13 grudnia 1981- stan wojeny

• Ale co ten psina robił? Czy na smyczy go ten gościu trzymał, czy może psina szarpał tego podstawionego? Jak to się skończyło? Niemim, specjalnie mnie męczysz niewiadomymi :)
    Zlituj się :)
    Czy on Serb czy Ukrainiec, czy Polak, nie ważne, tylko co z tego wynikło?

• A w ogóle to skąd wziął się ten pies, ktoś poszczuł go na ubeka czy sam go specjalnie prowokował? Oj, Niemim, napięcie jak u Hitchcocka...2009-12-13, 19:59Na zomowca znaczy się czy poszczuł ktoś...

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Pies ujadał na podstawionego zomowca. Wynika z tego że ubecja miała (ma dalej) się świetnie. Tak wspominam 13 grudnia 1981 roku - dużo zrozumiałem!

• No tak, psina szczekał, dwaj UB/ZOMO grali przedstawienie, ale co z tego wynikło? Jaki był efekt? Niemimie - 13 grudnia ludzie bali się i nie wiedzieli, co będzie. Młodzi o wojnie mało wiedzieli, za to dorośli wojnę pamiętali jakby dopiero się skończyła, nigdy nie przestali się bać. Nie tylko moi rodzice, ale wszyscy którzy byli już przynajmniej nastolatkami w czasie II wojny światowej. Gdy ten facet szczuł psiną podstawionego koleżkę, to chyba wiedział, że nikt dorosły nawet firanki nie odchyli, by się nie narazić. To chyba oni na dzieci chcieli zapolować :)
    Ale dzieci nic wówczas nie kumały, jak to dzieci. Dlatego jestem ciekawa, czemu ta akcja służyła i jak się skończyło?

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Agnieszka Węgrzyn(Blecić)Bełkot.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Ile lat miał niemim 13. X. 1981? -- tak dla formalności?

• Jacuś - pamiętam Pana. Jacuś - to ksywa! Pracował Pan dla MO, a latem 1981r. O mało sie Pan w gnojówce nie utopił, do której Pan wpadł z dachu szopy, u naszego sąsiada. To wtedy, w nocy, jak Pan tam wlazł by podsłuchiwać o czym gadamy na poddaszu. Przestraszył nas Pana upadek, trzeba było tak po dachu nie łazić, nie z tej strony gdzie był wychodek na podwórzu. Nadal przezywa nas Pan - bełkoty. Dla Pana zawsze słowa z dziedziny prawa, gospodarki, sztuki, były niepojęte, jakby bełkot... A skończył Pan wreszcie te 4 klasy? POZDRO!2009-12-13, 20:36Dzięki za pamięć po latach, całuski!

• Cytuj Zgłoś nadużycie

83xx g. No cię to obchodzi, raz ci napisałem gdzie twoje miejsce. Agnieszko nie rozumiem czemu ten serbski UB-ol nie został rozliczony przez IPN -ilu ludzi przez niego cierpiało ilu siedziało.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Pani Agnieszko, a ja PANI nie pamiętam bo w 1981 nie pracowałem w tej firmie, jeżeli już, to zajmowałem się łataniem dziur na drogach. Ale nasza krótka wymiana zdań zaczyna być ciekawa.

• Takie szumowiny mogą spać spokojnie, jednak niewiele chyba zrozumiałeś, Niemim - IPN grzebie w papierach tylko ludziom z pierwszych stron gazet, służy to podpuszczaniu jednych na drugich, a ubole się cieszą - chichot historii!

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Pani Agnieszko. Musiałem skończyć nawet więcej niż 4 klasy bo taki był system. Skończyłem dużo więcej, ale tylko z nudów.

• Jacusiu, z całą pewnością znamy się doskonale :)
    Gdyby tak nie było, nie nazwałbyś mnie - bełkot. To ciekawa cecha wielu Polaków, że wyśmiewają niepolskie nazwiska, a także obce narody. Na murzynów wołają - czarnuchy, na na Serbów - nożownicy, na Ukraińców - tryzuby lub zabugowcy itd, bez końca :(
    Rasizm czy co?2009-12-13, 21:48Niemimie - Jest w Tobie żal i złość, dlaczego nie powiesz więcej o tym człowieku?2009-12-13, 21:57Niemimie, coś mi chodzi po głowie... litera - D- oraz litera - B - (dwa nazwiska na te litery, jako pierwsze). Wiesz kogo mam na myśli... ? Chyba wiesz. Ale oni nie są Serbami, to wiem na 100%. Mój ojciec był Serb, to wiemy kto kim jest, kto spolszczył nazwisko, czy był Chorwatem, czy Serbem, czy z Galicji i jakiej części Galicji. Ale Ty chyba też sporo wiesz :).2009-12-13, 22:08

2009-12-13, 22:12Miałam fajny film o MO, ale wskoczył zwykły you tube :(.2009-12-13, 22:18Idę spać. Dobranoc :).

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Ani na B ani na D. Uwożaj abyś kogoś nie skrzywdziła! Złość we mnie jest bo ilu ludzíom zniszczył życie. A teraz ma emeryturkę i św. Spokój. Ciekaw jestem czy dostał rozgrzeszenie, czy miał odwagę wyznać te grzechy- a może ubek traktował to jako pracę.

• Wiem Niemim, to tylko litery, na które jest dużo nazwisk. Nie chcę kogoś krzywdzić. Kończymy temat. Dobranoc :).