Mafefke z fafusta.
Co zrobić na obiad?
-
Anonim (AN0CMY), 2013-12-01 19:41 Cytuj Zgłoś nadużycie
-
asieńka, 2013-12-02 11:59 Cytuj Zgłoś nadużycie
Nie robić obiadu, tylko poleniuchować :).
-
Anonim (AE7gDo), 2013-12-02 14:43 Cytuj Zgłoś nadużycie
~kocia napisał(a): KOCIA234, nic mi nie podchodzi na ten obiat, wszystki tfu.
KOT LET może?
-
Anonim (AjWoVh), 2013-12-02 15:10 Cytuj Zgłoś nadużycie
Jak masz talent to możesz zrobić loda ;) na pewno członek* rodziny będzie zadowolony...
-
naleśnik (AE7Zfh), 2013-12-02 17:58 Cytuj Zgłoś nadużycie
To może naleśniki? :P.
-
Anonim (AtPxMF), 2013-12-02 20:44 Cytuj Zgłoś nadużycie
Na kiedy ma być ten obiad?
-
ela, 2013-12-02 20:57 Cytuj Zgłoś nadużycie
Kopytka z boczkiem.
-
EWZ (AE7e6u), 2013-12-02 21:07 Cytuj Zgłoś nadużycie
ela napisał(a): Kopytka z boczkiem.
Kto to strawi? :D
Trzeba by mieć tzw strusi żołądek. -
ela, 2013-12-02 21:13 Cytuj Zgłoś nadużycie
Co jest nie do strawienia? Kluski czy boczek?
-
Anonim (AtPxMF), 2013-12-02 21:16 Cytuj Zgłoś nadużycie
EWZ można tak jak struś (trawa)lub jak poseł od owadów zalecał.
-
EWZ (AE7e6u), 2013-12-02 21:27 Cytuj Zgłoś nadużycie
ela napisał(a): Co jest nie do strawienia? Kluski czy boczek?
Jedno i drugie. Kluchy tucza i zalegają w zołądku, bo to kartofle i mąka, czyli niegodne połaczenie a boczek wiadomo, zabójczy tłuszcz wieprzowy. Dlatego trzeba mieć szalenie zdrowy układ pokarmowy, aby strawić bez komplikacji taki zestaw.
-
Anonim (AKcLjz), 2013-12-02 21:37 Cytuj Zgłoś nadużycie
~EWZ napisał(a): Jedno i drugie. Kluchy tucza i zalegają w zołądku, bo to kartofle i mąka, czyli niegodne połaczenie a boczek wiadomo, zabójczy tłuszcz wieprzowy. Dlatego trzeba mieć szalenie zdrowy układ pokarmowy, aby strawić bez komplikacji taki zestaw.
Trzeba piwkiem albo lufką czegoś mocniejszego popić na lepsze trawienie :).
-
Judyta (Am6g4J), 2013-12-02 21:39 Cytuj Zgłoś nadużycie
Dziś wieczorem umyj fasolę białą, drobną. Namocz na noc w wodzie. Rano w tej wodzie, w której się moczyła, ugotuj dosypując sporą ilość majeranku suszonego. Dużo. Oczywiście trzeba zawartośc posolić do smaku. Po ugotowaniu ( 0k. 1, 5 - 2 godz) odlej wodę. W czasie, gdy fasola gotuje się, przygotuj:
- posiekaj na drobno cebule.
- posiekaj drobno boczek albo przygotuj mięso mielone, dowolne.
- przygotuj sporo koncentratu pomidorowego.
- posiekaj 4 -5 ząbków czosnku. Wymienione składniki wyłóż na patelnię kolejno, zrumień, podsmaż. Kiedy wszystkie ładnie się podduszą i podsmażą, włóż fasolkę. Podduś jeszcze około 15 minut.
Potem wyłóż na talerz. Można przyozdobić wg własnego smaku i upodobania. Smacznego!Pamietaj o majeranku.
-
EWZ (AE7e6u), 2013-12-02 21:42 Cytuj Zgłoś nadużycie
~Anonim napisał(a): EWZ można tak jak struś (trawa)lub jak poseł od owadów zalecał.
Czemu by nie? Zupa szczawiowa z przepiórczym jajeczkiem, albo od zielononóżki[oba bez złego cholesterolu], jest znakomita, a konfitura z mirabelek nie ma sobie równych w smaku. Wykwintności i zawartosci cennych składników. Jest tez bardzo droga i trudno dostępna. Świeże mirabelki osiągają maksymalnie cenę ok 20 zł za kilogram, które ze śliwek tyle kosztują, To chyba coś znaczy nieprawdaż?
-
Anonim (AN0NNH), 2013-12-02 22:03 Cytuj Zgłoś nadużycie
Zrób jakąś zupę, drugie danie i deser.
Reklama
Reklama