Kobiety, nastukajmy sobie dzieci za 500+

Dyskusja dla wiadomości: Kobiety, nastukajmy sobie dzieci za 500+.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Jestem ciekaw jak wiele Kobiet zdecydowałaby się na aborcję. Z Szanownego Grona komentujących? Wszyscy bronią swojego zdania z jednej i z drugiej strony. Tylko czy to coś wnosi? Nie. Bowiem, 95% tych komentarzy nadaje się na śmietnik a nie do zawracania sobie głowę dyskusją z argumentami, które dorosłym ludziom nie przystojną.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Co z tymi chorymi na zespół Downa, zasługuja na życie czy nie?

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    Krzysztof Gwizdała napisał(a):

Sprawa jest prosta. Ty w coś wierzysz. Niczego nie udowodnisz, niczego nie uzasadnisz, bo wszystko opiera się na Twojej... wierze. Dla mnie wiara w Boga nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, wiele w tym systemie sprzeczności, brak zdrowego rozsądku itd.

Podsumowując. Nie zgadzam się na to, by prawo dla wszystkich było stanowione według tego, w co wierzą katolicy. Świeckie prawo powinno być stanowione według rzetelnej obserwacji rzeczywistości i w taki sposób, by nie dyskryminować, nie narzucać pewnych rzeczy. Aborcja powinna być więc dopuszczona, a w kościołach księża powinni przekonywać swoich wiernych, by jej nie dokonywali. Proste.

Pokaż cytat

Ja nie jestem katolikiem, co nie znaczy, że z automatu przyjmuję, że człowiek jest człowiekiem dopiero od momentu, gdy pojawia się u niego układ nerwowy. Udowodnij, że człowieczeństwo zaczyna sie dopiero z pojawieniem układu nerwowego. Nie jesteś i nigdy nie będziesz w stanie, bo to tylko jakaś umowność, jedna z granic, która część ludzi sobie przyjęła. Dlatego też najprawdopodobniej całej tej dyskusji nigdy nie będzie końca.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

odnośnie tytułu... same sobie nie nastukacie :P

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Cyt. z autorki: "Nareszcie dzieci nienarodzone odetchną z ulgą, bo ktoś ich wykolejone matki będzie więzieniem karał"

Aaaaaaaa to są jednak dzieci????? Bo podobno to jakieś płody a nie dzieci, nie człowiek ??? A wykolejonym matkom proponuje myśleć głowa a nie dupą. I nie tylko wykolejonym wszystkim, i nie będą się musiały martwic co zrobić potem z nie chcianą ciążą.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

To klamstwo. Projekt obywatelski nie przewiduje kary dla matek ani tez nie zmusza rodzic kiedy ciaza zagraza zyciu matki.

• (AE71U4) napisał(a):

Cyt. z autorki: "Nareszcie dzieci nienarodzone odetchną z ulgą, bo ktoś ich wykolejone matki będzie więzieniem karał"

Aaaaaaaa to są jednak dzieci????? Bo podobno to jakieś płody a nie dzieci, nie człowiek ??? A wykolejonym matkom proponuje myśleć głowa a nie dupą. I nie tylko wykolejonym wszystkim, i nie będą się musiały martwic co zrobić potem z nie chcianą ciążą.

Pokaż cytat

pytanie, co z wykolejonymi ojcami, tymi w sutannach też?
    Aaaaaaaaa, i jeszcze ironia - trudne słowo, prawda :)

• Cytuj Zgłoś nadużycie

projekt o całkowitym zakazie aborcji , przewiduje utworzenie ochronek dla nie chcianych dzieci ( z gwałtów , ułomne , niepełnosprawne itd....... ) . Nie martwcie sie dziewczyny , kobiety jak sie nie myslało głowa a tyłkiem to kosciół i opieka społeczna zajmie sie waszymi nie wyskrobkami .

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Proszę Pani, otóż za to odpowiadają dwie świadome osoby które powinny zdawać sobie sprawę z czym się wiąże to wszystko a nie potem jęczeć bo nie chciane bo z romansu , bo z księdzem bo chore , bo nie chciałam , bo nie jestem jeszcze gotowa bo to bo sramto. Kompletne dyrdymały i tyle. Wydaje wam się że macie wspaniały nowoczesny światopogląd a tym czasem to jest tak prymitywne że szkoda gadać

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Rozumiem też że Pani tych 500 zł się wyrzeknie ( o ile się kwalifikuje ) i wszystkie jazgotnice się wyrzekną bo śmierdzą PISem???

• Rozsądny komentarz lekarza na temat tego, kiedy aborcja płodów powinna być absolutnie dopuszczona.

https://www.facebook.com/sokzburaka/videos/1756323054601715/

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    (AE71U4) napisał(a):

Pokaż cytat

Te we własnym brzuchu to dzieci, a u innych zarodki, płody itp.

• (As6uux) napisał(a):

Rozumiem też że Pani tych 500 zł się wyrzeknie ( o ile się kwalifikuje ) i wszystkie jazgotnice się wyrzekną bo śmierdzą PISem???

Pokaż cytat

Nie wyrzeknę się, PiSowi na złość :) Te święte pieniążki na dzieciaczki narodzone pójdą na bibułę propagująca dżenderyzm. Pozdrawiam

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Pani Grażyno ma pani taki moment czasem w swoim życiu żeby przestać truć większości ? Irytuje mnie takie cwane zachowanie. Dała by sobie pani już spokój w tym temacie.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

A i tak kasa pojdzie na ciuchy z lumpexu :) I jak tam? brakuje zajec filmowych w BOK? Pozdrowienia od pana doktora i kaplicowego :) Trzymaj sie, bo to nie koniec. Czas na reklamy :)