Radni zadłużyli miasto na kolejne 10,5 mln zł

Dyskusja dla wiadomości: Radni zadłużyli miasto na kolejne 10,5 mln zł.

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    lazankowy napisał(a): Mijasz się z prawdą. Za komunikację miejską płacę SAM a za mieszkania budowane przez Romana będą płacić WSZYSCY.

Za autobus też zapłaciłeś? Oni podobnie, za mieszkania nie płaca a płacą za korzystanie z mieszkań. Więc albo przyznasz mi racje albo przyznaj, że Twoje porównanie do komunikacji miejskiej jest bzdurą. Wybieraj!

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    ~Anonim napisał(a): Za autobus też zapłaciłeś? Oni podobnie, za mieszkania nie płaca a płacą za korzystanie z mieszkań. Więc albo przyznasz mi racje albo przyznaj, że Twoje porównanie do komunikacji miejskiej jest bzdurą. Wybieraj!

Bredzisz gosciu.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Nie moja wina, że masz problem ze zrozumieniem.

• lazankowy napisał(a): Kolego jesteś socjalistą. Dlaczego podatnicy mają płacić za budowę Twojego mieszkania? Jak mnie nie stać na mercedesa to jeżdżę komunikacją miejską. Skoro tak chętnie wyciągasz rękę po pieniądze innych ludzi, to może równie chętnie kupisz mi tego mercedesa co? Miasto nigdy nie powinno konkurować z deweloperami. Zadłużając miasto na kolejne miliony radni pokazują, że nie wiedzą czym jest dług, pieniądz i jak działają. Socjalizm pełną gęba, Oskar Lange pewnie byłby dumny! >.

Szanowni Panowie - Pan Prezydent szykuje się do Parlamentu Europejskiego. W chwili gdy mieszkańcy zaczną spłacać długi on z oddali będzie delektował się swym dziełem.
    Minie sporo czasu zanim Bolesławianie zorientują się że w żaden sposób nie stać ich na utrzymanie dzieł stworzonych przez Prezydenta Romana i jego świtę. Każdy z obiektów które teraz powstają / oraz te już ukończone generuje koszta. Do spłaty zadłużenia dojdą ogromne koszta utrzymania. Już niebawem zawali się to jak domek z kart. Jak Państwo sądzicie, kto za to zapłaci. Czyje dzieci i wnuki będą spłacały te wizjonerskie projekty? Ile naszych dzieci i wnuków wyemigruje za chlebem? Mieszkania są potrzebne, nie ulega to wątpliwości -- jednak napisał ktoś że prywatne są za drogie -- a czy ten ktoś pomyślał ile jest w nich podatków? Każda rzecz którą kupujemy ma w sobie około 80 % podatków ukrytych w różnych formach. To czysty powrót do socjalizmu. Państwowa konkurencja dla prywatnej przedsiębiorczości w ramach wdzięczności za podatki. Rada i ratusz zacierają ręce. Jednak system też się zaciera -- jak wtedy ci ludzie będą spoglądali w oczy sąsiadom i tym którzy oddali na nich głosy?
    Czy stawiamy na cuda?

Kliknij w obrazek, aby powiększyć.
  • Cytuj Zgłoś nadużycie

Piotroman powiada: "4 tysiące osób zniknęło z Bolesławca". A skoro tak, to co się stało z mieszkaniami po tych ludziach?
    Ergo: na cholerę budować nowe mieszkania bowiem dalej czytamy, że: "W przypadku Bolesławca głód mieszkaniowy jest nadal duży. Liczyliśmy na to, że deweloperzy będą tu budować mieszkania, ale widać, że nawet ci, który je wybudowali, mają problemy z ich sprzedażą".

Ludzie, przecież ta argumentacja kupy się nie trzyma.

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    lazankowy napisał(a): Kolego jesteś socjalistą. Dlaczego podatnicy mają płacić za budowę Twojego mieszkania?
    Miasto nigdy nie powinno konkurować z deweloperami...

Po pierwsze kolegów dobieram sobie sam.
    Po drugie mieszkania tbs-owskie są mieniem komunalnym a nie własnością lokatorów a po trzecie z tego co widać miasto nie zamierza konkurować z developerami i nie buduje mieszkańna sprzedaż.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Czytam artykuł, oczom nie wierzę, pytam znajomych i piszę:
    Za 10, 5 mln mają powstać na ul. Staroszkolnej i Gdańskiej dwa budynki dla 120 rodzin pochodzących z list komunalnych i kilku list TBS-owskich, w tym dla ludzi wyrokami, dla 70 rodzin budynku na ul. Żwirki i W. --typu "GORE! ( zabij sąsiada)-SAMOTNIAK", dla ostatnich najemców kamienic wspólnotowych-biednych, patologicznych, tych których nie stać na wykup dotychczasowego zasikanego, ubogiego lokum komunalnego, Na tę AKCJĘ złożą się WSZYSCY mieszkańcy Bolesławca, ciułających pieniądze dotychczas na jego budżet, a teraz... na jego długi.
    W tych nowych "oazach szczęścia" powstaną oazy przemocy i wykluczenia społecznego, patologi, wandalizmu i chuliganerii, ruja i poruta podprogowa projektowana w niezgodzie z zasadami socjologi społecznej. A... o rachunku ekonomicznym nie wspomnę...

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    lazankowy napisał(a): Kolego jesteś socjalistą. Dlaczego podatnicy mają płacić za budowę Twojego mieszkania? Jak mnie nie stać na mercedesa to jeżdżę komunikacją miejską. Skoro tak chętnie wyciągasz rękę po pieniądze innych ludzi, to może równie chętnie kupisz mi tego mercedesa co? Miasto nigdy nie powinno konkurować z deweloperami. Zadłużając miasto na kolejne miliony radni pokazują, że nie wiedzą czym jest dług, pieniądz i jak działają. Socjalizm pełną gęba, Oskar Lange pewnie byłby dumny!

A co się dziwicie przecież obecny nasz Prezydent Miasta kształcił się za PRL-u (komuny) i poza tym co wtedy mu wpojono nic nowego nie wymyśli, poza soclalem dla swojego elektoratu. Jeśli chodzi o PR (public relations) to wpajano tam, że do poparcia są najważniejsci ci, którzy oddają głosy (w tym również obecnie kler i wszcyscy ci którzy słuchają manipulacji z ambony), a nie ci którzy myślą.
    Jak widzę to się dzieje w tym kraju, a zwłaszacza w naszym mieście, to jestem za bardzo surową ustawą dekomunizacyjną, która odbierze matury i magisterki byłym członkom ZSMP i kandydatom do ZSMP, członkom PZPR i kandydatom do PZPR, jak również dzieciom tych co przed 1989 rokiem byli członkami PZPR.
    Myślę, że nasz obecny prezydent podlegałby takie ustawie.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Nowi podatnicy pewnie tacy sami co w tej chwili w TBS-ach mieszkają lol - i dalej nam ciemnoty wciskają.

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    ~Anonim napisał(a): Nowi podatnicy pewnie tacy sami co w tej chwili w TBS-ach mieszkają lol - i dalej nam ciemnoty wciskają.

U cibie w czaszce nie ma już miejsca na więcej ciemnoty.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

TBSowskie mieszkania przeciez po 10 czy 15 lata przejdą na własność użytkowników. Więc jestem przeciwny takiemu rozwiązaniu. Miasto buduje mieszkania, otwiera knajpy, robi konkurencje prywatnym przedsiębiorstwom. Nie tak powinno być.

• Porównajcie informacje publiczne ze stron internetowych urzędów:
    Osiecznica, dnia 16. 04. 2012r.
    OGŁOSZENIE

WÓJT GMINY OSIECZNICA.

OGŁASZA I PRZETARG USTNY NIEOGRANICZONY

Na sprzedaż nieruchomości nie zabudowanych położonych we wsi Przejęsław

Nr działki pow. W m2 Cena wywoławcza wadium.

231/2 991 16. 500, 00
    231/3 1010 16. 100, 00
    231/4 1007 16. 000, 00
    231/5 1013 16. 000, 00

Bolesławiec:

PREZYDENT MIASTA BOLESŁAWIEC.

Na dzień 13 kwietnia 2012 roku o godz. 11. 00 podaje informację o wyniku I przetargu ustnego nieograniczonego.
    Na sprzedaż nieruchomości gruntowych niezabudowanych, oznaczonych w ewidencji gruntów jako działka nr 317 o pow. . 1180 ha, nr 318 o pow. . 1040 ha, nr 319 o pow. . 1040 ha, nr 320 o pow. . 1006 ha, nr 321 o pow. . 1060 ha, nr 322 o pow. . 1019 ha, nr 323 o pow. . 1126 ha, nr 324 o pow. . 1281 ha, nr 328 o pow. . 1134 ha, obręb 14, położonych w Bolesławcu przy ul. Jagiellonów (ul. Piastów)-

Cena wywoławcza (brutto) działki nr 317 wynosiła – 102. 000 zł.

Cena wywoławcza (brutto) działki nr 318 wynosiła – 89. 000 zł.

Cena wywoławcza (brutto) działki nr 319 wynosiła – 89. 000 zł.

Cena wywoławcza (brutto) działki nr 320 wynosiła – 89. 000 zł.

Cena wywoławcza (brutto) działki nr 321 wynosiła – 89. 000 zł.

Cena wywoławcza (brutto) działki nr 322 wynosiła – 89. 000 zł.

Cena wywoławcza ( brutto) działki nr 323 wynosiła – 95. 000 zł.

Cena wywoławcza ( brutto) działki nr 324 wynosiła – 99. 000 zł.

Cena wywoławcza ( brutto) działki nr 328 wynosiła – 95. 000 zł.

Przetarg do działki nr 318 zakończył się wynikiem negatywnym, ponieważ uczestnik, który wpłacił wadium nie przystąpił do przetargu. Przetarg do działki nr 320 zakończył się wynikiem negatywnym, ponieważ uczestnik, który wpłacił wadium nie przystąpił do przetargu.

Przetarg do działek nr 317, nr 321, nr 322, nr 323, nr 324, nr 328 zakończył się wynikiem negatywnym, ponieważ nikt nie wpłacił wadium.

Mamy odpowiedź dlaczego ludzie wolą się budować poza Bolesławcem.

• Gdyby w Polsce był prawdziwy kapitalizm i gospodarka wolnorynkowa to tacy cudotwórcy Jak nasza Rada Miasta I Pan Prezydent siedzieli by w więzieniu.
    Ojciec rodziny który zadłuża własne dzieci i wnuki dla poprawienia swojej pozycji i zaspokojenia swego chciejstwa nie zasługuje na miano ojca.
    Radni powinni pamiętać że radnym się bywa a mieszkańcem się jest - Może doczekamy takiej chwili gdy majątki prywatne tych " dobroczyńców " przekazane zostaną na spłatę długów, które sami zaciągają. Wszystko jest udokumentowane. Komuniści też myśleli że są nietykalni i wieczni.

• Poprawka Osiecznicy ma być:
    Działka 231/3, powierzchnia 1010m2, cena - 16. 000 zł.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

A komunisci nie sa wieczni? Przeciesz Hetel, Andrusieczko i Śliwko to byli jusz członkowie PZPR. Rządzili za komuny i rządzą teraz. Choć z tego co wiem to Andrusieczko się zastanwiał czy popszec Romana a Hetel namawial do głosowania za długami.