Mięso z sarny, dzika czy bażanta cieszyło się niegdyś w kuchni polskiej wielkim powodzeniem. Naturalny tryb życia zwierzyny łownej nadaje smaku mięsa szlachetności i właściwości zdrowotnych. W przeciwieństwie do wyrobów ze zwierząt hodowlanych dziczyzna pozbawiona jest chemii, a w połączeniu z aromatycznymi przyprawami i odpowiednio dobranymi dodatkami dostarcza wyjątkowych doznań smakowych.
W czwartek od godziny 19:00 do 21:30 Szef Kuchni Winestone Łukasz Leszczynowicz zaprasza na kolację degustacyjną podczas, której spróbujemy 5 specjalnie przygotowanych dań oraz deser.
Do każdej pozycji podane zostanie odpowiednio dobrane wino.
W menu znajdziemy:
- tatara z jelenia z jajkiem przepiórczym i kurkami,
- krem z borowików z chipsem z gęsiny i oliwą truflową,
- mini burgera z dzika,
- filet z gęsi sous vide na pure jałowcowym,
- skoki z królika na ziemi jadalnej z sosem z białej czekolady,
- brownie z musem z owoców leśnych.
Jeśli chcecie wziąć udział w czwartkowym Wieczorze z Dziczyzną rezerwujcie miejsca pod numerem +48 573 207 972 – liczba miejsc ograniczona.
Koszt kolacji z winem – 198 PLN/os.
Poza czwartkowym wieczorem specjalnym z degustacją wybrane dania z dziczyzny będzie można zamówić również od piątku do niedzieli.
Restauracja Winestone Bolesławiec,
Plac Księdza Jerzego Popiełuszki 2.