Niby obostrzenia, ale do Bazyliki można wejść teraz nawet 180 osób

Dyskusja dla wiadomości: Niby obostrzenia, ale do Bazyliki można wejść teraz nawet 180 osób.

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    Jan (A8svNV) napisał(a):

A KTO TOBIE BARANIE KAŻE CHODZIC DO KOŚCIOŁA....?

Pokaż cytat

Jak to kto? Biskupi i księża. Straszą że będzie grzech jak człowiek nie przyjdzie. Kasa musi się zgadzać.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

A wy dalej judzicie

• Jan (A8svNV) napisał(a):

A KTO TOBIE BARANIE KAŻE CHODZIC DO KOŚCIOŁA....?

Pokaż cytat

No właśnie. Chodzisz, płacisz na kościół i w podatkach i dobrowolnie. Nie chodzisz też płacisz. Nie dobrowolnie, ale w podatkach musisz.
    Widzisz różnicę katolicki jełopie.
    Jełop to za barana.
    Biblia: “oko za oko, ząb za ząb, rękę za rękę, nogę za nogę” (Wj 21, 24)

Kliknij w obrazek, aby powiększyć.
  • Cytuj Zgłoś nadużycie
    zbirlas napisał(a):

No właśnie. Chodzisz, płacisz na kościół i w podatkach i dobrowolnie. Nie chodzisz też płacisz. Nie dobrowolnie, ale w podatkach musisz.
    Jełop to za barana.

Pokaż cytat

A ja ciołku muszę dokładać np. do edukacji twoich dzieci, choć też bym nie chciał i do emerytury twoich starych też.

• Uwaga: ujawnił sie ministrant numer dwa. Ja widać ulubieniec proboszcza.

A twoje dzieci to tępaki jak Ty, bez edukacji. Natomiast rodzice pewnie wygrali w totolotka i nie mają emerytury.

Gdy kończą się argumenty merytoryczne, zaczynają się osobiste.

Kliknij w obrazek, aby powiększyć.
  • Cytuj Zgłoś nadużycie
    zbirlas napisał(a):

Market płaci podatki, składki do zus. A Ty i Twój kościół ? Twoja religia, Twój wybór, to pieniądze na utrzymanie budynku i "czarnego" też powinny być tylko Twoje.
    Nie wszystkich podatników.

Pokaż cytat

Market płaci podatki w minimalnym stopniu, te kwoty zasilaja pkb innych państw a grunty czesto zwalnia sie z podatku w zamian za miejsca pracy, To fakt odpowiada się za swoje pieniadze w przypadku jakiegokolwiek ich dawania, być może kosciół funkcjonowałby za moje podatki i mi podobnych. Z podatków sa realizowane również aborcje na które nie wyrażam zgody a jednak są. Ponadto leczy sie osoby ktore paliły papierosy a ja musze pokrywać koszt ich leczenia nie paląc wogóle. Tak to bywa że płacimy za coś co niekiedy nas nie dotyczy, chodzenie do koscioła to kwestia wyboru, płacenia za to niestety nie i tu się zgodze, wydać sie to może niesprawiedliwe, jednak tylko wtedy bedzie sprawiedliwośc jak za każdy akt wandalizmu zapłaci sprawca a nie my wszyscy. Niestety to kwestia społecznych ustaleń. Rozumiem zbirlasie że to wkurza ale materia niesprawiedliwości to nie tylko opłata za kościół i niektórych złych ludzi którzy w nim znaleźli schronienie pod płaszczem klechy.

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    zbirlas napisał(a):

Uwaga: ujawnił sie ministrant numer dwa. Ja widać ulubieniec proboszcza.

A twoje dzieci to tępaki jak Ty, bez edukacji. Natomiast rodzice pewnie wygrali w totolotka i nie mają emerytury.

Gdy kończą się argumenty merytoryczne, zaczynają się osobiste.

Pokaż cytat

Nie, tylko pokazuję ci jak durne i niekonsekwentne są twoje argumenty. Jak nie pasuje to głosuj na tych co chcą zerwania konkordatu i tyle. Demokracja pajacu się nie podoba? to leć do Korei, albo kalifatu.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

wnet ta nierządnica upadnie-precz bracia diabła i jego siostry......

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    zbirlas napisał(a):

Jełop to za barana.

Pokaż cytat

Jakie dobrowolnie?! Wykolejony episkopat i cały chciwy kler wrzeszczą że masz obowiązek chodzić inaczej zgnijesz w piekle! Więc co tu k u r w a jest "dobrowolnie"? Macie wszyscy chodzić, choćbyście mieli z tego powodu pozdychać! I ta sama mafia , w swoich przykazaniach każe wam jeszcze łożyć na siebie, jeśli tego nie wiecie to co z was za katole?!

• anonim () napisał(a):

Market płaci podatki w minimalnym stopniu, te kwoty zasilaja pkb innych państw a grunty czesto zwalnia sie z podatku w zamian za miejsca pracy, To fakt odpowiada się za swoje pieniadze w przypadku jakiegokolwiek ich dawania, być może kosciół funkcjonowałby za moje podatki i mi podobnych. Z podatków sa realizowane również aborcje na które nie wyrażam zgody a jednak są. Ponadto leczy sie osoby ktore paliły papierosy a ja musze pokrywać koszt ich leczenia nie paląc wogóle. Tak to bywa że płacimy za coś co niekiedy nas nie dotyczy, chodzenie do koscioła to kwestia wyboru, płacenia za to niestety nie i tu się zgodze, wydać sie to może niesprawiedliwe, jednak tylko wtedy bedzie sprawiedliwośc jak za każdy akt wandalizmu zapłaci sprawca a nie my wszyscy. Niestety to kwestia społecznych ustaleń. Rozumiem zbirlasie że to wkurza ale materia niesprawiedliwości to nie tylko opłata za kościół i niektórych złych ludzi którzy w nim znaleźli schronienie pod płaszczem klechy.

Pokaż cytat

Gdyby wprowadzone zostały jasne zasady finansowania związków wyznaniowych, religii etc. to 99% katolików nagle stałoby się ateistami, byle tylko nie łożyć na kościół. Cała magia religii.
    Dlatego jest jak jest i będzie. Z fanatykami nie polemizuję. Pozdrówcie żyda Jezusa, którego dogmat boskości został ustalony !!! na soborze nicejskim w IU wieku na życzenie cesarza Konstantyna. Do czwartego wieku żyd Jezus jest człowiekiem, prorokiem. W Koranie również jest o tym wzmianka, a chrześcijanie to lud z księgi. Kto chce sobie wierzyć we wciskany kit, jego sprawa. Jednak niech to robi za swoje pieniądze.
    Temat uważam za zakończony.

• Głos katolskiego sumienia () napisał(a):

Jakie dobrowolnie?! Wykolejony episkopat i cały chciwy kler wrzeszczą że masz obowiązek chodzić inaczej zgnijesz w piekle! Więc co tu k u r w a jest "dobrowolnie"? Macie wszyscy chodzić, choćbyście mieli z tego powodu pozdychać! I ta sama mafia , w swoich przykazaniach każe wam jeszcze łożyć na siebie, jeśli tego nie wiecie to co z was za katole?!

Pokaż cytat

Tak jak Stany Zjednoczone w latach 80-tych zazbroiły komunizm na śmierć, tak teraz należy zakończyć dokarmianie instytucji kościół katolicki.

• brrr (whBQ4) napisał(a):

wnet ta nierządnica upadnie-precz bracia diabła i jego siostry......

Pokaż cytat

Dobry towar był palony. :-)

• anonim () napisał(a):

Nie, tylko pokazuję ci jak durne i niekonsekwentne są twoje argumenty. Jak nie pasuje to głosuj na tych co chcą zerwania konkordatu i tyle. Demokracja pajacu się nie podoba? to leć do Korei, albo kalifatu.

Pokaż cytat

Argumenty są rzeczowe, tyle że do fanatyka żadne nie docierają.

Poza tym, Korea, kalifat ... widzę, że czujesz się w tym katolickim zadupiu jak ryba w wodzie.

A propos. To nie na Ciebie proboszcz mówił "Ciasny Jasiek" :-) :-) :-)

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Trzeba było zobaczyć godziny seniorów w Kauflandzie.Tam to dopiero się działo!

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    zbirlas napisał(a):

Argumenty są rzeczowe, tyle że do fanatyka żadne nie docierają.

Poza tym, Korea, kalifat ... widzę, że czujesz się w tym katolickim zadupiu jak ryba w wodzie.

A propos. To nie na Ciebie proboszcz mówił "Ciasny Jasiek" :-) :-) :-)

Pokaż cytat

Nie jesteś w stanie mnie obrazić bo jesteś anonimowym nikim dla mnie, ale widzę że znasz kulisy obyczajowe - gratuluję. Ja się czuję jak ryba w wodzie w demokracji i bez względu na wybór szanuję decyzję narodu. Tobie do tego daleko więc pasujesz do takich systemów gdzie ktoś jedyny mówi i "wie" co jest dla innych najlepsze. A teraz do książek, bo widać niedojrzałość.