Tatar, czyli połączenie surowego, siekanego mięsa z dodatkiem żółtka lub innych dodatków. Wielu ludzi spekuluje, że nazwa dania pochodzi od Tatarów, którzy lubowali się w mięsie. Jednak pionierami w przyrządzaniu tatarów są Francuzi. W restauracjach nieopodal Sekwany ten przysmak pojawił się już w XIX wieku.
Podczas tego wydarzenia zaserwowane zostaną takie pyszności jak:
- Tatar z udźca wołowego
- Tatar z rostbefu
- Tatar z polędwicy
- Tatar z jelenia
- Tatar z łososia
- Wegański tatar warzywny
Dla tych, którym zawsze trudno jest się zdecydować na jedno danie, organizatorzy wyszli z inicjatywą stworzenia kolacji degustacyjnej. Podczas niej zostanie zaserwowanych aż pięć różnych rodzajów tatara i pięć ciekawych, wyskokowych napitków. Odbędzie się ona już 21. stycznia o godzinie 19:00. w restauracji Winestone przy placu Popiełuszki 2 (obok basenu Orka). Jesteś zainteresowany? Zarezerwuj miejsce na winestoneboleslawiec.pl
Winestone to zdecydowanie miejsce z duszą. Restauracja przystrojona jest zieloną roślinnością, elementami ceramiki, a jej najważniejszymi punktami są obszerne regały z winami z całego Świata. W środku od samego rana gra delikatny, kojący jazz. Już od 7:00 kuchnia pracuje na najwyższych obrotach, ponieważ z samego rana funkcjonuje Śniadaniarnia by Winestone, a w drugiej połowie dnia lunche i dania z rozbudowanej karty. Na korzyść tego wyjątkowego miejsca zadziałała także zmiana szefa kuchni na osobę, której pasją jest gotowanie – Tomasza Gibas.
Serdecznie polecamy Winestone i zapraszamy na plac Popiełuszki 2 (obok basenu ORKA).