Przygotowanie kocepcji 12 tys, a ile za antykoncepcję 24 tys?
Prawie 100 tys. zł kosztowała Gliniada przechrzczona na Festiwal Bieli
Dyskusja dla wiadomości: Prawie 100 tys. zł kosztowała Gliniada przechrzczona na Festiwal Bieli.
-
-
(qfwE7) napisał(a):
Pokaż cytatWe Wrocławiu doceniają artystów i to wszystko. Stać ich, to płacą. "Co komu do domu, jak dom nie jego".
Jakich ,,artystów'' .
-
To teraz wiemy ile zarabia pan Nowak. 20 tysięcy dla niego za Gliniadę, 5 tysięcy dla jego babki, 10 tysięcy dla kumpla z Wrocławia. Reszta czyli 10 tysięcy na organizacje. Czyli wychodzi nam prawdziwa kwota jaką żądał od Bolesławca czyli 45 tysięcy
-
(whBLN) napisał(a):
Pokaż cytatZa brak gliniady odpowiedzialny jest prezydent bo to on ma prywatne zatargi z Nowakiem. A kogo to obchodzi. Dlaczego mają na tym cierpieć mieszkańcy i turyści.
Gdzie można znaleźć informacje ile zarabia portal istotne.pl na reklamach i tekstach sponsorowanych??? Nowak wam w portfel nie zagląda i dajcie chłopu spokój. To, że wy nie macie głowy do interesu to wasz problem.Głowę do prywatnego interesu może i Nowak ma...Ale dlaczego to my wszyscy mieszkańcy i turyści mamy mu w tym pomagać...???
-
No, i wreszcie wszyscy mogą się przekonać ile kosztuje zorganizowanie Gliniady, ile pozycji i różnych płatności organizator musi ponieść... do tej pory gros z tego Nowak płacił z własnej kieszeni... przynajmniej w Bolesławcu!
-
Zjadliwy ten wasz tekst. Co was obchodzi ile zarobił? Jego pomysł, jego organizacja, jego sposób na artyzm glinowy który promuje miasto. W końcu to jego kieszeń, on nie jest posłem że musi się tłumaczyć przed narodem i US. Co cię tak Krzysiu boli w tym, że ktoś swój pomysł i wkład artystyczny daje ludziom, a oni mu za to płacą? Ty nigdy nie będziesz artystą, a nawet dobrym dziennikarzem...
-
(dRjunb) napisał(a):
Pokaż cytatGłowę do prywatnego interesu może i Nowak ma...Ale dlaczego to my wszyscy mieszkańcy i turyści mamy mu w tym pomagać...???
Nikt nikogo nie zmusza. Dla mnie i wielu innych to okazja do wspaniałej zabawy.
Liczę na to, ze Roman i Nowak w końcu się dogadają i doczekamy się wspaniałej Gliniady w przyszłym roku :) -
Towar jest tyle warty, ile kupujący jest w stanie za niego zapłacić.
-
Tak właśnie skubie się państwową kasę.
-
w Bolslawcu odbylo sie piekne Swieto Cramiki i jest to wylacznie ich swieto ,moglo sie swobodnie obyc dez gliniady.
Tylko Nowak psychicznie nie wytrzymal i na koncu pekl..
Moze nawet promowac gliniade w Paryzu jak mu taka krzywda dzieje sie w Polsce.Teraz tam jest tylu uchodzcow ktorzy na
pewno docenia jego spektakl.A tak wogole to jak ma takie kokosy na chotelu i restauracji to bedac takim patriota ,mogl by cos zrobic charytatywnie -
Wy się chyba żywicie jadem i nienawiścią... A co Was ten Nowak? Może powiecie ile Wy otrzymujecie pieniędzy podatników od miasta?
-
Miał koleś pomysł, opatentował i teraz zarabia. Spójrzmy prawdzie w oczy... Bolesławiec to zadupie a władza ma zaleciałości z czasów komuny. Wolą płacić za jakieś zasrane niedźwiedzie z pirenejów niż za gliniadę, która naprawdę promuje miasto. Nie dziwi mnie, że fajny pomysł sprzedaje się gdzie indziej... Bolesławiec zamiast fikać powinien się wstydzić, że wypuścił z rąk taką atrakcję. Może i są ludzie którym to się nie podoba ale większość z ciekawością patrzy na paradę ludzi z gliny.
-
(dRjUZl) napisał(a):
Pokaż cytatNikt nikogo nie zmusza. Dla mnie i wielu innych to okazja do wspaniałej zabawy.
Liczę na to, ze Roman i Nowak w końcu się dogadają i doczekamy się wspaniałej Gliniady w przyszłym roku :)Ja też mam nadzieję, że się dogadają i nigdy więcej nie zostanie zorganizowane to pseudoartystyczne wydarzenie, które ośmiesza miasto.
-
Żenujący poziom newsa....a kiedys ta strona była na poziomie, strasznie zaniżyliście loty, wstyd! Tyle bólu dupska, zawiści i jadu...
-
Nikt nikomu nie broni organizowania festiwali bieli itp. Nawet za większą kasę. Kto uważa, że to łatwy, szybki biznes niech sam to zrobi zamiast obsmarowywać kogoś innego.