Hey Rodacy :) mam takie pytanko odnośnie rozliczenia PITu za 2011 a dokładnie chodzi mi o ulgę internetową. Swoj PIT już rozliczyłem i złożyłem w US. Jednak dzisiaj mi się przypomniało ze mogę rozliczyć się z ulgi internetowej. Po ponownym rozliczeniu PITu w programie internetowym z ulgą wyszło mi że US powininien by mi wtedy oddać 100 zł więcej, czy to możliwe? Za internet za 2011 wyszło mi 558 zł. Czy robić w ogole tą korektę, opłaca się? Pomocy.
PIT 2011 ulga internetowa
-
-
Warto. Oddają około 20 procent kosztów. Jeszcze można powiedzieć że nie są już wymagane faktury i wystarczy mieć dowody zapłaty za internet.
-
Dziękuje konik :) Tylko boję się że coś będzie nie tak. Bo ja w tym temacie PITów jestem zielony. Co roku rozliczałem się u znajomej a w tym roku byłem zdany sam na siebie :( Złożę w pon korektę. Ale wszystkich rachunkow za internet to ja nie mam, ale zawsze mam e-faktury :) Czyli jest szansa, że oddaliby mi 100 zl więcej? To lecę.
2012-02-04, 16:08A trzeba do tego jakis dodatkowy formularz, tzn do tej korekty? Czy tylko korekta na formularzu PIT 37? -
Zkladasz osswiadczenie o korekcie.
-
Na formularzu pit-37 i tam zaznaczasz w punkcie A, nr 10 ten drugi kwadracik korekta zeznania i należy chyba jeszcze napisać na osobnej kartce dlaczego składasz korektę w jednym zdaniu nawet, krótko.