Decyzją jurorów, którzy po zapoznaniu się z ponad setką zgłoszeń z 61 szkół z całej Polski, do kolejnego etapu konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2017 zakwalifikowały się 24 osoby, wśród nich Krzysztof Ozga, uczeń Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. mjra Henryka Sucharskiego w Bolesławcu.
Tematem tegorocznej edycji jest danie główne z krewetek. Pierwszy półfinał odbędzie się 18 stycznia, kolejny – 15 lutego. Ostatecznie rozstrzygnięcie konkursu nastąpi 8 marca. Do ścisłego finału przejdzie 12 uczniów, którzy walczyć będą o tytuł Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej.
Krzysztof Ozga ma szansę wygrać staż w restauracji oznaczonej gwiazdką Michelin! Trzymamy kciuki! Więcej o konkursie na stronie organizatora, firmy Unilever Food Solutions.