181 słuchaczy na Uniwersytecie Trzeciego Wieku

Dyskusja dla wiadomości: 181 słuchaczy na Uniwersytecie Trzeciego Wieku.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Utw to super sprawa, moi znajomi są zachwyceni.
    Jak tylko przejdę na emeryturę na pewno się zapiszę!

• B.B. Jeżeli się zastanawiasz nad "szkodą czasu" to pomyśl; na UTW są emeryci i nawet na zdjęciach widać, że wielu z nich to ludzie dobrze po 60 roku życia, ludzie którzy kiedy byli młodzi nie mieli styczności z wieloma rzeczami - np. komputer, bo to urządzenie zaistniało jako ogólnodostępne w drugiej połowie lat 80-tych, może także ze względu na specyfikę swojej pracy i innych uwarunkowań nie mogli się uczyć, a dzisiaj dzięki UTW mają możliwość poznać i nauczyć się czegoś co kiedyś nie było dla nich osiągalne. I to nie jest strata czasu. To jest czas bardzo dobrze wykorzystany, czas kiedy nie pieluchy najpierw dzieci, a potem wnuków był najważniejszy. Teraz to jest ICH CZAS. Czas na naukę tańca, malowanie itd.
    To nie jest czas stracony. To jest czas wykorzystany z korzyścią nie tylko dla babć i dziadków. To korzyść dla nich - bo się dużo nauczyli. To jest także zaskoczenie i powinno one być miłe dla dzieci i wnuków, którzy nagle widzą, że babcia "kuma", a czasem dzięki swojemu doświadczeniu życiowemu połączonemu z tą nauką "kuma" lepiej niż małolaty. I ważny element to wyjście z samotności, która WCZEŚNIEJ towarzyszyła wielu z tych dzisiejszych STUDENTÓW. Bardzo aktywny emeryt konik polny.
    2012-10-25, 18:00Byłem przez 1 semestr studentem UTW, ale niestety moja aktywność i dodatkowe zajęcia nie pozwoliły na regularne uczestnictwo.
    CZOŁEM EMERYCI STUDENCI.

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    ~B. B. Napisał(a): Zastanawiam się, czy nie szkoda czasu na szkołę w tym wieku. Przecież jest tyle piękniejszych zajęć, które rozwijają osobowość. Widzę, że nie jedna babcia zamiast jak najdłużej obcować z wnukami i rodziną biega do szkoły. Rozumiem natomiast organizatorów, pracują za konkretne pieniądze - ale nie rozumiem naiwnych.

A jakże! Są tacy co by chcieli, żeby babcie zajmowały się wnukami a rodzice leniuchowaniem, nie ma tak dobrze. Wielki doping i wyrazy uznania dla aktywnych starszych pań i panów. Też tak zrobię w przyszłości jeżeli będzie możliwość. }.

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    ~brom napisał(a): A jakże! Są tacy co by chcieli, żeby babcie zajmowały się wnukami a rodzice leniuchowaniem, nie ma tak dobrze. Wielki doping i wyrazy uznania dla aktywnych starszych pań i panów. Też tak zrobię w przyszłości jeżeli będzie możliwość. }.

Masz racje, teraz starsi ludzie powinni zajac sie Soba! Nie tylko byc nianiami wnuczat i sprzataczkami albo jeszcze inne pomoce domowe swoich doroslych juz dzieci i wnuczat czasami, Brawo emeryci! I powazanie dla organizatorow tego przedsiewziecia!

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Dla każdego coś miłego. A ja się cieszę, że już do szkoły latać nie muszę. Co się tyczy organizatorów, to ich emerytowana rodzinka ma też lepsze zajęcia i do szkoły nie chadza.

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    ~Anonim napisał(a): Dla każdego coś miłego. A ja się cieszę, że już do szkoły latać nie muszę. Co się tyczy organizatorów, to ich emerytowana rodzinka ma też lepsze zajęcia i do szkoły nie chadza.

Tia, ja też się cieszę, że do szkoły już nie muszę, a w szczególności do TEJ, tfu!

• Cytuj Zgłoś nadużycie
    ~Jan napisał(a): Język angielski i niemiecki na podstawowym poziomie, podstawowa obsługa komputera, gimnastyka rehabilitacyjna, gimnastyka chińska, gimnastyka taneczna, joga, taniec orientalny, siłownia, basen/nauka pływania, gimnastyka rehabilitacyjna w wodzie, dowolne pływanie, warsztaty malarskie, warsztaty psychologiczne, warsztaty muzyczne - jak takie zajęcia można uznawać za "akademickie", obchodzić z zadęciem rozpoczęcie "roku akademickiego"? Firmowanie przez uczelnie wyższą powyższych zajęć dla seniorów jest niczym innym, jak przykładaniem ręki przez panów profesorów do dalszej dewaluacji wyższego wykształcenia. Pytanie za 10 pkt. Jakie są kryteria zaliczenia zajęć akademickich z tańca orientalnego?[/blockquote]
    http://pl.wikipedia.org/wiki/UniwersytetTrzeciegoWieku
    Polecam, ze szczególnym naciskiem na rozdział Idea UTW...
    2012-10-27, 20:55
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Uniwersytet Trzeciego*Wieku Polecam, ze szczególnym naciskiem na rozdział Idea UTW...

Poprawka: http://pl.wikipedia.org/wiki/UniwersytetTrzeciegoWieku.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Wiesiu ten Uniwerek pięknie rozkręciłaś co rok to więcej chętnych.
    Czy aby nie za wiele Cię to kosztuję. Gratuluję i proszę władze o dobrą nagrodę dla Ciebie! Słuchacze są napewno bardzo wdzięczni. -pozdrawiam.

• 1
  • 2