
Modlenie się z a kogoś kto uznany został świętym jest chyba nieporozumieniem. Czy ktoś modli się za św. Jana, Józefa, Marię itd.? A zamiast tylko wspominać Jego słowa lepiej byłoby stosować się do nich w bieżącym życiu.
-
Roloa, czy jest prawda, ze masz doktorat z Teologii.
-
@~-- - na szczęście nie mam takiego doktoratu. Wątpliwy to zresztą zaszczyt, bo teologia to wbrew nazwie nie nauka. To wymysł kleru, żeby się i swoje uczelnie dowartościować.
-
Gdy się urodziłem był juz papieżem, gdy dorastałem myslałem, że będzie zawsze z nami. Teraz wiem że to prawda, tylko zmienia się nieco sens tego bycia z nami...
-
"@~-- - na szczęście nie mam takiego doktoratu. Wątpliwy to zresztą zaszczyt, bo teologia to wbrew nazwie nie nauka. To wymysł kleru, żeby się i swoje uczelnie dowartościować. ". Nie znasz definicji NAUKI.
-
@~-- - odsyłam Cię do definicji pojęcia "pseudonauka". Może zrozumiesz różnicę? http://pl.wikipedia.org/wiki/Pseudonauka.
-
To byl aniol wyslany przez niebo!
-
Rolo, gratuluje wiedzy opartej na wikipedii.
-
Lepsza z wiki niż obory.