Od 13-go lutego trwają warsztaty kulinarne dla najmłodszych kucharzy. Na zajęciach dzieci rozwijają nawyki zdrowego i racjonalnego odżywiania, zdobywają umiejętności planowania posiłków, rozwijają swoją kreatywność, samodzielną sprawność manualną oraz zapoznają się z zasadami savoir-vivre przy stole, a wspólne przygotowanie posiłków jest dla nich okazją do zawierania nowych przyjaźni.
W dniach od 13 do 24 lutego odbywają się warsztaty dla najmłodszych, podczas których dzieci będą uczestniczą w fascynującej podróży do świata smaków, zapachów i kolorów.
Każdy dzień zaczynamy o godzinie 9:30 od wspólnego przygotowania drugiego śniadania. Na zajęciach wspólnie planujemy menu i zakupy na kolejny dzień. Odwiedzamy targowisko i ciekawe miejsca na mapie kulinarnej w Bolesławcu. A przede wszystkim mieszamy w garnkach, ucieramy, gotujemy, pieczemy, miksujemy i świetnie się bawimy. Przygotowane dania dzieci mogą zabrać ze sobą i podzielić się nimi z najbliższymi.
Zobacz zdjęcia:
Zobacz więcej zdjęć na profilu Facebookowym KipiKasza
Oferta warsztatów kulinarnych obejmuje:
- opiekę nad dziećmi przez cały czas trwania zajęć
- zakup składników niezbędnych do gotowania
- udostępnienie akcesoriów kulinarnych, fartuszków, sprzętów kucharskich
- śniadanie, obiad, deser i napoje samodzielnie przygotowane przez dzieci
- aktywną organizację czasu wspólnego, zabawy stolikowe, dekoratornię
- „przepiśniki” w których dzieci będą mogły zanotować i ocenić przepisy wszystkich przygotowanych dań
- doskonałą zabawę
Natomiast po południu będą organizowane 2-godzinne warsztaty kulinarne dla dzieci starszych i młodszych. KipiKasza będzie organizować także cykliczne warsztaty, warsztaty tematyczne oraz urodziny.
Warsztaty Kulinarne KipiKasza
Bolesławiec, ul. Piaskowa 19 – budynek Centrum Edukacyjnego Opus
(wejście od podwórka – ogródka)
tel. 725 82 76 76 lub 785 79 19 76