W Kolonii nie ma składek . Dlatego mogą grać i grają tam tez dzieci wykluczone . W innych klubach niestety nie ma dla nich miejsca . Ktoś zapomniał ze nie każdy ma pieniądze , ale naszczescie istnieje taki klub jak Kolonia Bolesławiec
Prawie 400 tys. zł na sport w Bolesławcu. Wiemy, kto dostał najwięcej
Dyskusja dla wiadomości: Prawie 400 tys. zł na sport w Bolesławcu. Wiemy, kto dostał najwięcej.
-
do Radka (hjJKk) napisał(a):
Pokaż cytatnie bądź hipokrytą, każdy klub, każda szkółka działa na takich samych zasadach. W miejskim klubie też pobierają składki od rodziców dzieci więc pytanie czy oni są społeczni czy komercyjni? :)
-
do Radka (hjJKk) napisał(a):
Pokaż cytatnie bądź hipokrytą, każdy klub, każda szkółka działa na takich samych zasadach. W miejskim klubie też pobierają składki od rodziców dzieci więc pytanie czy oni są społeczni czy komercyjni? :)
W Kolonii nie ma składek . Dlatego mogą grać i grają tam tez dzieci wykluczone . W innych klubach niestety nie ma dla nich miejsca . Ktoś zapomniał ze nie każdy ma pieniądze , ale naszczescie istnieje taki klub jak Kolonia Bolesławiec
-
-
Czy mogę otrzymać odpowiedź czym różni się UKS FA Bolesławiec od FA Bolesławiec?
Czy to jest to samo czy to są dwie inne prawnie organizacje?
-
Przepraszam bardzo, czy pan Radny - wlasciciel Footbal Academy, pobierajacy diete, decydujacy o przyznaniu sobie 45000 na swoj bizen - przeciez rodzice skladki placa na FA za swoje dzieci, przeciez to jest jak dodatkowa wyplata dla Pana Radnego - jak zwykle, polityka i prywatny biznes sie mieszaja....Panie Prezydencie Boleslawca, czy to sie godzi? Czy to jest wszystko zgodne nie tylko z zasadami moralnymi, ale czy tajze z litera prawa? Wiem wiem, ze przyklad idzie z gory....
-
Z (A8svEE) napisał(a):
Pokaż cytatW Kolonii nie ma składek . Dlatego mogą grać i grają tam tez dzieci wykluczone . W innych klubach niestety nie ma dla nich miejsca . Ktoś zapomniał ze nie każdy ma pieniądze , ale naszczescie istnieje taki klub jak Kolonia Bolesławiec
Jesteście na początku Waszej egzystencji w grupach dziecięco/ młodzieżowych, a już chcecie poróżnić kluby. Będą dzieci z Koloni w wyższych grupach rozgrywkowych wtedy zobaczycie co to znaczą koszta i na ile Wam starczy pieniędzy z dotacji miejskiej.
-
FA Rodzic (anwY6) napisał(a):
Pokaż cytatCzy mogę otrzymać odpowiedź czym różni się UKS FA Bolesławiec od FA Bolesławiec?
Czy to jest to samo czy to są dwie inne prawnie organizacje?
Football Academy a UKS Football Academy to wg mnie 2 twory.
Ten pierwszy to trudno wygoglować, ale drugi to odpowiedz masz pod linkiem zamieszczonym poniżej - na samym dole jest pieczątka.
https://bip.powiatboleslawiecki.pl/bip/318_spboleslawiec/fckeditor/file///Oferta20220427.pdf
-
Czy w zwiazku z takimi emocjami jakie wzbudza przyznanie Football Academy ( prywatna dzialalnosc gospodarcza) dotacj w ok. kwocie 50000 pln, portal istotne.pl moze zwrocic sie z zapytaniem do urzedu miasta na jakich zasadacj firma prywatna dostaje publiczne pieniadze? Czy inni radni o tym wiedzieli( oczywiscie ze tak), Czy inni radni prowadzacy wlasne dzialalnosci gospodarcze rowniez sa wspierani dodatkowo z budzetu miasta i wlasciciel FA moze pomyslal ze to jest normalne i ze skoro wszyscy tak robia to ja takze?....
-
50 tyś na Fa to jakiś żart, jak to możliwe, czy oni płacą tym dzieciom żeby grały, grupy jakie oni mają raczej żadnych kosztów nie generują, koszty zaczynają się powyżej trampkarza a oni chyba nawet trampkarza nie mają, na grupy skrzat ? Żak? Orlik? 50 tyś złotych, lekkie jaja ktoś tu sobie robi z podatników. Przecież rodzice w tych grupach płacą składki i to chyba największe w Bolesławcu to na co te 50 tyś?????. Właściciel Radny, przyznają radni , o co tu chodzi.
-
Realia (anwZb) napisał(a):
Pokaż cytatJesteście na początku Waszej egzystencji w grupach dziecięco/ młodzieżowych, a już chcecie poróżnić kluby. Będą dzieci z Koloni w wyższych grupach rozgrywkowych wtedy zobaczycie co to znaczą koszta i na ile Wam starczy pieniędzy z dotacji miejskiej.
Bardzo proszę nie utożsamiać anonimowych osobistych wpisów internautów ze stanowiskiem klubu.Nikogo nie chcemy poróżnić,mało tego mamy dobre relacje zarówno z FA jak i BKS-em.Gdzie trzeba,współpraca układa się bardzo dobrze.A pieniądze to nie wszystko i swoje będziemy robić dalej - właśnie dlatego,że nie robimy tego dla pieniędzy.
-
Zapytanie (A8svGW) napisał(a):
Pokaż cytatCzy w zwiazku z takimi emocjami jakie wzbudza przyznanie Football Academy ( prywatna dzialalnosc gospodarcza) dotacj w ok. kwocie 50000 pln, portal istotne.pl moze zwrocic sie z zapytaniem do urzedu miasta na jakich zasadacj firma prywatna dostaje publiczne pieniadze? Czy inni radni o tym wiedzieli( oczywiscie ze tak), Czy inni radni prowadzacy wlasne dzialalnosci gospodarcze rowniez sa wspierani dodatkowo z budzetu miasta i wlasciciel FA moze pomyslal ze to jest normalne i ze skoro wszyscy tak robia to ja takze?....
Dokładnie, czy może ktoś się zainteresować jak to jest iż prywatna szkółka dostaje dofinansowanie publiczne i to aż tak wielkie, 45000 to ogromna kwota a inne podmioty 0 zł. Można zrozumieć organizację jakieś imprezy ale poprostu tak na działalność to chyba nie jest zbyt uczciwe.
-
Ale jaja ztym podziałem, FA prywatna szkółka radnego dostaje kasę na organizację imprez ,a inne kluby nie dostają, panie prezydencie to jest wstyd i publiczne plucie w twarz podatnikom w tym miescie
-
Jak unas w mieście ma być dobra piłka nożna, w Jeleniej Górze piłkarze dostali 350 tysięcy, a unas150 tysięcy, przypomnę że seniorzy graja na tym samym poziomie rozgrywek ,a zespołów młodzieżowych jest w klubie tyle samo , a może i w Bolesławcu więcej, patrząc się na te różnice, dziwne jak ten BKS jeszcze funkcjonuje ,szacunek dla zarządu, a pogardą dla włodarzy miasta
-
Dziwne to jakieś.
-
Dotacje na sport super widzę!! MIASTO WSPIERAJĄCE SPORT, wiecie czym jest te 60 tyś zł dla seniorów w IV lidze? to jak 60zł na zakupy tygodniowe dla 10-cio osobowej rodziny !!! i to nawet już nie chodzi tylko o piłkę ale wstydem jest żeby chociaż złotówki nie przekazać na rozwijającą się akademię badmintona! dlaczego tutaj nie wpadła chociaż jakaś symboliczna kwota?
Roman OUT!!