Smażenie idealnych piersi z kurczaka krok po kroku

Dyskusja dla wiadomości: Smażenie idealnych piersi z kurczaka krok po kroku.


  • Love love love (hjJp7), 2021-11-29 09:28 Cytuj Zgłoś nadużycie

    Ja tam się nie pier tego tam . Myję cycuszki oczyszczam z błon i innych pozostałości po zmasowanym uboju . Wrzucam do miski polewam że 2 -3 łyżki oliwy z oliwek sypie gotowej przyprawy z Prymat[prymat robi super przyprawy] . Czasem jeszcze kapkę papryki czerwonej słodkiej wędzonej prymat. Najlepiej za wczasy wyciągnąć mięso z lodówki okolo 40 minut przed smażeniem ma to kluczowy wpływ na równomierność wysmażenia , a przy okazji w ten czas piersi przejdą przyprawami.
    Następnie to wszystko na dobrze rozgrzaną patelnie grilowa co 3,5 4 minuty obrócić w osi x o około 40stopni aby powstała taka fajna kratka na mięsie po następnych 3-4 minutach obracamy o 180stopni w osi y i po 3-4 minutach powstarzamy trik z obrotem w osi x następnie 3-4 minuty i jest gotowe. Mięso zawsze jest soczyste w środku . Najważniejsza jest wprawa w gotowaniu po kilku razach będziemy wiedzieć kiedy na oko obrócić mięso itp itd.. warto podgrzać talerz przed nałożeniem . I najważniejsze żeby zgrać w czasie wszystkie komponenty dania aby podać je odpowiednio ciepłe.