Kobiety, nastukajmy sobie dzieci za 500+

Dyskusja dla wiadomości: Kobiety, nastukajmy sobie dzieci za 500+.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Zamiast 500+ jak by politycy poczytali w internecie o listonoszu z USA ojcu 1300 dzieci to może by za inwestowali w nich i bylo by taniej i dzietnośc duża. a jest też taki pewny środek antykoncepcyjny lodreipeina wspak

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Mam pytanie do autorki.
    Jest pani za aborcją na życzenie?

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Jestem księdzem z kilkunastoletnim stażem, jeśli można tak powiedzieć. W ciągu swojej posługi kapłańskiej spotykałem sie z wieloma przypadkami. Zapewne narażę się wielu, ale uważam że aborcja powinna być dopuszczalna w pewnych okolicznościach tj. gwałt, upośledzenie płodu, zagrożenie dla matki. To nie jest złamanie 5 przykazania.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

"No, widzę, ze do Ciebie nie dotarło NIC. Jak Twoją żonę, dziewczynę, córkę, kuzynkę zgwałcą to będziesz szczęśliwy, że rząd ją finansowo wesprze jakąś fajną sumką. Brawo TY! Masz wspaniały, silny, do pozazdroszczenia kręgosłup moralny - prima sort z Ciebie!" Co ma 500+ do aborcji? NIc dosłownie nic Pani Grażyno to jest co najmniej nie smaczne to co pani serwuje w komentarzach:) Napiszę tak procent Kobiet zgwałconych w Polsce jest znikomy co do ilości kobiet które się najebały i poszły się rżnąć za przeproszeniem z byle przechodniem w klubie. Powiem tak i tu i tu są kobiety które nie chcą urodzić dziecka lub chcą urodzić a rozchodzi mi się o to że jeśli kobieta chciała i uprawiała sex i wpadła to niech ponosi konsekwencje bo w tym przypadku myślą może nie identycznie ale na tej samej zasadzie..Tak samo facet który buli alimenty za dzieci na to jest proste prawo i bez dyskusji z władzą. I dotarłem do meritum wszystko dla dobra dziecka.

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    (efOreg) napisał(a):

Jestem księdzem z kilkunastoletnim stażem, jeśli można tak powiedzieć. W ciągu swojej posługi kapłańskiej spotykałem sie z wieloma przypadkami. Zapewne narażę się wielu, ale uważam że aborcja powinna być dopuszczalna w pewnych okolicznościach tj. gwałt, upośledzenie płodu, zagrożenie dla matki. To nie jest złamanie 5 przykazania.

Pokaż cytat

Nareszcie jakis glos katolickiego rozsadku!

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Moderator chyba w kulki ze mną leci

• (e3aWd0) napisał(a):

"No, widzę, ze do Ciebie nie dotarło NIC. Jak Twoją żonę, dziewczynę, córkę, kuzynkę zgwałcą to będziesz szczęśliwy, że rząd ją finansowo wesprze jakąś fajną sumką. Brawo TY! Masz wspaniały, silny, do pozazdroszczenia kręgosłup moralny - prima sort z Ciebie!" Co ma 500+ do aborcji? NIc dosłownie nic Pani Grażyno to jest co najmniej nie smaczne to co pani serwuje w komentarzach:) Napiszę tak procent Kobiet zgwałconych w Polsce jest znikomy co do ilości kobiet które się najebały i poszły się rżnąć za przeproszeniem z byle przechodniem w klubie. Powiem tak i tu i tu są kobiety które nie chcą urodzić dziecka lub chcą urodzić a rozchodzi mi się o to że jeśli kobieta chciała i uprawiała sex i wpadła to niech ponosi konsekwencje bo w tym przypadku myślą może nie identycznie ale na tej samej zasadzie..Tak samo facet który buli alimenty za dzieci na to jest proste prawo i bez dyskusji z władzą. I dotarłem do meritum wszystko dla dobra dziecka.

Pokaż cytat

Bardzo wulgarnie opisujesz świat. I ewidentnie uważasz zakaz aborcji za KARĘ dla kobiet.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Bo żyjemy w wulgarnym świecie. Właśnie Panu uświadamiam z światem wulgarnym postępuje się "wulgarnie" To nie jest moja ubzdurana teoria wole wierzyć w obronę dziecka niż nasiąkniętą feministyczną teorią spiskową 500+ + aborcja.

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    (eQ8Zru) napisał(a):

żadnemu z naszych polityków będących u władzy mózg nie działa więc co.. nie żyją?

Pokaż cytat

Wprowadzeni przez prezesa w śpiączkę kliniczną.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Powinny wrócić czasy sprzed 1989 r. I pełene prawo do aborcji, na każde żądanie kobiety.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

[nie na temat]

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Prof. Romuald Dębski, ginekolog:
    "Znam lekarzy, którzy "nawrócili się", przestali przerywać ciąże, jak już "wyskrobali" sobie dwa porządne mieszkania w Warszawie albo piękną willę. Teraz są już bardzo przeciw. O jednym lekarzu, znane nazwisko, przez lata mówiło się nawet "złota łyżka". A teraz jest publicznie przeciw i pierwszy chce rzucać kamieniem. Nie wypada mi lub wręcz nie wolno mi wymieniać nazwisk, zwłaszcza kiedy obowiązuje mnie tajemnica lekarska, ale bardzo drażni mnie ta hipokryzja. Żonie jednego znanego przeciwnika diagnostyki prenatalnej robiłem amniopunkcję, w wielkiej tajemnicy, żonie obrońcy życia terminowałem ciążę z zespołem Downa. Pytałem: jak to jest, przecież jesteście przeciw? A oni mówili: słuchaj, to naprawdę "wyjątkowa sytuacja". Wyjątkowa, bo dotyczyła ich osobiście, a nie ich pacjentek. Bo dla pacjentek zawsze mają żelazne sumienie."

Źródło: Prof. Romuald Dębski "Jestem z pacjentką na dobre i na złe",
    "Duży Format", 18 czerwca 2014 r.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Dziecko z zespołem Downa to gorszy człowiek, skoro taki rodzaj upośledzenia daje prawo do aborcji. A przeciez ludzie z ta choroba sa w stanie w miare normalnie funkcjonować i żyć nawet kilkadziesiąt lat. Eugenika XXI wieku.

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    Krzysztof Gwizdała napisał(a):

Dla Grażyny, podejrzewam, to od samego początku.

Ale czemu Pan/Pani tak bardzo interesuje się cudzymi dziećmi, cudzymi ciążami, zarodkami czy aborcjami?! Proszę zająć się swoim potomstwem (jeśli w ogóle Pan/Pani ma) i pozwolić innym, by decydowali o swoim. Bo w tej całej sprawie chodzi o wolność kobiet do decydowania o swoim życiu i ciele.

Pokaż cytat

No interesuję się, ale życiem jako całością, traktując je jako najwyższą wartość. Na zasadzie: nie tylko moje dziecko jest człowiekem od poczęcia, bo jest moje, ale i każde inne. I tyle. Dla pana dziecko redakcyjnej koleżanki to tylko zygota czy płód? Serio pan w ten sposób do tego podchodzi?

Dla jasności sytuacji dodam, że jestem niewierzący. Żeby nie było, że "czarni wyprali mi mózg" i inne tego typu "poważne" argumenty.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Polityczny i społeczny "burdel" i ciemnogród fundują Polsce klerykalne oszołomy i pisowscy fanatycy.
    Trzeba jak najszybciej pogonić to świrnięte towarzystwo jak najdalej od jakiejkolwiek władzy!