Moda wiecznie młoda ;).2010-12-18, 21:02
Bikiniarze - to była super moda i wyrzutki społeczeństwa PRL ;).2010-12-18, 21:18
A to?
Moda wiecznie młoda ;).2010-12-18, 21:02
Bikiniarze - to była super moda i wyrzutki społeczeństwa PRL ;).2010-12-18, 21:18
A to?
Bikiniarze to dawni blokersi i dresiarze. Teraz noszą Adasie na słoninie.
Bikiniarze w Polsce.
dfghd. Obrazą jest porównanie blokersów i dresiarzy do bikiniarzy. Bikiniarze mieli klasę i czegoś takiego jak dresy nie używali (chodzi mi o dresy jakie dziś noszą, że nie wiadomo gdzie mają jaja). Garniturek, koszulka,krawacik "śledzik" i np. żółte, lub pasiaste "na pszczółkę Maję" skarpetki. A bucik musiał być ze skórki prawdziwej, a nie chińskiej świni. Było jeszcze wiele atrybutów bikiniarza, ale to "powieść rzeka". A potem po bikiniarzach weszli w modę "bitelsi". Bucik z noskiem, spodnie zwężane na maxa na dole i żadnych kolorów. Trzeba było wyglądać jak pracownik firmy pogrzebowej, ale z pełnym luzem i uśmiechem na ustach i olewającym stosunkiem do "normalnych".A te buciki na słonie to mogą służyć tylko do "kujawiaka" (jeśli wiesz co to jest).
Konik polny ma rację, bikiniarze to byli super goście ;) Nie to, co dzisiaj blokersi i dresiarze! Mój śp. Ojciec tak się na luzaku stroił, wieczorem spróbuję wstawić jego zdjęcie w takim modnym zestawie ciuchów (stoi koło studni, we wsi Tomisław, a minę ma jakby w centrum Paryża). To było w latach 50tych. Wiem, że włosy robił, na cukier, na czubku głowy taki lok-zakrętas :) Mam super zdjęcia. Ale boję, się wstawiać więcej, bo rodzinka mnie zatłucze ;).