Szanowni dyskutujący, swoimi komentarzami odbieracie dzieciom radość z wygranej. Przez Wasze wypowiedzi dzieciaki tracą szacunek do swych trenerów bez względu na klub, do jakiego należą.
Orliki COMT 2012 najlepsze w okręgu
Dyskusja dla wiadomości: Orliki COMT 2012 najlepsze w okręgu.
-
-
''ze te glupki z bks-u namawiaja deksa zeby przyszedl do bks-u i deks... ".
W takiej/podobnej formie te zdanie padło z moich ust zarówno na turnieju jak i poza nim (o kulisach zdarzeń usłyszało ode mnie kilka-kilkanaście osób związanych ze sportem w Bolesławcu, okręgu) i dotyczyło konkretnych osób i ich działań.
Dla jasności to zdanie nie zostało skierowane do: dzieci z BKS, rodziców dzieci z BKS, zarządu BKS. To zdanie zostało skierowane WYŁĄCZNIE pod adresem trenera i kierownika zespołu orlików BKS.
Wyżej ktoś już zasygnalizował o co chodzi. Obaj panowie od dłuższego czasu na bezczelnego "rekrutują" nam naszych zawodników, używając poza argumentem "że u nas będziesz miał lepiej" haseł typu twój trener jest słaby i niczego Cię nie nauczy...W niedzielę dotyczyło to Deksa, 2 tygodnie temu w Kruszynie Julka, jeszcze wcześniej Jacka, Kacpra, Maćka, Tymka i Cypka... Tych dwóch ostatnich skutecznie, bo dziś grają w BKS. Choć w przypadku Cypka to słowo grają jest na wyrost. Bo przecież on praktycznie nie wstaje z ławki rezerwowych. To po co było go latem zabierać jak przez rok miał siedzieć na ławce? Pan trener kilkanaście dni temu nie umiał mi na to pytanie odpowiedzieć. Poza treścią to jeszcze miejsca rekrutacji są ciekawe. Rok temu na turnieju w Warcie którego byliśmy organizatorem, podobnie na naszym turnieju 2 tygodnie temu w Kruszynie. Fajni goście nie? Zapraszasz, dajesz jeść, nagrody takich jakich młodzi chłopcy z BKS-u nigdzie nie dostali (słowa Pawła Rissmanna po turnieju w Warcie). A w podzięce zrobią wodę z mózgu twoim zawodnikom...
Z Deksem było jeszcze gorzej. Przed meczem półfinałowym(! ) w niedzielę tak mu namieszano w głowie, że powiedział w obecności kolegów z zespołu kilka słów za dużo, które za chwilę odwołał, ale wrażenie zostało, a potem był mecz, karne i on nie strzelił. Całe szczęście wygraliśmy, ale widziałem i rozmawiałem z nim po tym meczu i chłopak zgasł i było mi go strasznie żal, bo tak się z 10 letnimi dziećmi po prostu nie robi.
Za długie to wszystko co napisałem, ale może trzeba właśnie tak.
I żeby była jasność – nikt, nigdy w naszym klubie nie nastawiał piłkarzy przeciwko chłopcom z BKS. Nie widać tego w żadnym meczu między bolesławieckimi zespołami, w żadnym turnieju. Ja widzę wręcz wzorowe zachowania, praktycznie brak fauli, a jak już to każdy przeprasza. DZIECI W 3 ZESPOŁACH SĄ MĄDRZEJSZE NIŻ DOROŚLI I ONE PO PROSTU FAJNIE GRAJĄ W PIŁKĘ. Dzieci w regionie Bolesławca (nasi zawodnicy w 95 % mieszkają na wsiach w okolicach Bolesławca) są bardzo utalentowane piłkarsko i w niedzielę mógł wygrać każdy z tych trzech zespołów. Wygrał COMT. Finał. Ale to rzeczywiście tylko jeden turniej, najważniejszy w tym sezonie, ale dla ich dalszego grania to tylko jeden z przystanków do kariery. Teraz w rocznikach 2001 i młodsi gra we wszystkich 4 klubach w Bolesławcu jakieś 250 dzieci w wieku 6-12 lat. To wielki potencjał i w okolicy nikt nie gra lepiej. Ale umówmy się jeleniogórska piłka to niestety margines polskiej piłki, a polska piłka to kompletne zadupie europejskiej/światowej piłki. Więc jak chcemy żeby np. Twoje dziecko obserwator zagrało w LM to róbmy turnieje, rozwijajmy/modernizujmy bazę, edukujmy trenerów, a za 10-15 lat z tej grupy dzieci będą zawodowi piłkarze. Na marginesie na dzisiejszym wykładzie we Wrocławiu Raymonda Verheijena nie widziałem trenerów z Bolesławca. A wykładowca i samo spotkanie stało na naprawdę najwyższym światowym poziomie. http://worldfootballacademy.com/about/raymond-verheijen/PS. Chciałem publicznie pogratulować Wojtkowi i Robertowi ich sukcesów trenerskich w sezonie 2012/2013. Młodziki mistrzostwo ligi i 134 bramki w 20 meczach. Orliki mistrzostwo okręgu. BRAWO. Pomagali im Agnieszka, Koziołek, Kokosz, Damian Wam też wielkie brawa.
-
No i ta opinia BK powinna zakończyć moim zdaniem tę sprawę jako bardzo mądra płenta. Jeszcze raz gratuluję wszystkim trenerom i Prezesowi stowarzyszenia COMT2012 no i oczywiście naszym piłkarzom bo to oni wylewali poty by zakończyć sezon z takimi sukcesami za wspaniały sezon i z niecierpliwością czekam na następne emocje. COMT2012 MISTRZEM OKRĘGU JELENIOGÓRSKIEGO PEŁNĄ GĘBOM!
Ps.
Tak trzymać chłopcy i nie idźcie do bks-u bo będziecie na ławce siedzieć a nie grać! :(. -
No i co Pan BK odniósł się do całości zachował się tak jak powinien odpowiedzialny człowiek, a druga strona - gdzie jesteście? "bohaterowie" a może znajdzie się jakiś odważny w bks bobrzanie i odniesie się do sprawy podbierania młodzików - chyba nie.
-
Nie pieprz bzdur. Kto umie grać ten gra. Co do wypowiedzi trenera, nie Zabieram głosu, ponieważ nie było mnie przy tej sytuacji.
-
Jak byście umieli grać to byście grali haha 4 liga błagam i jeszcze się odzywa jeden z drugim poraszka.
-
Bartek masz troche racji ale mimo wszystko przeciwnikami obie, w ogóle wszystkie strony powinny byč na boisku a poza, pełna współpraca i wzajemnyszacunek pozdr... turniej w warcie faktycznie super!
-
Dyskusja sterowana - tylko na istotnych.
-
H.
-
~Kibic BKS-u napisał(a): Jak byście umieli grać to byście grali haha 4 liga błagam i jeszcze się odzywa jeden z drugim poraszka.
Wymiana zdań dotyczy orlików jakbyś nie zauważył.
-
I co daje takie przetrzymywanie, napisałem o godz 18, 42 ukazało się po 20. 45 - dlaczego tak jest?