Baco, która grupa wiekowa powoduje najwięcej wypadków? Nie wydaje im się aby ludzie starsi byli w tej grupie. Podobnie sprawa ma się z kobietami. ( of kors im nie uwłaczając) Powodują one mniej wypadków, ale za to więcej drobnych stłuczek. Zagrożenie powoduje brak wyobraźni, brawura, wyprzedzanie ( często związane z popisem, chęcią pokazania jaką ja to mam"furę", szybka jazda, etc). - no i oczywiście warunki drogowe. Starsi ludzie co najwyżej mogą wolniej jeździć (powodować małe spowolnienie ruchu na pewnych odcinkach). Także Baco z tego co mówią statystki to ludzie w młodym wieku powodują najwięcej śmiertelnych wypadków. Nie słyszałem jeszcze, aby staruszek wyprzedał na trzeciego i zabił kilkoro osób :)
Tak samo można mieć 25 lat, posiadać dużą wadę wzroku(wcale ta wada nie musi byc wpisana w prawo jazdy) i powodować podobne zagrożenie jakie według Ciebie powodują starsi ludzie. Całe szczęście mam jeszcze dwóch dziadków powyżej 75 roku życia i jadąc z nimi w ogóle się nie boję siedząc w samochodzie w przeciwieństwie do jazdy z co niektórymi moimi znajomymi - to tak tytułem doświadczeń mych. Także za dużo tutaj stereotypów i generalizacji. Pozdrawiam.
Akcja „Pierścień”: 219 mandatów wystawionych
Dyskusja dla wiadomości: Akcja „Pierścień”: 219 mandatów wystawionych.
-
-
Bardzo dobrze, że są takie akcje, jak najbardziej POPIERAM -wielu się zdziwiło... co? -zwolnij szkoda ŻYCIA!
Komentarze do tematu zostały zablokowane.