Akcja „Pierścień”: 219 mandatów wystawionych

Dyskusja dla wiadomości: Akcja „Pierścień”: 219 mandatów wystawionych.

• Ja bym zrobił akcję "Władca Pierścieni", bo sam za często widuje policjantów łamiących prawo o ruchu drogowym. Kwity by sie posypałyy... no ale cóż co wolno wojewodzie...

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Celem tych akcji jest nękanie mieszkańców i wyłudzanie jak największej kasy. Bezpieczeństwo to oni mają głęboko w... . Zasady tajkie same jak w mafii. Miałem dwie kontrole w ciągu dnia, ale nie udało im sie wyciągnąć odemnie kasy choć usilnie się starali.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Nie wiem po co te akcje. Mam pytanie. Co na co dzień robi nasza drogówka? Czyżby poza akcjami uczestnicy ruchu w naszym grodzie byli idealni? Takie działania przypominają mi czasy sprzed 89 roku.2011-05-17, 17:55Podpisującemu się literką A proponuję przeczytanie statystyk wypadków a zorientuje się, że rzadkością są zdarzenia, których sprawcami byłyby osoby starsze. Prawie 80 procent zdarzeń, głównie z tragicznym skutkiem, powodują kierujący w wiekowym przedziale 20-30 lat. Starsze osoby jeżdżą wprawdzie wolniej i bardziej asekuracyjnie co powoduje często irytację młodych dosiadających setek koni mechanicznych kierowców ich współpasażerów, ale co dziwne, że emeryci już nam tak nie przeszkadzają na chodnikach.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

To dlatego tak wczoraj jeździli psy i suczki :/ Aż za dużo było psiarni na mieście. Szkoda tylko czepiali się normalnych ludzi a tych "bandziorów" jak zwykle omijali szerokim łukiem!

• Cytuj Zgłoś nadużycie

A ty BC jesteś tym normalnym bandziorem tak?

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Ty ~do BC to chyba jesteś psiarą skoro tak oburzyłeś się ;p.

• W sobotę i dziś znowu stali i zapraszali na Zgorzeleckiej tych co przechodza na czerwonym świetle przy stacji Lotos. Tam to dopiero mandaty sie posypały.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Mieli zgrupowanie w Kruszynie.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Ble: a znasz pojęcie takie jak przerwa? :P.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

"... To już jest tak nudne że aż szkoda klawiatur. Czekam na informację Akcja ASFALT i robienie dróg. Może policja takimi sprawami Drogowymi by się zajęła... ". DETONATOR, To najmądrzejszy komentarz w tym temacie... :)
    Kriss.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Akcja która była przeprowadzona była głównie dla statystyki i podreperowania sobie skuteczności. Niestety spotkała również i mnie ta akcja w której zostałem zatrzymany, gdzie wystawiono mi mandat i określono przekroczenie dużo zawyżonej prędkości nie przedstawiając żadnego wyniku, nie pouczając o nie przyjęciu mandatu. Teraz mogę kwestionowac wystawienie mandatu na drodze sądowej, tylko czy będe miał teraz jakąś szanse na udowodnienie swojej racji. Jestem tylko dobrej myśli że zebrane pieniądze z tej akcji będą wykorzystane na dobry cel.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Przestańcie jeździć szrotem to nie będziecie dostawać mandatów. Ja też wczoraj dostałem mandat w okolicach Jeleniej Góry za wyprzedzanie w niedozwolonym miejscu... jechałem za beczką od dłuższego czasu ale to nie jest usprawiedliwienie... zasłużyłem i uważam, że kubeł zimnej wody na głowę dobrze mi zrobi... dotąd raczej nie dostawałem mandatów i chyba zbyt pewnie się poczułem...

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Ciekawski-. Nikt nie dyskryminuje kierowców w podeszłym wieku, tylko prawda jest taka, że gro z nich niestety ale za kierownice się już nie nadaje. Uważasz, że człowiek, który zrobił prawo jazdy 50 lat temu umie odnaleźć się na polskiej drodze? NIE, jest tylko zagrożeniem w ruchu...

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Popieram jak najbardziej... niedowidzące dziadki i niedzielni kierowcy to bardzo duże zagrożenie na drodze i niektórym z nich powinni już odbierać prawo jazdy...

• Dobrze, że takie akcje są przeprowadzane, jak najbardziej za! Ale popieram również to co napisał Detonator!