materiał promocyjny

Zapraszamy na weekend z Dziczyzną!

Weekend z dziczyzną w Winestone Bolesławiec
fot. Restauracja Winestone Już od najbliższego czwartku w Restauracji Winestone kulinarna uczta dla miłośników dziczyzny i szansa dla tych, którzy po raz pierwszy chcą spróbować wyjątkowych dań, których nie można tak łatwo dostać na co dzień.
istotne.pl 4 winestone

Reklama

Mięso z sarny, dzika czy bażanta cieszyło się niegdyś w kuchni polskiej wielkim powodzeniem. Naturalny tryb życia zwierzyny łownej nadaje smaku mięsa szlachetności i właściwości zdrowotnych. W przeciwieństwie do wyrobów ze zwierząt hodowlanych dziczyzna pozbawiona jest chemii, a w połączeniu z aromatycznymi przyprawami i odpowiednio dobranymi dodatkami dostarcza wyjątkowych doznań smakowych.

W czwartek od godziny 19:00 do 21:30 Szef Kuchni Winestone Łukasz Leszczynowicz zaprasza na kolację degustacyjną podczas, której spróbujemy 5 specjalnie przygotowanych dań oraz deser.

Do każdej pozycji podane zostanie odpowiednio dobrane wino.

W menu znajdziemy:

  • tatara z jelenia z jajkiem przepiórczym i kurkami,
  • krem z borowików z chipsem z gęsiny i oliwą truflową,
  • mini burgera z dzika,
  • filet z gęsi sous vide na pure jałowcowym,
  • skoki z królika na ziemi jadalnej z sosem z białej czekolady,
  • brownie z musem z owoców leśnych.

Jeśli chcecie wziąć udział w czwartkowym Wieczorze z Dziczyzną rezerwujcie miejsca pod numerem +48 573 207 972 – liczba miejsc ograniczona.

Koszt kolacji z winem – 198 PLN/os.

Poza czwartkowym wieczorem specjalnym z degustacją wybrane dania z dziczyzny będzie można zamówić również od piątku do niedzieli.

Restauracja Winestone Bolesławiec,

Plac Księdza Jerzego Popiełuszki 2.

Reklama