materiał promocyjny

Kuchenne rewolucje w Bolesławcu

Tiramisu deser w Winestone Bolesławiec
fot. Winestone Bolesławiec W ostatnim czasie w jednej z bolesławieckich restauracji odbyły się prawdziwe kuchenne rewolucje, które poprowadził wybitny polski kucharz – Dariusz Baran.
istotne.pl 86 kuchnia, winestone

Reklama

Winestone to miejsce, które zdecydowanie wyróżnia się na tle innych lokali w okolicy. Słynie ono z rozbudowanej karty win oraz wineshop'u, w którym można nabyć trunki z całego świata. Po odwiedzinach Dariusza Barana na szczególną uwagę zasługuje nowa karta dań, w której znajdą się zarówno mięsne, jak i wegetariańskie pozycje. Jakość szkolenia, które zostało przeprowadzone początkiem listopada najlepiej oceniła kolacja degustacyjna, podczas której Bolesławianie mogli wybrać dania do nowego menu restauracji.

Podniebienia Gości z pewnością zachwyci soczysta kaczka w sosie pomarańczowym. Jest to danie dopracowane w każdym calu. Na fanów klasyków czeka natomiast golonka z indyka na aksamitnie kremowym puree chrzanowo-ziemniaczanym, zdobiona sosem z rodzynkami na piwie i zasmażaną kapustą. Dla fanów dań bezmięsnych znajdziemy takie propozycje jak smakowita pajda z boczniakiem, tofu, imbirem, hummusem i szpinakiem lub azjatycki makaron ryżowy czy gołąbki z soczewicą.

Winestone zyskało również nowego Szefa Kuchni – Tomasza Gibas. Tomek od lat zafascynowany jest gastronomią, ma kapitalne podejście do budowania smaków oraz estetyki podania dań.

Dopełnieniem całości stał się drobny lifting w przestrzeni restauracji. Wnętrze tego uroczego miejsca dopełniła zieleń roślinności. Ciepła dodały także nowe lampy, a bufet śniadaniowy zyskał całkowicie nową aranżację. Właściciele jednogłośnie stwierdzili, że była to naprawdę udana rewolucja, której to miejsce zdecydowanie potrzebowało.

Lokal mieści się na Placu Popiełuszki 2 przy basenie Orka i zaprasza od 7:00 do 21:00, a w piątek i sobotę do 22:00.

Reklama