Kasprzyk, czy łączyć Osiedle 40-lecia z Aleją 1000-lecia?

Dyskusja dla wiadomości: Kasprzyk: Czy łączyć osiedle 40-lecia z aleją 1000-lecia?.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

No tak, ale żeby to wiedzieć to trzeba mieszkać na os 40 lecia. Teraz kiedy widać niechęć to nagle debata? No proszę... Trzeba było od tego zacząć, a nie od tego że tam będzie budowana droga. Żenada... I proszę sobie samemu pochwalnych komentarzy nie pisać bo to bardzo widać.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

A gdzie byłeś jak sprzedawano nam te działki? Jakoś wtedy o wentylowaniu naszego osiedla nie było mowy! Szła tylko gruba kasa z naszych portfeli na zakup tych działek i teraz budowę domów w spojonej części miasta. Gdzie byłeś wtedy?! Nosz k..wa mać! co to za ....?! Brak mi słów.!

• Cytuj Zgłoś nadużycie

ja jestem sprzeciw ! jakie na około , jest droga wzdłuż stadionu robienie identycznej drogi 500 m wyżej jest bez sensu ! jest pełno innych miejsc w Bolesławcu które wymagają inwestycji w infrastrukturę drogową

• Cytuj Zgłoś nadużycie

przydałby się drugi most na Bobrze

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Mieszkałam kilka lat na osiedlu i do marketów wcale nie jest daleko, osiedle ma swoją przychodnie i to nie jedną, wg mnie jest wszystko co trzeba, market zaraz na Jeleniogórskiej będzie , na cholerę przez małe osiedle kilkunastu domków prowadzić drogę z tak dużego osiedla. Czy ten rady mieszka na tym osiedlu???? jakoś nigdy go tam nie spotkałam, ogródki działkowe są od kilkudziesięciu lat. Niech ten rady idzie powie tym starszym ludziom co spędzają tam swój wolny czas , sadzą od trzydziestu lat rośliny ,że im teraz zabiorą działkę i mają sadzić wszystko od nowa ???????? czy tu w ogóle ktoś myśli o publicznych pieniądzach??? dlaczego marnuje się kasę na wątpliwe inwestycje , gdy w mieście jest tyle rzeczy od wielu lat zaniedbanych????

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Panie radny a może by tak zrobić światła na przejściu na przeciwko Żabki bo dzieci strach puszczać do szkoły zresztą dorośli też mają problem z przejściem, a jest nas dużo jak Pan wspomniał na tym osiedlu. A było to nam obiecane;

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Najtańszym rozwiązaniem byłoby zbudowanie tunelu podziemnego

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Panie Kasprzyk, zdecydowane NIE!!!! dla budowy drogi!!! Nie po to kupiliśmy działki w zacisznym jeszcze w miarę miejscu jakim jest Osiedle Jagiellonow, zeby za chwile przebiegała tu droga!!! Stanowczo mówimy NIE!!!! Prosze szukać pomysłów gdzie indziej. Pozdrawiam

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Ludzie, jesteście właścicielami działek i budynków, czyli poniekąd cząstki Bolesławca. Nie pozwólcie, aby ktoś za Was załatwiał sprawy tej części miasta.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Zawsze myślałam, że moja siostra ze Starzyńskiego ma blisko do Tesco. Wsiada w samochód i po chwili jest na miejscu. Teraz się dowiaduję, że mieszka daleko...
    Ogromna inwestycja, żeby ludzie mieli 5 minut bliżej do hipermarketów? Serio?
    Nie lepiej wybudować basen? A nie, basen juz jest... Trzeba wymyślić inną spektakularną inwestycję.
    Szanowni Państwo, rozumiem, że miasto musi się zmieniać, ale naprawdę warto pieniądze inwestować z głową.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Połączyć Osiecznice z Bolesławcem estakadą, będzie można szybciej dojechać lizać rowa jaśniepanującemu.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

jestem mieszkańcem ulicy konradowskiej i żadnego kasprzyka tu nie widziałem czy on jest mieszkańcem bolesławca czy tylko zameldowanym

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Dobrze że gość wychodzi z pomysłem debaty. Czegoś takiego chyba faktycznie nie było. Temat kontrowersyjny. Mnie tam bardziej ciekawi ten stadion. Posluchalbym o rugby czy siatce.

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Panie Radny, dlaczego Pan kłamie lub co najmniej celowo mija się Pan z prawdą? Kolejno… skoro temat był znany od lat to dlaczego nie poinformowano o tych planach ludzi, którzy nabyli działki na osiedlu Jagiellonów? Dlaczego mówi Pan, ze rozmawiał Pan z mieszkańcami tych ulic, skoro mieszkańcy TYLKO ulicy Konradowskiej zebrali ponad 150 podpisów pod protestem? Osiedle Jagiellonów jest odcięte? Sam Pan wie, że istnieje alternatywne połączenie prócz ulicy Piastów i wygłaszając takie hasła proponuję najpierw zapytać samych mieszkańców, bo nie wiem czy Pan wie, ale są oni przeciwni uchwale i także wystosują wkrótce protest. Będą sprzeciwy? One już są i jest Pan na nie, jak na razie, kompletnie głuchy. Zielone płuca miasta -> z czym Pan chce polemizować? Z naturą? Ile działek jest opuszczonych na tych terenach? 10%, 30%, 50%? Posiada Pan jakieś dane wypowiadając takie osądy? Z tyłu ulicy Konradowskiej dziś także są działki – zabierzecie jednym by dać innym, którym także zabraliście? Gdzie Pan chce stworzyć bufor i pas zieleni na drodze osiedlowej o całkowitej szerokości pasa drogowego 10 m? Pietro czy estakada? Obwodnica nie odciąży ruchu w kierunku Kruszyna to po co jest planowana? Komu Pan opowiada takie bajki? Szkoda, że nie zorganizował Pan debaty przed przyjęciem uchwały, dlaczego? Wszystko miało odbyć się po cichu? Mało tego, nie dopuściliście do głosu ludzi, którzy byli obecni na posiedzeniu Rady i chcieli już wtedy wyrazić swój sprzeciw. Dlaczego nie opowiedział Pan o prawdziwym zamyśle jaki towarzyszy tej uchwale? O tym, że plan długofalowy zakłada „zabudowę” wszystkich terenów działkowych w okolicy Jagiellonów i Piastów, a nowa droga ma być tylko „przyczółkiem” do tego? Czy uważa Pan ludzi za zbyt tępych by odgarnęli prawdziwe zamysły p. Prezydenta i Rady? Henryk Sitek

• Cytuj Zgłoś nadużycie

Henryku podpisy se mozezesz zbierać. My ze starzyna chcemy drogi.