Super.
25. 06. 2010-spotkanie
-
-
Jakie sa decyzje pierwszego zebrania organizacdyjnego?
-
Jakie sa decyzje pierwszego zebrania organizacyjnego?
-
Dwóch zasztelytowanych i ustalenie kto Serb a kto Chorwat. Na koniec ogólna zadyma.
-
Do Deribald - muszę Cię rozczarować, zadymy nie było, ludzie różnego pochodzenia, ale spotkanie spokojne i tylko brać przykład. Za kilka dni opublikujemy podjęte decyzje wraz z nazwą Stowarzyszenia i miejscem rejestracji - jesteśmy bardzo wdzięczni Panu Romanowi :) Wszyscy są szczęśliwi. Teraz niech Prezydent przypadkiem nie rezygnuje z wystawienia swej kandydatury na wybory, na przyszłe kilka lat. Osobiście uważam, że ten człowiek jest otwarty na świat, nie dzieli ludzi według pochodzenia, no i otwiera temu miastu drzwi do reszty świata, a więc czas wyjść z tego grajdołka wschodniego i poznać zachód (może się czegoś nauczymy).
-
No no no, ja też czekam, Agnieszko. Szkoda tylko, że wciąż jestem niezapisana:)
-
Jak rejestracja stanie się prawomocna, to wszyscy chętni dostaną do wypełnienia specjalne karty, a następnie legitymacje. Niestety polska administracja robi co może, by nasz kraj nadal był 100 lat za inteligentnymi ssakami :) Ale Kacha, ty wiesz z własnego doświadczenia. Ale są też tego plusy - Polska to jedyne miejsce w Europie, gdzie czas stoi w miejscu, od wieków! A turyści chcący to zobaczyć powinni płacić za przekraczanie naszych granic! Myślę, że nasze zacofanie okaże się żyłą złota! Nawet osobiście wezmę sierp i będę pokazywać Amerykanom jak wycinam chwasty w ogrodzie (robię to obecnie w ten sposób, co parę dni).
-
Wystarczy wam dac jeden pokoik na siedzibe i jestes najwieksza fanka piotrka r.?
-
Do Xmen - Lokal na rejestrację Stowarzyszenia jest wyrazem szacunku i chęci pomocy dla ludzi, którzy chcą coś robić, by nie siedzieć tylko na ławeczce i ględzić o głupotach i polityce. My nie chcieliśmy od Prezydenta pieniędzy lub wielkiego biura itp. Nie jesteśmy nierobami i cwaniakami, którzy chcą ssać cudze pieniądze do prywatnej kieszeni, że to niby będziemy jakieś artystyczne pokazy robić itp. Jeśli zrobimy imprezę, to po to, by przyjechali z innych terenów i dawali pieniądze do kieszeni ludzi, za wynajem lokalu, w sklepach i kawiarniach za jedzenie, by kupowali ceramikę itp. Najważniejsza nasza praca ma polegać na wzajemnej pomocy w porozumieniu z MOPS itp. Taniec i śpiew swoją drogą, a pomoc dla ludzi tego potrzebujących to podstawa. Prezydent pokazał, że nie jest królewiczem, którego zwykłe sprawy nie interesują, wręcz przeciwnie, i nie jest to tylko moje zdanie, szanowny Xmenie. A co do pieniędzy, to na razie my daliśmy parę tysiączków dla Urzędu, by pomagać w pewnej sprawie, i tak zaczęła się współpraca. Obopólna zgoda jest tu podstawą, a zazdrośnicy niech mówią co chcą, ale lepiej pracować niż leniuchować.
-
Odwdzięczycie sie w wyborach. I tylko dlatego macie lokal. Prezydent o tym wie :).
- 1
- 2