Jako człek z aparatem fotograficznym, autor "twarza w twarz" i "zbyszko z bogdańca lat 5" oraz kilku innych zapytowywuje sie organizatorów gliniady, kiedy przewiduja gniniade 2009, jaki weekend sierpnia? Pozdrawiam.
Kiedy przewidziana Gliniada 2009
-
-
Do tej pory gliniada była nierozłączny elementem święta ceramiki a jednocześnie jego uwieńczeniem, więc i teraz tak będzie.2009-03-22, 08:37Ja też biegam z aparatem w ręku. Ale w gliniadzie uczestniczę jako GLINOLUD "pomazaniec".2009-03-22, 08:41Jestem uwieczniony na fotkach: "to tak bardziej żartobliwie... pozdrawiam" 2007r.
-
(rozpaczliwie) a kiedy to Wasze Swieto Ceramiki?
-
A to pytanie należy skierować do rzeczniczki Urzędu Miasta pani SAgnieszki Gergont, bo nie ma jeszcze terminu w mieście ogłoszonego. Telefon pani rzecznik: 756456449.
-
Dzieki bardzo! Zadzwonie.
-
Już kilkanaście lat temu, dla celów marketingowych przyjęta została zasada, że Bolesławieckie Święto Ceramiki odbywa się w przedostatni weekend sierpnia. To postanowienie na trwale ustawiało BSC wśród innych impraz odbywających się w miastach Dolnego Śląska.
-
No i już mamy konkretną odpowiedź. Szkoda tylko że nie od rzecznika Urzędu Miasta. Było by bardziej oficjalnie. ;-).2009-03-25, 09:29Jednakże takiego zapisu nigdy nie dokonano. Tak wychodzi zwyczajowo i grzecznosciowo. ;-).
-
Z mojego kalendarza i Waszej zasady bedzie to 22-23. 08. 2009. Zapewne bede dzwonil pod wczesniej wskazany telefon pod koniec maja, jednak jesli informacja potwierdzi sie "urzedowo" prosze o wpis na forum. Jacek.
-
Też czekam na to Święto. Ja z kolei dowiedziałam się w BOK, że domki i stragany handlowe na imprezę można wynajmować w Ekojarmarki. Pl. I dzięki temu... każdy może :-).
-
A kiedy konkretnie to się odbędzie (dni ceramiki).
-
A może ktoś wie jaki jest program :) a konkretniej kto gra :)? Bo na oficjalnej stronie nic nie ma.