Teoria spisku 10/04/10

• alez niektorzy maja wyobrazniea,niektorzy nawet to chwytaja..Olo,Ciebie to nawet czasem dobrze poczytac,od razu lepiej sie robi czlowiekowi i nadzieja ozywia sie , ze jednak jakis margines spoleczenstwa mysli poprawnie

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Ludzie! Dajcie spokój. Nie kompromitujcie Bolesławca.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Co Janie może i Ty widzisz tę chmurę pyłu wulkanicznego?

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Mam pytanie związane z ostatnimi wydarzeniami, jak wiadomo stała się wielka katastrofa narodowa. Nie, nie zamierzam nikogo obrażać, pytam poważnie, jeśli administrator poczuje się urażony, to proszę usunąć ten temat. Teraz powstają wielkie teorie spiskowe, strzały rosjan, Rydzyk uważa, że to był zamach itd. Pójdźmy dalej. Trumna Prezydenta. Przyjechała do Polski. Ile ważył Prezydent? 60 kg? 70 kg? Ile waży trumna? 100 kg? Powiedzmy, że całość (trumna + ciało Prezydenta) to 200 kg. Niosło ją 8 żołnierzy. LEDWO. W Rosji tylko sześciu, ale jeden prawie się przewrócił. Wnioskuję z tego, że trumna z prezydentem waży MINIMUM 300 do 400 kg. Wyobraźcie sobie taką sytuację: To był zamach. Rosjanie strzelali do Polaków. W trumnie jest bomba. Polacy powitali bombę na lotnisku. Polacy zawieźli bombę do Pałacu Przydenckiego. Polacy ustawili bomby w centrum Warszawy. Rosjanie zdetonowali bomby podczas pogrzebu zabijając WSZYSTKICH włodarzy tego świata. Nierealne? Rosja jest pogrążona w głębokim kryzysie, kto wie co knuje... Najwięcej na tym zyskałaby Rosja, Chiny czy nawet Iran, bo wysyłają marionetki. Dodatkowy scenariusz: - niemal cała polska policja w jednym miejscu na cały weekend - wiecie co się może w tym czasie dziać poza Krakowem i Warszawą? Jak ktoś planował skok na bank, to to będzie na pewno jutro... Zapraszam do dyskusji: O. PS. Pomijam fakt, że polskie służby bardzo bagatelizują ryzyko zamachu twierdząc, że na da się go tak szybko przygotować - a co jeśli został przygotowany 3-4 lata temu? Zamachy zawsze są zaskoczeniem, nawet te planowane przez dziesięciolecia.

• No to czekamy na wielki wybuch :-)Ciekawa jestem jak daleko może ponieść człowieka fantazja... ;-)

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Joanno -WYLUZUJ . Przykro że tak mnie posiekałaś :-( Czasami nie wytrzymuje i po prostu doczepiam się do zaściankowych intryg.

• Olo ,spoko dzisiaj naprawde kogos posiekalam bolesniea, ty nie narzekajtraktuj jak komplement

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Suworow Nasz Dziennik tabula rasa. 17. 04. 10 19: 11. Bardzo ciekawy wywiad z Suworowem byłym agentem GRU. Sprawę powinna badać międzynarodowa komisja. Nasz Dziennik, 17-18 kwietnia 2010, Nr 90 (3716). Z Wiktorem Suworowem, byłym agentem sowieckiego wywiadu wojskowego GRU, skazanym w Rosji na karę śmierci, autorem książek dotyczących historii ZSRS (m. in. "Lodołamacz" i "Akwarium"), rozmawia Marta Ziarnik. Powiedział Pan kilka dni temu, że Rosja jest zdolna do "politycznego morderstwa"... - Po pierwsze, chciałbym złożyć poprzez pani redakcję moje najszczersze kondolencje w związku z tą tragiczną katastrofą. Wyrazy współczucia kieruję na ręce całego Narodu Polskiego, na ręce polskiego rządu i polskiej demokracji, ponieważ to jest straszna katastrofa. Pragnę także podkreślić, że zarówno ja, jak i moja żona jesteśmy z Polakami. Odnosząc się do tego, co przywołała pani na początku, to faktycznie tak powiedziałem. Reżim premiera Władimira Putina jest zbrodniczym reżimem. Nie znam co prawda zbyt wielu szczegółów dotyczących tragedii, do której doszło w ubiegłą sobotę w Smoleńsku, ale czas, kiedy Putin był u władzy, obfitował w polityczny terror. Mówię tutaj między innymi o zamordowaniu w Londynie mojego przyjaciela Aleksandra Litwinienki. Jednak to nie było tylko zwykłe morderstwo, ponieważ to było morderstwo przy wykorzystaniu radioaktywnego polonu. Był to więc pierwszy w historii akt terroryzmu z wykorzystaniem radioaktywnych substancji. W czasach rządów Putina zabito także dziennikarkę Annę Politkowską, nastąpiły morderstwa Czeczenów itp. Bezpośrednio była w to zamieszana rosyjska dyplomacja. Tak więc widzimy, że dla Putina to nie jest problem. Kiedy on doszedł do władzy w roku 1999, kiedy umocniła się jego władza, rozszerzył się w Rosji terroryzm. Kiedy doszło do wysadzeń domów w Moskwie, wszyscy mówili wówczas: "Potrzebujemy władzy silnej ręki! ". Tymczasem ja mówiłem: "Dajcie spokój. Po pierwsze potrzebujemy mądrego przywódcy. Dopiero w drugiej kolejności potrzebujemy silnej ręki". Ludzie jednak wierzyli w to, że aby zatrzymać terroryzm, potrzebujemy silnego przywódcy z KGB. W rzeczywistości jednak to rosyjskie służby stoją za organizacją aktów terroryzmu. Liczba zbrodni politycznych jest niespotykana. Chodzi w tym momencie głównie o dziennikarzy, których Putin traktował jako swoich wrogów. Podkreślam, że w tym momencie nie mówię o tragedii w Smoleńsku, ale o tym jedynie, iż Putin nie ma żadnych zahamowań, że może być zdolny do wszystkiego.2010-04-18, 22:39Mówiąc o katastrofie prezydenckiego tupolewa Suworow jest bardzo ostrożny. - Bardzo podkreślam, bardzo dużo dziwnych rzeczy pojawia się wokół smoleńskiej tragedii – zaznacza jednak. Jako przykład podaje informację, którą ma od polskiego dziennikarza, że od razu po katastrofie, rosyjskie służby zabrały czarne skrzynki. - Natychmiast wówczas powiedziałem, że oni próbowali coś ukryć - to po pierwsze. Lub też wykazali się totalną głupotą – stwierdza rosyjski dysydent. Dla autora „Akwarium” jest oczywistą rzeczą, że badaniem okoliczności tragedii od razu powinna się zająć międzynarodowa komisja. - Ale jeśli my, Rosjanie, zabieramy te skrzynki na kilka godzin (słyszałem nawet, że przez 15 godzin one były w posiadaniu rosyjskich służb! ) i nic o tym nie mówimy, to ja w tym widzę coś dziwnego – tłumaczy. Suworowa zaintrygował film, który na portalu Fronda. Pl pokazaliśmy w środę. Obraz z miejsca tragedii stał się bardzko szeroko dyskutowany. Internauci podkreślali, że w filmie wyraźnie słychać, że zaraz po katastrofie na miejsce zdarzenia padły strzały. - Ja rozumiem, że jest to kryminalny reżim, ale proszę Boga, żeby to był tylko wypadek. Chcę w to wierzyć, ponieważ wystarczy już tych tragedii pomiędzy naszymi krajami – kończy z nadzieją Suworow. Mm/Nasz Dziennik.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Litwinienko i Suworow bajki piszą. Nie dziwne że służby chcą się ich pozbyć - CIA, MOSAD czy Chińskie służby zrobiły by to samo i robią to samo! Po prostu agentem się jest do końca życia i nie można sobie tak odejść z "pracy". A oni sobie tak odeszli i jeden musiał rozstać się z życiem. Może być tak, że Suworow po prostu się mści i głupoty wygaduje a rusofoby nagle zapałały do niego miłością. Właściwie to dziwię się tym rusofobom - za wszelką cenę drążą temat a nie poczekali nawet na oficjalny komunikat ze śledztwa.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Mnie wystarczyla jedna wypowiedz, zeby miec prawie pewnosc, ze ta tragedia nie byla przypadkiem. W dzien po tragedi, podali w telewizji iz rosyjska wieza ktora pomagala przy ladowaniu stwierzdzila ze polski pilot nie potrafil sie porozumiec z nimi po posyjsku. Natomiast polski oficer sil powietrznych stwierdzil ze znal jezyk perfekt. Po takich niby"smiesznych"malych detalach mozna miec pewnosc ze to nie czysty przypadek. "Zbyt wiele ludzi bralo w tym udzial, zeby ustalac konkretne przemyslane argumenty? Czy moze robia sobie z nas Polakow zarty? Jak inaczej to nawzac... wszystko jawnie-Rosja odrazu zabrala czarne skrzynki, strzelajace wojsko(bron po rozbiciu samolotu sama strzelala tak? Bo niby ta bron lezala gdzie popadnie w samolocie bez zabezpieczenia tak? POD LATARNIA JEST NAJCIEMNIEJ-kazdy bedzie kombinowal na okolo a prawda moze byc bardzo prosta i opczywista. Nawet jesli Suworowa klamie-smierc Litwinienki jest oczywista co do zamachu na zycie-trucizna-zaden prosty czlowiek nie musiel sie dlugo zastanawiac co, kto, z kim i dlaczego-wszytsko bylo jasne. Teraz z nasza tragedia jest tak samo, to jest zbyt wiele zaniedban i kretactwa! Zamach to byl-tylko nie wiadomo z czyjej reki... Rosja jest bardzo pewna siebie i to naprawde straszy i przeraza...

• Cytuj Zgłoś nadużycie

A ja mam tylko jedno pytanie: Prezydenta przywieziono w ciemnej (chyba była ciemno granatowej albo czarnej ) trumnie a chowano w brązowej - po co przekładali zwłoki? Prezydentową pochowano w tej co przywieziono.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Na jednym z fimlikow z miejsca katastofy nagranego przez rozsjanina, slychac jak polak krzyczy"nie zabijajcie nas" a chwile pozniej slychac strzaly... to tez przypadek? Przysluchajcie sie dobrze, to jest zaraz po tym jak wyje prawdopodobnie pociag. http://www.rmf24.pl/raport-lech-kaczynski-nie-zyje-2/kaczynski-fakty/news-youtube-wstrzasajace-nagranie-z-miejsca-katastrofy-10,nId,272579.

• Cytuj Zgłoś nadużycie
  • Cytuj Zgłoś nadużycie

"U "prezydent był niski więc na jasnej płycie wydawał sie większy w ciemniejszej , a Pani prezydentowej nie przekładali bo zrobiła pośmiertną kupę i bali się ruszać więc została biedaczka w jasnej-sowieckiej .

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Jesli to byl nieszczesliwy wypadek w Smolensku to dlaczego tak dlugo czekamy na wyniki przeprowadzanego sledztwa? Jak widac cos tam nie gra dlatego to tak dlugo trwa.