Wybory Prezydenckie 2010 Boleslawiec - Debata

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Panie Dariuszu! Bardzo proszę o rzetelne upublicznienie terminów i miejsc spotkań, choćby na forum tego portalu. Zazwyczaj jest tak, że o istotnych spotkaniach, debatach itp. dowiadujemy się po fakcie. (np z tego portalu! ) Jako potencjalny Pana wyborca proszę o informację, gdyż nie mam jeszcze swojego 100 % kandydata a Pan jest w czołówce. Chcę aby Pan mnie przekonał!

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Czy coś złego dzieje się z listą Nowaka do rady miasta? Podobno nie została zarejestrowana, ergo Nowak nie będzie radnym.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Jeżeli chcą takiej debaty i jest potrzebna kandydata to możemy powiedziec niech bedzie. Może obecna włądza sie boji tej debaty!

• Głównym i strategicznym problemem dla mieszkańców są miejsca pracy. To właśnie one zadecydują o rozwoju miasta. Miasto to ludzie. Bogactwo prawdziwe jest wtedy gdy zamożni są mieszkańcy a nie kasa miasta. Rozwój poprzez rozbudowę, modernizację budynków urzędowych oraz zwiększanie w nich zatrudnienia mija się z potrzebami obywateli. Powołuję się na przedmowę do tej deklaracji. http://przyjaznapolska.blog.onet.pl/Ja-Prezydent-Boleslawca,2,ID415243596,n Może to będzie inspiracją do dyskusji o przyszłości miasta /choć by częściową /.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

No Przemysławie masz u mnie Dużego plusa. Nikt lepiej tego nie mógł powiedzieć. Masz całkowitą racje.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Jasne, to wszyscy przeciez wiedza. Jednak nie znalazla sie jescze taka osoba, ktora mialaby recepte na zorganizowanie miejsc pracy. Jesli juz sa duze zaklady to ludzie narzekaja, ze mala placa i tak w kolko. Nie jestem zwolennikiem Pana prezydenta. Przemyslawie, moze podasz jakis przyklad, albo pokazesz jak to sie robi? Zgadzam sie z tym co napisales. Ja tez moge napisac, stworzmy to, stworzmy tamto, potrzebne to potrzebne tamto, jednak skad wziasc na to pieniadze, jak przyciagnac do Bolca inwestorow. Z Boleslawca niestety mlodziez ucieka, to raczej normalne w mniejszych miastach. Pozdrawiam ;D.

• Jarkacz -- proszę przeczytać to dokładnie - jest tu sporo na ten temat. Pieniądze śa i niekoniecznie musimy ich szukać u obcych. http://przyjaznapolska.blog.onet.pl/Ja-Prezydent-Boleslawca,2,ID415243596,n Proszę zadać sobie troszkę trudu i skomentować i tam i tu. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam Pana.2010-10-26, 22:05Twórcami muszą być ludzie nie urzędy. Tak jak w wielu krjach. Korea jeszcze niedawno była trzecim światem.2010-10-26, 22:05Wolnośc gospodarcza to kierunek ku rozwojowi i bogactwu obywateli oraz państwa - koniecznie w tej kolejności.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Jarkacz napisał: 1. "Jednak nie znalazla sie jescze taka osoba, ktora mialaby recepte na zorganizowanie miejsc pracy. ". Ja uważam, że się znalazła, a nawet spora grupa osób. Ich zbiorcza nazwa to "przedsiębiorcy" - wystarczy nie utrudniać im życia i miejsca pracy same się pojawią. 2. "Jesli juz sa duze zaklady to ludzie narzekaja, ze mala placa i tak w kolko". Duże zakłady działają na preferencyjnych warunkach podatkowych, do tego koszty założenia biznesu są w Polsce przerażająco wysokie, podobnie poziom skomplikowania (w takiej Nowej Zelandii założenie firmy nie kosztuje nic i sprowadza się do wysłania maila do urzędu... ). Jeśli ktoś ma monopol w dawaniu pracy (a molochy mają, z w/w powodów) to i warunki będzie oferował kiepskie. Konkurencja działa zbawczo nie tylko między producentami, ale pracodawcami również i pracownikami, konsumentami i... samorządami, o czym w kolejnym punkcie. 3. "jak przyciagnac do Bolca inwestorow. ". Prosto - obniżyć im koszta. Jeśli w jednym powiecie posiadanie firmy kosztuje 1000, a w drugim 500 to który wybieramy? No właśnie :) Nie potrzeba wcale jakiś supercudownych urzędniczych planów rewitalizacji* gospodarki itp. bzdur - plany 5 letnie i w ogóle gospodarkę centralnie sterowaną już przerabialiśmy, nie działa. Jeśli urzędnicy przestaną przeszkadzać, ludzie sobie poradzą :)

* - to taka socjalistyczna nowomowa, wyrażenie równie głupie co "sprawiedliwość społeczna" albo "darmowa służba zdrowia".

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Po co nam fontanny, kostki granitowe, nowe drogi, mcc i darmowa jadlodajnia w nim, kilkanaście nietrafionych inwestycji mozna tak wyliczać i wyliczać. Dlaczego mamy ( miasto ma ) ponad 70 mil. Długu za te bzdurne inwestycje które i tak nie dały miejsc pracy ani nic konkretnego no chyba... dla siebie. Ile za te pieniądze mozna wybudować mieszkań dla młodych, nawet kilkanaście miejsc pracy też jest coś. Każdy mówi ze młodzi uciekają ja sie nie dziwie sam bym to zrobił, a dlaczego... No właśnie. To jest podstawowe pytanie i temu trzeba zapobiec a nie budować wiaty śmietnikowe które wandale i tak z czasem rozwalą.

• Te wymienione przez Tyldę przykłady pokazują ile trzeba wydać dla zapewnienia sobie stanowiska na kadencję. Nawet gdyby rzeczywiście zrobił coś bardzo pożytecznego to cena za tę usługę jest kosmiczna.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Kobieta na prezydenta Dul Irena.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

My popieramy na prezydenta kobiete.

• Zaginął w jakiś cudowny sposób temat w którym trwała polemika z kandydatem na prezydenta miasta. Z jednej strony jest dążenie do debaty a z drugiej olewa się wyborcę. Z litości nie napiszę o kogo chodzi. Pozdrawiam kogo trzeba.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Debata powinna odbyć się między Przemysławem 1954 a Przemysławem 1954. Powinni wyjsnić sobie o CO IM CHODZI!

• Panie Niemim - to dosyć proste. Mi chodzi o rozwój nowego ruchu /partii /. Ruch Poparcia. http://przyjaznapolska.blog.onet.pl/ Nic innego mnie teraz nie interesuje. Żadem kandydat na prezydenta Bolesławca nie ma ani ochoty ani zamiaru polemizować z wyborcami. Więc czas brać sprawy w swoje ręce. Pozdrawiam wszystkich i życzę wszystkim " słodkiego miłego życia " / czasem coś do wypicia /.

• 1
  • 2