Kobieta reanimowana pod TESCO 13. 06. 2014

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Czy wie ktoś co się dzieje z kobietą reanimowaną dziś pod Tesco w godzinach popołudniowych, czy przeżyła w jakim jest stanie? Ponoć zadławiła się cukierkiem... Jeśli ktoś ma jakieś wiadomości o tej Pani piszcie...

• Cytuj Zgłoś nadużycie

A ochroniarz z tesco powiedział, że miała zawał. Z tego co widziałam długo ją reanimowali, nie poddawali się, ale potem zabrali na nosze z podłączoną aparaturą i już nie wiem co się stało. Też jestem ciekawa. Widok straszny, bardzo szkoda mi tej pani i niezależnie od wyników gratuluję Panom ratownikom za przeprowadzoną akcję. Tak czy inaczej mam nadzieję, że jednak uratowali tą Panią.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Pani byłą sina jak zaczęli ją ratować (gratulacje dla Pani z apteki, która udrożniła drogi oddechowe i wyjęła cukierka). Tak brawa dla ratowników za długą i ciężką akcję. Poszkodowanej życzę powrotu do zdrowia oby wszystko skończyło się dobrze.

• Aneto, a na jakiej podstawie ochroniarz stwierdził, że miała zawał?
    Grunt, aby każdy świadek takiego zdarzenia jak najszybciej rozpoznał dwie rzeczy ;p erwsza ;p zytomny, czy nieprzytomny, a jak nieprzytomny tp sprawdzić czy nie ma jakiegoś ciała, obcego w ustach, jak nie ma to udrożnić droi oddechowe przez odchylenie głowy do tyłu i sprawdzenie oddechu przez 10 s, jak są min 2 oddechy to jest dobrze, jak 1 lub wcale to rozpoczynamy masaż serca i sztuczne oddychanie jak możemy -tzn. Nie brzydzimy się, lub nie ma krwi, wymiocin itp.
    Najwazniejsze, najprostsze i dla nas najmniej groźne (ze względu na jakieś zagrożenia) jest jak najszybsze rozpoczęcie masażu serca!

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Hemi, a to już należałoby ochroniarza zapytać na jakiej podstawie stwierdził, że to zawał. Stał tam, ludzie pytali to odpowiadał, więc myślałam, że to prawda. No nic ważne żeby wszystko dobrze się skończyło ;p.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Niestety.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Co znaczy niestety?

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Niestety-znaczy, że zmarła. Msza pogrzebowa w pon o 7 rano w parafii Chrystusa Króla.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

A ostrzegają, że słodycze szkodzą to wy dalej jecie :/.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Daruj sobie takie teksty -. -.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Teraz sztuczne oddychanie nie jest wymagane, jak nie ma się maseczki to wystarczy masaż serca i nikt nie ma prawa miec pretensji do osoby ratującej.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

W jakim wieku była ta pani?

• Anonim: nie, że teraz tylko w ogóle ;) Jak się brzydzimy, lub jest jakies zagrożenie typu ślina, wymiociny, krew ( ugryziony język, warga, jakis uraz w trakcie upadku itp) to stosujemy jak zawsze zasadę "przede wszystkim własne bezpieczeństwo" i nie ryzykujemy.
    Dlatego napisałem, że o ile sztuczne oddychanie jest często z różnych wzgledów ryzykowne, o tyle do masazu serca zwykle nie ma przeciwwskazań i to nalezy rozpocząć jak najszybciej!