Konkurs Gliniada 2010 bez nagród i wystawy

Dyskusja dla wiadomości: Konkurs Gliniada 2010 bez nagród i wystawy.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Do ~Zwykły człek. Zastanawia mnie Twoja wypowiedź, piszesz: "uczestniczylismy", a później; "juz mi przeszło". Reprezentujesz jakąś grupę, czy siebie samego? Jeśli masz na coś potwierdzenie, to przedstaw to wiarygodniej. Ja tez mógłbym napisac, że mam potwierdzenie na to, że błyszczałeś w swietle Nowaka, kiedy mozna było cos na tym ugrać, a teraz kopiesz lezącego i próbujesz zdyskredytować jego dokonania. Zwracam uwagę, że "Cała ta gliniana, jej konkurs i akcja mis", to nie tylko Nowak, ale spora rzesza członków i sympatyków Via Sudetica. Poczytaj sobie o konstruktywnej krytyce, bo inaczej bedziesz postrzegany jako niedowartosciowany anonimowy frustrat. Jestem przekonany o tym, że Via Sudetica i Nowak obudzą się ze snu zimowego.

• Obudzić to powinni się z lenistwa. Wszak należy być wybitnie przekonanym o swej roli politycznej, by z wyborów robić śmieszną wymówkę w obliczu po prostu żenującej organizacji konkursu. Zarówno Via, czy Nowaki, czy wielu innych,( przecież osób tworzących Gliniady itp jest więcej). nie potrafi przeprowadzić konkursu fotograficznego w małym miasteczku? Sprostować nieprawdziwych informacji? Uaktualnić strony internetowej (bardzo zachęcające do wspomagania stowarzyszenia)?Może przeprosić uczestników zanim jeszcze za temat zabrała się Grażyna? To zwykła ignorancja i wstyd. A gdy czyta się, że jakiś Krzemiński nie mógł się tym zająć, bo był zaabsorbowany "karierą" polityczną a po fakcie apeluje o cierpliwość, ręce same skłaniają się do opadania.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Dlaczego wszystko wygląda tak jakby ktoś coś chciał ugrać? Gliniana na przekór Romanowi ( no bo po co sławetny napis reklamujący nazwisko na przedzie gliniany jeżeli to praca zbiorowa? ) do wyborów dużo i głośno, a po...

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Może się już oczka otworzyły większości, że nasz mim zrobił w Bolesławcu karierę, jak z książki :).

Kliknij w obrazek, aby powiększyć.
  • Cytuj Zgłoś nadużycie

Boże, jakie to przerażające! Ludzie! Ile w was jadu. Tak się zastanawiam, czy ktoś z was cokolwiek zrobił w swoim życiu bezinteresownie? Mam wątpliwości. Jak można wydawać tak krzywdzące opinie ludziach, którzy poświęcają swój czas i pieniądze, aby nasze miasto nie stało się zapyziałym grajdołem. Już mu wiele nie brakuje. A weźcie się do roboty, wymyślcie coś a potem to zrealizujcie. Krytykować jest najłatwiej. Blues nad Bobrem już przepędzony, teraz czas na Gliniadę. Zostanie Święto Ceramiki, które staje się z roku na rok coraz wiekszym festynem piwnym, za nasze, podatników pieniądze. Idea powstania tego święta była całkiem inna, wiem to bardzo dobrze. Jak łatwo skrzywdzić człowieka, tylko dlatego, że jest przeciwko kolesiostwu, Układom, jego pasja i zaangażowanie dla was się nie liczy. Trzeba go zniszczyć tylko. Dlatego, że odważył się startować w wyborach przciwko temu, któremu przed ośmioma laty pomógł wygrać wybory. A tak na marginesie, jak ogladam relacje z oficjalnych mediów białoruskich pokazujacych bez przerwy urzędujacego prezydenta, to przypominam sobie kampanię w Bolesławcu, było dokładnie tak samo. Tego oczywiście nie widzicie, bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Odczepcie się od Nowaka! [powtórzenie posta]

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Krystyna masz rację :D Brońmy karykaturę bolesławieckiego polityka :) Jeden Palikot w rządzie to za mało :P Słuchaj znam ludzi którzy naprawdę bardzo dużo pomagają i robią to bezinteresownie, ale tym ludziom nie zależy na rozgłosie... Pomagają innym bo, mają taką potrzebę... A w przypadku opisywanym na forum wszystko jest pod publikę... Żenada ;).

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Jeśli nawet pod publikę, to jeden to robi za własne pieniądze a drugi z naszych podatków; Chociaż w pierwszym przypadku nie czuję tego "pod publikę"... Dlaczego mieszkańcy mają coś robić bez rozgłosu, tym bardziej, że akurat Gliniada jak i Święto Ceramiki, jak i sam Bolesławiec wymagają rozgłosu? Splendor tylko dla rządzących? Nowak ma potrzebę rozgłosu, Roman ma potrzebę rządzenia, jeśli jest wolność to Ty też masz prawo do swoich potrzeb i nic Ci do tego jakie potrzeby maja inni. Kamikaze.

• W przypadku takiej organizacji konkursu faktycznie o rozgłos nietrudno;]

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Bo wszyscy Polacy to jedna rodzina - stara piosenka z czasów PRL, ale nadal aktualna ;)
    Nawet politykę ładnie pokazuje :)

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Agnieszko, jak tam głosowałaś na Gromka? Zasypało Kołobrzeg?

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Cześć ;)
    1) Kołobrzeg oczywiście zasypało - coroczna zima stulecia. 2) Niestety nie głosowałam w tym roku, ponieważ coś mnie pokarało grypą, chyba za to, że zapisałam się do PO. Partia totalitarnego rodzaju pociąga mnie jak magiczna czekolada, ma w sobie to COŚ. Tęsknię do młodych lat, a wówczas panowała PZPR, więc PO to moja druga młodość! PO=PZPR we wszystkim, od A do Z. To jakbym cofała się 40 lat wstecz, znowu bieda, strach, cisza, jeden słuszny głos, czyli moja młodość ;) Ale to także handel spod lady, handel na czarno, unikanie kontroli różnego rodzaju, układy, chachmenty, itd. itp. 3) Oczywiście jestem za PO, a o co tylko będą pytać, odpowiem 3xTAK! 4) POwce wszystkich krajów, łączcie się!

• Cytuj Zgłoś nadużycie

40 lat wstecz ;).

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Byłem nie dawno w Kołobrzegu. Jeżdzi się okropnie. Korki takie, że hej.