Bolesławianin bez prawa jazdy gnał 200 km na godzinę

Dyskusja dla wiadomości: Bolesławianin bez prawa jazdy gnał 200 km na godzinę.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

,,widac ze same głąby laguna moze miec silnik od 1,6 do 3,0 litra i co do tego ma rocznik?? ,,alex sam jesteś głąb mów! do jednostek a nie do całości!!! bo z tego co widziałem to tylko fadroma jest tu trochę cofnięty w kierunku motoryzacji a ty się nakręcasz i jedziesz wszystkim! wypij sobie meliske to ci przejdzie.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Dobrze, że zatrzymano tego typa!!! Boję sie pomyśleć co by było, gdyby ktoś wszedł takiemu w drogę! Ja bym takiemu prawka już nie dała!

• e te amerykanin to ty polskie seriale oglądasz? może ty tak w kraszowicach mieszkasz? bez obrazy dla kraszowic. tak na marginesie słowniczek ortograficzny dołącz do swojej amerykańskiej biblioteki. pozdrów od nas polaków busha.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Widzę, że debili nie brakuje!! Ludzie co wy wygadujecie - ogórek, alex, czup, ewela!! Wam też powinni zabrać prwa jazdy!! Jednemu jełopowi się udało, i co, to jest powód, żeby inni tak robili? Wam pewnie też mózgi zjadła prędkośc - wydmuchała!! Przepisy są po to, żeby nie pozabijać siebie i innych na drogach! Jakiś czas temu miałem wypadek z udziałem właśnie takiego "debila prędkości", i tylko dzięki refleksowi, nie jego, mojemu, żyję. A jechałemz żoną i moją córeczką - ma 1,5 roku, gdyby nam się coś stało to wszyscy by żałowali, tak?! A tak to chawlą idiotę, który gnał jak wariat i za nic miał przepisy - podwójna ciągła ograniczenie prędkości! Dzisiaj - 12 lipca, o godzinie 6.15 na ul.Tysiąclecia jakiś debil w toyocie corolli kombi - srebrnej PO...... . Wyprzedał wszystko i wszystkich! W mieście gnał ok.90!! To jest bohater? To debil, co chce pozabijać siebie i innych. A co do wypowiedzi "bohaterskiego" wyczynu Pana w renault, to jestem za tym, żeby młodym kierowcom robić testy psychologiczne, zakazać wozić pasażerów przez pierwszy rok jazdy i nakazać jazdę z osobą mającą staż keirowcy, albo z rodzicem, przez pierwsze pół roku. Może to nauczy ich odrobiny szacunku dla innych uczestników ruchu.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Ejj ja go wcale nie chwale, uważam tylko że jak gnał to wcale nie MUSIAŁ widzieć koguta. Co do jazdy po mieście to badania może i by mi się przydały ponieważ odczuwam wręcz sadystyczną przyjemność, gdy jadąc po mieście 50k/h moim polonezikiem widzę w tylnym lusterku idiotów miotających się za kierownicą i szukających możliwości wyprzedzania:) polecam zwłaszcza rano od razu człowiek ma lepszy dzień

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Sorry, ogórek. Też mam tą satysfakcję jak widzę takiego "miotacza" we wstecznym lusterku :)). A badania są potrzebne tym co właśnie tak się miotają! Ja też jestem sadystą pod względem przepisów, i jak widzę takiego idiotę to stosuję się do wszystkich możliwych przepisów jakie obowiązują na drodze, chociaż raz miałem taką sytuację, że musiałem za gościem gonić i mu wytłumaczyć siłowo co zrobił, a oto co się stało - nieopodal dworca PKP jest przejście dla pieszych (od poczty głównej do dworca), widzę idiotę w passaciektóry bardzo szybko się do mnie zbliża, jest mokro i szaro godz.6.30, zatrzymuję się na przejściu dla pieszych, ale na środku pasa, tak aby ten debil - już to wiem - mnie nie wyprzedził, a on co?! Na chodnik z prawej i po ludziach!!!! Aż mi oczy wylaży z orbit, a facet miał w aucie jeszcze 4 pasażerów!!! Myślałem, że skończy się to tragicznie - matka i dwóch małych 8-12 lat chłopców!! Ledwo uciekli!! Przyznaję, wyrwałem za nim i dorwałem na światłach przy wiadukcie, tylko żona mnie pwstrzymała, bo byłbym kanalię zatłukł!! Nie pierwszy to już raz! Często zdaża się to naq skrzyżowaniu Murarskiej i Tysiąclecia. A policja? No cóż niedaleko jest CPN, ciepło i przytulnie - to moja osobista dygresja. Kiedyś dostałem mandat za wyłączenie świateł po zatrzymaniu do kontroli przez patrol - 100 zł i 1 pkt karny - fajnie co nie?! A wariatów na drodze przybywa! Może monitoring miasta pomoże w ich łapaniu - wiszą na wjazdach tablice? A może to tylko fikcja literacka?

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Nie zapominajcie, że ograniczenie prędkości nie zwalnia kierowcy z odpowiedzialności i jeszcze większego zwolnienia przy złych warunkach - dostosowanie predkości pojazdu do warunków jazdy! Kierowca powinien surowo odpowiadać za spowodowany wypadek i używanie rozumu! Biurokracją jeszcze nikt nie zapewnił bezpieczeństwa, a ograniczenia często są właśnie przyczyną wypadków! Czy to się trzyma kupy by na trzypasmówce w Warszawie przy pustych ulicach musieć jechać 50/godz ? Bo jakiś idiota coś uchwalił? W Niemczech nie ma ograniczeń szybkości na autostradach a wypadków jest dużo mniej niż we Francji, gdzie są ostre ograniczenia!

• Cytuj Zgłoś nadużycie

taaa Adam dobrze mówi... może jeszcze mundurki dla młodych kierowców??

• Cytuj Zgłoś nadużycie

taaa Adam nie przesadzaj....bo nie wszyscy "młodzi" kierowcy jeżdżą akurat tak jak kierowca laguny czy srebrnej corolli. Codziennie prawo jazdy zdaje setki dziesiątki ludzi. I jakoś wątpie w to że każdy albo co drugi będzie "piratem drogowym". Może 1 na 100!!!! I nie mów takich rzeczy że powinni rok samemu jeździć albo pół roku z osoba ze stażem. Trochę się zastanawiaj nad tym co mówisz. Bo są tez inni NORMALNI młodzi kierowcy którzy mogą jeździć nawet lepiej od Ciebie. Mimo że Ty masz jakiś tam staż....

• 125 km/h przez OLSZANICĘTo ten sam kierowca. Opis ze strony http://www.zagrodno.info/news.phpPolicjanci Prewencji Komendy Powiatowej Policji w Złotoryi zatrzymali 22 latka bez, stałego miejsca zameldowania, który nie zatrzymał się do kontroli w Złotoryi na ul. Legnickiej.Do zdarzenia doszło w niedzielę o godzinie 18:00. Patrol prewencji zwrócił uwagę na Renaulta Lagunę . Opis samochodu zgadzał się z tym który podali policjanci z „drogówki”. Ten sam pojazd o godzinie 16:00 nie zatrzymał się do kontroli w Olszanicy, gdzie policjanci „złapali” go na radar- w miejscu ograniczenia do 40 kierowca Laguny jechał z prędkością 125 kilometrów na godzinę. Niestety w Olszanicy kierowcy udało się uciec.W podjętym pościgu policjanci użyli sygnałów świetlnych i dźwiękowych, ale kierowca Laguny ignorował je i uciekał w kierunku autostrady- zjazdu Legnickiego. Na drodze krajowej kierowca Laguny kilkakrotnie stworzył zagrożenie wyprzedzając inne samochody w miejscach niedozwolonych. Policjanci ścigający Lagunę zjechali za Laguną na autostradę. Na A-4 uciekający jechał z prędkością nie mniejszą niż 160km/h, a gdy wjechał na autostradę prędkość dochodziła do 200km/h. Policjanci obserwowali jak ścigany wyprzedzał inne samochody z prawej strony stwarzając zagrożenie dla innych uczestników ruchu.Policjanci nawiązał łączność z patrolem Ruchu Drogowego z autostrady, który patrolował trasę przed ściganym. Kierowca Laguny widząc dwa radiowozy oraz policjantów którzy wymierzyli w niego broń zjechał na pobocze i poddał się.Kierowca Laguny okazał się 22 latek- obecnie bez stałego miejsca zameldowania, przebywający czasowo w Bolesławcu. Jako powód ucieczki podał że nie posiada w ogóle uprawnień do kierowania pojazdami oraz nie ma przy sobie dowodu rejestracyjnego i ubezpieczenia OC - dlatego nie zatrzymał się do kontroli. Policjanci przebadali kierowcę na zawartość alkoholu- wynik badana negatywny. Ponadto pobrano od niego krew do badania na zawartość narkotyków . Mężczyzna został zatrzymany w złotoryjskim areszcie- dzisiaj zostanie przesłuchany. Samochód należał do mieszkańca Bolesławca, który przekazał auto 22 latkowi celem dokonanie drobnych napraw. Auto zabezpieczyła pomoc drogowa.źródło: KPP ZłotoryjaDla wszystkich broniących. Pozostawiam bez komentarza

• Cytuj Zgłoś nadużycie

tez lubie szybko smigac,fajna adrenalina ale ten koles wykazal sie kompletnym brakiem wyobrazn ipewnie niewie co za to grozi ale przypuszczam ze odczuje to na wlasnej skurze dostanie z 2 latka

• Cytuj Zgłoś nadużycie

SLAWEK!!! ty to sobie mozesz zyczyc !!! akurat tam da sie najwiecej poszalec na cigaczu ,pamietaj glosny wydech nie swiadczy o szybkiej jezdzie!!!

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Endrju Jak Ci Sie tka Bardzo Nie Podob To Won Do USA Do Pieprzonych Świrow I Grubasów!!!

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Endrju jak ci sie tak podoba te USA to na huj tu dajesz swoje komentarze jak taki z ciebie cwaniak to idz do pis-u i pokarz co potrafisz jak zmienisz Polske na lepsza tylko nie zapomnij jaka polska miała historie jak wygladał Bolesławiec po 2 wojnie swiatowej i ile lat go odbudowywali i inwestowali w niego ciagle i jak tera wyglada!!!!!!!!!!!!!!

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Endrju ma IP z neostrady a nie z alabamy