Wiosna – sezon psich kup. SM: za niesprzątanie po pupilu grozi 500-zł mandat

Dyskusja dla wiadomości: Wiosna – sezon psich kup. SM: za niesprzątanie po pupilu grozi 500-zł mandat.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Widziałam twojego syna,nie sprzątał

• Cytuj Zgłoś nadużycie

500 to za mało, jeszcze raz tyle

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Przypomina mi się Dzień Świra i cytat: "A sram jak pani pies." :)))

• Cytuj Zgłoś nadużycie

A ja chciałabym prosić o wymianę żwiru przy stawię bo kupa psia na kupię a dzieci lubią się tam kamyczkami bawić i druga sprawa do osób z pieska mi zakaz siana na ten żwirek i trzecia monitoring przy stawię

• Cytuj Zgłoś nadużycie
  • Cytuj Zgłoś nadużycie

Powinno być 2000 kary bo niesprzontaja

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Po kotach niech sprzątają.Puszcza zwierzaka na caly dzień a ten robi gdzie popadnie

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Wszystko fajnie sprzątać po pupilu ale gdzie to wyrzucić co do kieszeni mam schować? To gdzie pytam jeszcze raz gdzie są pojemniki na odchody

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Służby sprzątające powinny wymienić żwir przy stawie bo na**** ne tam jest od psich kup! Ścisłe centrum Bolesławca tyle osób tam chodzi w wolnej chwili dużo rodziców z dziećmi a gdzie nie sięgniesz wzrokiem kupa na kupię.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Głównym problemem są cały czas śmietniki po co w ogóle ten artykuł co roku piszecie to samo i co roku ten sam problem, napiszcie wreszcie, że nasze miasto ma to normalnie w dupie bo nie stawia koszy chociaż wszyscy właściciele skarżą się na to. Ja wszystko rozumiem, że jest nasrane itp. ale jak mam chodzić z kupą w kieszeni przez pół miasta żeby wyrzucić to jest lekka przesada. Moim zdaniem lepiej jest zrobić kolejne niepotrzebne i korkujące miasto światła niż postawić kilka smietników na kupki.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Dajcie więcej śmietników to będzie czysto .

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    sprzątający (ekhtxn) napisał(a):

A może tak ruszyć temat z kotami. Ciągle psy,psy i psy. Proszę zobaczyć ile kotów biega po podwórkach i gdzie się załatwiają. Nie można posadzić kwiatów koło domu bo zaraz wszędzie widać kocie odchody.W piaskownicy kocie odchody co za tym idzie choroby.Pies czy kot ??? Jaka jest różnica , że cały czas poruszamy psi temat??? Czy znajdzie się ktoś w naszym mieście kto zajmie się tym problemem???

Pokaż cytat

Właśnie !!!!!!!!!!! Koty, które rano lub w nocy są wypuszczane przez właścicieli żeby mogły zrobić kupkę na cudzej posesji też powinny być wyprowadzane przez nich na smyczy

• Cytuj Zgłoś nadużycie

nie chodzi o to, że pies robi kupę (choć powinno się po nim posprzątać, mieć choćby woreczek i wyrzucić do zwykłego kosza, zawijając zawartość, odrobina chęci) ale bardziej chodzi o to, żeby mieć go na smyczy, żeby móc nad nim panować! a nie, że pies zapierdziela gdzie chce, pan pani nie zwracają uwagi gdzie biega, łazi gdzie chce, włazi na czyjąś posesję, w najlepszytm razie tylko obwącha, w częstszym osika lub osra a jego pan pani mają to w doopie!

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    ja (eltCFV) napisał(a):

nie chodzi o to, że pies robi kupę (choć powinno się po nim posprzątać, mieć choćby woreczek i wyrzucić do zwykłego kosza, zawijając zawartość, odrobina chęci) ale bardziej chodzi o to, żeby mieć go na smyczy, żeby móc nad nim panować! a nie, że pies zapierdziela gdzie chce, pan pani nie zwracają uwagi gdzie biega, łazi gdzie chce, włazi na czyjąś posesję, w najlepszytm razie tylko obwącha, w częstszym osika lub osra a jego pan pani mają to w doopie!

Pokaż cytat

Takich należy karać!!! bo to zwyczajne chamstwo. O ile mi wiadomo mandat od 50 zł 500 zł! ale grunt, że za to są mandaty! karać i koniec! wtedy i tylko wtedy taki jeden z drugim się nauczą, bo nie da się po dobroci - bo nie kumate! nie rozumieją co taka psia kupa może zawierać i jakie jest to niebezpieczne dla dzieci, ludzi!

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Niech strażnicy przejdą ul. Kubika. Jest taki skwer przed domem dziecka, kupa na kupie, a ŚMIETNIK STOI!!!!