Zastanawiam sie dlaczego tak to jest ze My wyborcy chcemy np. debaty kandydatów na fotelik prezydenta, a pewni ludzie ubiegający sie o to stanowisko nie chcą. Jeżeli wyborcy tzn my wszyscy mieszkańcy B-c mamy ochote na debate (lub wręcz chcemy) to takowa powinna sie odbyć nawet w tej naszej obiektywnej TV. Taka debata może postawić kropke nad i. Co innego jak danego kandydata czyta sie a co innego jak sie widzi walke z jego wrogiem. CHCEMY DEBATY.
Wybory Prezydenckie 2010 Boleslawiec - Debata
-
-
Motłoch chce igrzysk i chce być znów za pośrednictwem TV oszukany :-///.Jedna z największych zalet demokracji ;-))).
-
Siedzisz na tej swojej wyspie to siedz, i za miske ryżu sie ku... w, a nie wpierd... sie w tematy które cie nie dotyczą. Ps. Wiesz gdzie w Bolcu jest siedziba Alexa? Zarezerwuje Tobie miejsce pracy.
-
Tyldo - Czarny Lotos to nasza rodaczka i Bolesławianka. Z całą pewnością kiedyś powróci do swego Faterlandu. Powracając tu przyczyni sie znacznie do jego rozkwitu. Jeśli obrażasz ją to tak samo potrafisz obrażać innych. Domyślam sie że za Tyldą kryje sie zwolennik debaty / zwolennik PO / co na to kandydat Kwaśniewski? Ładne i powabne kobiety mają swoich " wyrobników " i nie muszą nawet znać takich miejsc jak Alex band.
-
Przemysławie i tu Cie rozczaruje nie jestem zwolennikiem PO ani PIS-u. Nie koniecznie musisz być z PO jak chcesz debat. Rozmowa minimum 2 osób ubiegających sie o stanowisko prezydenta może pokazać jacy są naprawde, na czym lub na kim im zależy. Debata ma to dobre w sobie ze na zywo można zabijać sie argumentami. A co do Czarnego Lotosa denerwuje mnie jej ciągłe krytykowanie oraz zabieranie głosu w sprawach które jej nie dotyczą na dzień dzisiejszy. Wróci to zobaczy jak jest naprawde i może wtedy wdawać sie w dyskusje, ma też inne ciekawe tematy w których moze zabierać głos. Ps. Dalej nie wiem dlaczego: Nie chcą.
-
Szanowni Państwo, niektórzy kandydaci chcą publicznej rozmowy na temat programu dla Bolesławca (pomysłu na Bolesławiec przyszłości), czyli debaty. Proszę, oto dwa dowody:1."Napisałem dziś na FB: "Debata, którą rozumiem jako rozmowę z kontrkandydatem w obecnosci MIESZKAŃCÓW, jest doskonałym narzędziem diagnozy naszych kompetencji do piastowania zaszczytnego stanowiska prezydenta. Program mógł mi napisać ktoś inny, zdjęcie podrasować, ale rozmowa na żywo, "fejstufejs" to jest coś. Interakcja, zadawanie pytań, drążenie tematu, intelektualna potyczka - tego chcę. To się należy wyborcom."por.http://www.facebook.com/profile.php?id=1000013007015492. Albo tu:"Deklaruję kolejny raz : do debaty o przyszłości Bolesławca stanę chętnie o każdej porze dnia i nocy. Najchętniej – z obecnym prezydentem."http://dariuszkwasniewski.wordpress.com/2010/10/03/czy-jest-szansa-na-debate-kontrkandydatow-moja-propozycja-na-bobrzanach/Zapraszam na moją stronę i na blog. Tam kilka razy o tym pisałem. I nie jest prawdą, że debata byłaby nudna, że jest niepotrzebna, że nie sposób ją zrobić, gdy kandydatów kilku. Dla chcącego.... :)PS. Wzywajcie do debaty. Może Wam - mieszkańcom - obecny prezydent tego nie odmówi!
-
Panie Darku, zmień Pan płytę, albo podajcie pilota :).
-
A czy potrzebny jest wam do debaty prezydent? Zróbcie debatę bez niego - wszyscy kandydaci. Przed pierwszą turą i przed drugą. Wcale nieobecność prezydenta nie przeszkadza i będzie to tylko minus dla niego.
-
Przy tej liczbie kandydatów w pierwszej turze głosowania debata nie ma sensu - panie Kwaśniewski. Kto jak kto ale, taki rasowy i stary samorządowiec"jak pan powinien o tym wiedzieć najlepiej.
-
Panie Dariuszu najpierw powinniśmy doczekać się sensownego programu Pańskiego głównego kontrkandydata. Samo hasło "Po pierwsze mieszkańcy " to lekko mało jak na prezydenturę. Pan prezydent nie mówi czy chce mieszkańcom oddać wszystko co ma czy chce im zabrać wszystko co ich. Jeśli to ma bć kontynuacja to zamiast debaty należy ludziom wyprostować fakty które wtłaczała im lokalna "Roman-sat " jeśli pomyliłem nazwę to przepraszam ale nie dostąpiłem zaszczytu podłączenia - prywaciarz.2010-10-25, 18:49Siła perswazji i program przeciw sile telewizji i kościoła - z taką lokomotywą musi się zderzyć każdy kandydat.
-
Po co debata Panie Dariuszu Kwaśniewski? Po co? Chcemy otwartego spotkania z Panem i tylko z Panem na Rynku, w Sali I LO, w Starostwie, gdziekolwiek, w taki sposób aby przeprowadzić z Panem, jak Pan to nazwał cyt. " rozmowę na żywo, "fejstufejs" to jest coś. Interakcja, zadawanie pytań, drążenie tematu, intelektualna potyczka - tego chcę. To się należy wyborcom. ". Panie Kwaśniewski, kiedy można się spodziewać Pana decyzji o zorganizowaniu spotkania Kandydata na P. Ze Społeczeństwem, wszakże od lutego 2010 powtarza Pan, że chce zostać Prezydentem Bolesławca. Mimo upływu czasu nie ma okazji, aby Panu zadać pytań "na żywo" Liczę na męską decyzję. Chętnie pojawimy się z sąsiadami i kumplami kumplów na spotkaniu z Panem... Zostało do wyborów tylko 3 tygodnie! PYTANIE TO BĘDĘ ZADAWAŁ PANU NA ŁAMACH II -CODZIENNIE DO WYBORÓW.
-
Czy jest 2 czy 6 debata ma zawsze sens. Zgodzę się z M może zrobicie debatę bez Romanowa ludzie to zobaczą i napewno docenią ( każdy na swój sposób ) Panie Dariuszu nie jest pan moim kandydatem ale człowiek nie świnia i poglądy może zmieniać. Wiec kto wie na takiej debacie ( jak oczywiście się odbędzie ) może pan zdobędzie plusika :) Fakt faktem to my ludzie tzn wyborcy decydujemy kto na tym fotelu się rozsiądzie i dlatego się dziwie ze takowej debaty nie ma i nie będzie. Wstyd panie prezydencie, zawsze mógłby pan się pochwalić swoimi osiągnięciami :)
Operator twoja wypowiedz śmierdzi mi PIS-em choć mam na tyle kultury ze nie będe sie z tobom wdawał w dyskusje. Jeżeli nie masz nic sensownego to powiedzenia to nie mów nic. Mowa jest srebrem a milczenie złotem.2010-10-25, 18:59Miało być Tobą :) mały chochlik. Zaraz mi sie oberwie albo ze mam kupić słownik. -
Kup sobie słownik :) Pozdrawiam nie napisałem tego złośliwie. Zgadzam się z twoim poglądem w 100 %.
-
Juz sie zaopatrzyłem :).
-
Panie Przemysławie, też czekam :)Panie (Pani?) Terrazzo,proszę o bezpośredni kontakt, np. e-mail lub nr komórki. Zaproszę Pana (Panią) osobiście i zarezerwuję miejsce w pierwszym rzędzie. Poważnie i bez złośliwości. Spotkania będą, szef sztabu niebawem upubliczni i terminy, i tematykę spotkań. Pozdrawiam wszystkich.
- 1
- 2