Zabawne, gdy sprawdzisz ile waży 210 g. Jogurt

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Wiem, że to nic wielkiego, ale sparwdźcie sobie w domu, ile waży jogurt na którym jest informacja: waga netto: 210 g. Ja zważyłam, bo potrzebowałam do przepisu 100 gram. Wyszło mi jak na zdjeciu: 174 gramy! Dobrze, że nie było na nim wielkiej banderoli z napisem 10 % czy 20% gratis :-).

Kliknij w obrazek, aby powiększyć.
  • A niedawno gdzieś na stronach unijnych w internecie czytałam, że o jakość unijnego jogurtu dba 1500 przepisów :-))))).Jak będzie ich 3000 to jogurt zmieni się w syntetyczne, destylowane powietrze o masie 0 g :-)))))

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Przyznaj się ile łyżeczek zżarłaś przed ważeniem? :D.

• No to ładne oszustwo jeśli jest to prawdą! Ktoś jak pomyśli to niezłą kasę może ściągnąć za takie oszustwo!

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Waga oszukuje ;).

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Schrzaniona waga. Też zważyłam ten jogurcik i wszystko jest zgodnie z opisem producenta.

• Wszystko jasne, to waga netto, jak się odejmie opakowanie to "na pewno" będzie 210 g ;-).

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Myślę, że ktoś w fabryce zapomniał przestawić maszyny. Zanim się opamiętali, to część jogurtów została nalana w takiej ilości jak do mniejszych pojemników. Nie twierdzę, że tak było, ale to możliwe.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Wiem na czym to polega :) po prostu maszyna czasem zawodzi i tak się dzieje. A maszynami operuje człowiek, "lej"ustawiony był na jogurt z owocami, i nikt potem go nie wyregulował i tyle :) przynajmniej tak było na"starej produkcji".