100 prób samobójczych

Dyskusja dla wiadomości: 100 prób samobójczych.

• Zgadzam się z przedmówcą, że czasem poprostu jest za późno aby pomóc. Zwłaszcza tym, którzy wszelką pomoc odpierają. Ktoś kto traci wole życia, nie potrzebuje pomocy, chce jak najszybciej zakończyć swoje życie. Pisano w artykule o sygnałach-owszem, ale dla nas zdrowych ludzi często nie są to sygnały, tylko zwykłe gadanie. Ponoć kto straszy i mówi o samobójstwie tego nie zrobi? Nie prawda, prędzej czy później czyni to pozostawiając swoją rodzinę na całe zycie z poczuciem winy. My również nie zdążyliśmy...

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Otóż to. Najlepiej"skopac leżącego", tzn., dowalic mu ile wlezie :(.
    Osoby słabe psychicznie nie wytrzymują...
    "Los się kiedyś odmieni, a do zawistnych wróci ze zdwojoną siłą".

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Kiedyś myślałam, że mam wszystko, o czym marzy każda kobieta. Poukładane życie, kochane dzieciaki (2) i męża który jak do tej pory myślałam że mnie kocha :( Kiedy straciłam pracę, po jakimś czasie, najpierw w formie żartu a później to już było okropnie mąż wypomina mi to że nie pracuje, że nie zarabiam, że wszystkie kłopoty są... i taki stan może człowieka doprowadzic do depresji uwierzcie.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Bo ludzie zamiast pomóc to jeszcze sie czepiają i marudzą, bo tylko to potrafią, a pomóc niema kto.

• asieńka napisał(a): Czasem nie ma kto podac ręki...

Dokładnie, niestety...

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Pisać i "wymandrzać się" można do woli, ale jak jest konkretny problem i trzeba konsekwentnie i długo pomagać wtedy "fachowcy" w większości są bezradni. Nie ma recepty na takie sytuacje i tylko po tragicznych konsekwencjach słychać sakramentalne-dlaczego do tego doszło, dlaczego nie udzielono pomocy, dlaczego... , dlaczego...

• 1
  • 2